Promene u Beogradu
Forum Politika Srbija

Welicak94 Welicak94   07.02.2023 u 22:15

Najnovija promena koja je najavljena u Beogradu je iznenadno izmeštanje Zoo vrta sa Kalemegdana na Adu Saharu, a danas je objavljeno da je prodata i Geneks kula, sumnjivom biznismenu koji poseduje najaktuelnije ugostiteljske lokale u centru Beograda, recimo. Tu je i izmeštanje železničke stanice na "Prokop" koju ni najstariji Beograđani ne mogu da pronađu, zatim izmeštanje autobuske stanice... Rekonstruisani trg kod popularnog dela centra grada "kod konja" u obliku nekreativnog ravnog pločnika samo su jedni od primera kako se Beograd menja po želji pojedinih ljudi, dok se javnost i građani ništa ne pitaju. U hrpi svega toga planira se i izmeštanje Savskog mosta jer će bogatašima koji su kupili stanove na Beogradu na vodi smetati buka...
Kakvi su vaši stavovi povodom ovoga?
FoX FoX   08.02.2023 u 00:49

Iskreno, postao sam ravnodušan kada su u pitanju te promene.
Odavno BG nije ono što je nekada bio i to se više ne može promeniti.
Politika takva kakva je, doprinela je tome da se cela Srbija već godinama seli u BG zbog boljih životnih uslova. 

Meni se svidela ideja da se ZOO vrt premesti na Adu. Ada nudi veći prostor a i nekako mi je logičnije da ZOO vrt bude tamo nego u centru grada. Bio sam dosta puta u ZOO vrtu i nikad nisam bio nešto oduševljen. Što zbog samog prostora, uredjenja pa i zbog životinja.

Što se mosta tiče, jest bučan brate. Jeste simbol i drag mi je most ali možda bi bolje rešenje bilo da ga malo "oprave" da ne bude toliko bučan. Ja ga ne bih sklanjao.
Ali neka se oni ostave Savskog mosta i neka prvo srede ono ruglo od Pančevačog mosta koje samo što se ne sruši.

Ne znam šta se dešava sa radovima na glavnoj autobuskoj stanici, koja će biti pored buvljaka, stopirani su još od korone.

Prokop je promašaj, pomenuta glavna autobuska je promašaj (radio sam u tom kraju godinama, i tu su gužve i bez autobuske), fontana na slaviji je promašaj, trg republike je veliki promašaj. Nema estetike, samo beton, beton beton.

Ima dosta promašaja ali ima i lepih promena. Ok mi je kako su sredili savski trg. I da, koristim BG voz često, lepo su sredili stanice. Ali nije prošlo ni mesec dana, išarani podzemni prolazi, i to tako stoji mesecima. 
Problem je što oni sve to lepo naprave ali niko to ne održava. Most na adi je dobar primer.

Poenta cele priče, nije za nas moderan BG.
Manjina odlučuje kakav će biti grad. Manjina uredjuje grad, manjina skrnavi grad a mi ostali mu samo dodjemo kao posmatrači.
Cranium Cranium   08.02.2023 u 10:30

Problem je sto se izdaju dozvole za gradnju bez ikakvog reda i smisla. Beograd na vodi ok. Tu gde nije bilo nicega tu moze da se gradi sta god se zamislilo. Na stranu to sto.je ceo projekat odradje fuserski i sto ce za 50-60 godina te iste zgrade proklizati jer je lose odradjeno isusivanje terena. Pa famozna kula beograd je prekrojena i smanjena za 50 metara jer nije bezbedno da zgrada od 215 metara sa arhitektonskom formom koju ima (zakrivljeni ku**c) bude na takvom tlu. Evo zavrsili su je na 160 i koji metar vise. Uh pobegao sam od teme. Okej, da se vratim. Okej je da se gradi po kakvim hoces zamislima gde si pripremio teren za to. Kazes okej ove parcele su mi za to to to i to. Ne mozes ti gurnuti zgradu od 150 metara u vec izgradneni deo grada. Ko putuje novim mostom na adi vidi kakvu panoramu ostavlja west 65 zgrada. Ja svako jutro putujem preko novog mosta za NBG i ono je uzas brt. Nigde nista u daljini, i samo jedna zgradurina koja strci kao svalerski ku**c. Na uscu naprave identicnu zgradu kao bivsi CK. Alo mozgovi, malo kreativnosti. Ima i dobrih stvari, da ne serem puno. Svidja mi se sto se sava centar konacno renovira. Ne znam, nekako sam sebe uvek smatrao "novobeogradjaninom" , uvek me je trigerovalo nesto sto se tice novog beograda. Sam centar grada i ostale opstine meni su uvek nebitne.

Nama treba jos mostova j**es mi sve, sto kaze lisica. Pancevacki je katastrofalno los. Metro? Pusti san, nema od toga nista. Imam neke kolege koji koriste voz i dodju do Tosinog bunara za 15 minuta. Mi nemamo zeleznicki saobracaj u Beogradu aloooo, 21 vek. Nemamo metrooooo.

Ja msm da bi na to trebalo da se baziramo prvo, a zgrade ce nicati same i mi tu nista ne mozemo. Beograd na vodi je vec sada grad u gradu. Mi tu nemamo sta da trazimo.
FoX FoX   08.02.2023 u 12:58

BG voz je zakon. Od bataje do pančevačkog mosta za pola sata. Dosta ljudi ga koristi. Metro je ogroman projekat i mislim da ga nećemo dočekati za našeg života
zenon zenon   08.02.2023 u 13:18

Pricao mi je drug koji radi na bg na vodi da ovi indijci i turci nuzde u flasu i kese pa sve to ubace izmedju gipsanih zidova.Mrzi ih da sidju i odu u toi toi hehe
Welicak94 Welicak94   11.08.2023 u 00:30

Ode Sajam u Surčin... A umesto Sajma - stanovi. Ništa im nije sveto. Užas, čemer, jad...

Forum početna