Ja Rule
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   12.01.2013 u 00:24

Rodjen 1976 , postao planetarno popularan 1999, sa tipicnim glasom , on i Eminem bili najbolje od najboljeg u repu. 2001 usao u "beef" iliti svadju sa 50Cent-om koji je tada bio anoniman. Fifty ga je isprozivao gde je stigao, pravio ime preko njegovih ledja, snimio mu pesmu "Your life is on the line" itd. Godine 2003 fifty postaje popularan uz pomoc Eminema i snima mu jos jednu dissrespect pesmu. Ovoga puta Ja Rule resava da se aktivnije ukljuci u beef. Izbija sukob izmedju njih i nekoliko puta su se potukli pri slucajnim susretima. Ocevidci kazu da je 50Cent dobijao deblji kraj. Jednom prilikom je zaradio i posekotine od noza. Ko ga je uboo niko nezna. Svadja se nastavlja, i Ja Rule snima album "blood in my eye" u kojem ima par pesama posvecenih 50centu, ali i Eminemu. Problematicni stih je uvredio Eminema jer je spomenuo njegovu cerku. Tada Eminem snima pesmu "Do Rae Me" u kojoj proziva Ja Rula i clanove njegove ekipe. To je po nekima bio uzrok za kraj karijere ovog repera. Medjutim tu su se umesali i fedsi , iliti federalna policija , ispitivala povezanost Ja Rule-a i ostalih "murder inc" clanova sa ubistvima, trgovine drogom itd. Nije dokazano nista, a posledica je ta da se "Murder Inc" kao muzicka kuca ugasio, a da su svi izvodjaci pali u ilegalu. Ja Rule je bio i u zatvoru zbog nelegalnog nosenja oruzja, mislim da je izasao. Dok je bio u zatvoru izdaje album PIL2 (Pain Is Love 2) za svoju izdavacku kucu MPIRE ali se album prodaje slabo jer nema ko da promovise , niko vise ne zeli da ima izvodjaca koji je problematican. SVE U SVEMU, VELIKI UMETNIK I STETA STO MU SE OVO DESAVA.
Cranium Cranium   12.01.2013 u 00:31

Da dodam da imam sve njegove albume, doduse nisu svi original, ali mi fali kompilacija murder inc-a koja se jednostavno zvala "the murderers" ako je neko pronadje na aukcijskim sajtovima, nek mi javi. Uglavnom sam zato i napravio temu.

Forum početna