Ima li neka od bivših Yu republika nuklearno oružje?
Forum Politika Balkan

Gendza Gendza   23.05.2013 u 22:45

Ma volim ja ruse samo treba bit oprezan. I sa kinezima bi trebalo raditi
Gendza Gendza   12.08.2013 u 18:16

Nesto se ucutase za avione izgleda slaba vajda od toga
Cranium Cranium   12.08.2013 u 18:37

Sta se ucutase? Potpisan je ugovor. 6 MIG 29M2 je kupljeno. Naruceno je i sada se prave avioni. Nisi valjda ocekivao da nam isporuce istog dana? Imaju gotove, ali oni su narudzbina Sirijske armije. Slazes se da nije u redu da mi pokupimo Sirijske avione jer je na snazi embargo, tjst Rusi "nesmeju" da izruce ove avione Sirijskoj armiji.
ICE
IcE  
 13.08.2013 u 01:39

xaxaxaxaxa jel vi to ozbiljno?pa da bilo koji balkanac ima nuklearno balkana nebi bilo na karti sveta ,takav mentalitet da svako svakog mrzi.Bosanci mrze srbe,srbi mrze hrvate,hrvati mrze slovence pa u k* imal neko da se voli na ovime balkanu sem makedonaca
Edy Edy   13.08.2013 u 12:04

Diversity (12.08.2013/23:39)
xaxaxaxaxa jel vi to ozbiljno?pa da bilo koji balkanac ima nuklearno balkana nebi bilo na karti sveta ,takav mentalitet da svako svakog mrzi.Bosanci mrze srbe,srbi mrze hrvate,hrvati mrze slovence pa
i ne baš zbog izmješanosti stanovništva teško da bi iko bacio takvo nešto inače nuklearno oružje se danas ne koristi za bacanje na druge zemlje već kao sredstvo u politici
Cranium Cranium   13.08.2013 u 12:42

Tako je, mada i ne pomaze nesto. Pakistan ima nuklearno oruzje pa ga Amerikanci satiru, Izrael ima nuklearno oruzje pa ga Liban i svi ostali oko njega cikaju i ganjaju. Nije pravilo, mada je veliki plus.
Edy Edy   13.08.2013 u 16:07

danas niko i ne smije da ga upotrij**i msm ako izrael baci eto ti odmah i drugih zemalja da kontriraju, a izrael i nema baš neku površinu pa ih nije teško razbit... eto zbog toga se danas to i ne smatra oružjem u ratu haj u vrijeme WWII ga i nije imao svak kao danas pa je amerika smjela da udara japan, nije imao ko da joj kontrira.. danas? pola velikana ga ima inače, nuklearku nema na balkanu niko, jer da ima, to bi se odmah objavilo
Cranium Cranium   13.08.2013 u 17:46

Edy (13.08.2013/14:07)
danas niko i ne smije da ga upotrij**i msm ako izrael baci eto ti odmah i drugih zemalja da kontriraju, a izrael i nema baš neku površinu pa ih nije teško razbit... eto zbog toga se danas to i ne s
Evo ti mala zanimljivost. Amerikanci su 1945 godine imali samo 4 atomske bombe u svom arsenalu. Zvali su ih thin boy, little boy i fat man. Cetvrtu (onu koju su bacili u Trinity testu u Novom Meksiku) su nazvali GADGET. Elem, od thin boy su odustali jer je bila preobogacena plutonijumom. Ostale su 3 dakle. Zatim je doslo vreme da se testira novo oruzje, i stradao je GADGET. Ostale su 2 bombe. Little boy i fat man. Te 2 bombe su bacene na Japan. Japanske diplomate su se uplasile (nisu znale da Amerikanci vise nemaju cime da ih bombarduju) pa su brze bolje resile da kapituliraju. Vojska Japana je bila spremna da se bori do kraja, mada bi bilo pobijeno na milione Japanaca i ostalih. Amerikanci su poceli da napadaju po kopnu, Rusija tjst Sovjeti su objavili rat Japanu. Mozda je i bolje sto su bombe bacene. To je moje misljenje kada se sve uzme u obzir. Unistena su 2 grada, pobijeno na stotine hiljada ljudi, ali je rat brzo okoncan. Ko zna sta bi bilo da se rat nastavio rovovski. Mozda Japana nebi bilo, bar ne ovakvog kakvog ga znamo. A sa druge strane, svetu je prikazano sta je atomska bomba i ohladjene su neke usijane glave. Postignut je mir, napet ali je ipak mir. E sad, postoje uvek mracni umovi koji razmisljaju plitko. Ma ja cu da nanesem prvi udar, nece mi vratiti. Postoje ljudi koji ne shvataju u sta srljaju.
Cranium Cranium   13.08.2013 u 17:53

Izrael moze biti sravnjen i bez atomki. Znas li ti koliko raketa ima Hezbolah kao produzena ruka Irana i sam Iran. Na desetine hiljada. A povrsina Izraela je manja od 25.000 km kvadratnih. A ima ih 7 miliona. Pa ti vidi koliko bi naj**ali. Mada su vojnicki nenadj**ivi, mali su, govna su, ali svaka im cast.
Gendza Gendza   13.09.2014 u 21:48

e ova tema je dobra. mi vise ni gace nemamo a ne nuklearno oruzije ha ha. da nije zalosno bilo bi smesno

Forum početna