Teslina vizija buducnosti
Forum Misterije & Natprirodno Natprirodno

Gendza Gendza   21.08.2013 u 08:38

Ekscentrik al da nije bio takav ne bi sve ovo izmislio
KinG KinG   21.08.2013 u 10:24

ovo prvi put vidim.. zamisljam te zrake kao neku dlaku koja moze da presece avion
Edy Edy   22.08.2013 u 00:20

cranium (20.08.2013/13:51)
Osmislio je Teslin stit i zrake smrti koji su bili usmereni na odbranu Jugoslavije. Kroz stit ne bi moglo da prodje apsolutno nista. Planirao je da ce za Jugoslaviju biti dovoljno 9 generatora pre
zašto izvrćrš čovjek je fino rekao, na obranu svake države ;) ... ali da slažem se, bio je jedan od najpametnijih ljudi na planeti ako ne i najbolji! Postoje stvari koje niko neće moći da sklopi sem njega... evo jedna činjenica... jednom je istraživao rezonanciju određenih tvari, te je u jednom experimentu jednostavno postavio rezonator na gredu kuće, odnosno svoje laboratorije (msm da je tako nešto bilo)... ispočetka nije se ništa dešavalo, ali kasnije je, prema njegovim riječima počela da se trese čitava kuća! Sve je prijetilo da se sruši... a uređaj je bio malo veći od današnjih upaljača stvar je bila da je ta naprava rezonirala na specifičan način i na posebnoj frekvenciji te je bila u stanju da sruši čitavu kuću u trenu! Kao zemljotres...
Edy Edy   22.08.2013 u 00:28

eh kao i mnoge druge teorije... smatralo se preuveličanom, ili čak potpunom gluposti aali... jednom sam gledao ovo u Mythbustersima... pokušavali dakopiraju ovakav uređaj ;) i oni naprave mali cilindrični uređaj... nije nešto kompleksan, eto samo što je bila kao cijev u kojoj je klip išao gore-dole, veeoma slaba i mala napravica... i prikačili ga na željeznu gredu doobro debelu... uključili stvar i ništa aaali nakon mnogo pokušaja i mjenjanja frekvencije.... odjednom, greda se toliko tresla da je igrala i do 10-20 cenata od normalne mjere te su probali to isto na jednom mostu, željeznom, ne znam sad gdje tipa onog u njujorku, ali msm kraćeg malo i uključili ovo šta se desilo? ništa! ali onda odjednom na određenoj frekvenciji primjetili su da se trese voda u čaši polagano, ali ipak tresla se pomjerili su čašu nekih 100 metara (msm da je bilo toliko, možda pretjerujem ) i gle čuda i dalje se trese gotov kao i u blizini uređaja prestali su sa pokušajima, jer su se malo i bojali a i valjda im nestalo budžeta :xD kasnije se na to javilo nekoliko radova mnogih univerziteta... niko nije uspio da izvede ono što je opisao Tesla, ali je uočeno da ova stvar ima ogroman potencijal! ;)
Edy Edy   22.08.2013 u 00:32

a to što je bio ekscentrik svaki pametan čovjek je istovremeno i lud čovjek na primjer imao je poseban ritual pri jelu... kad bi jeo pripremio bi sebi hrpu maramica kojima bi posebnim redom brisao tanjire i slično ;) svaki pametan lik ima neke tikove aa to za ajnštajna nije tačno... lik je itekako bio pametan... dokaz za to su njegovi tikovi i sl. msm nije znao ni da auto nauči voziti a bio je u stanju da stvori nešto kao teoriju relativiteta

PS: samo da napomenem da i ja imam svoje "tikove" zog toga se smatram itekako pametnim... nažalost nemam dovoljno tih tikova da budem sljedeći tesla ali dovoljno da pametujem u forumu
Cranium Cranium   22.08.2013 u 10:02

Edy (21.08.2013/22:20)
zašto izvrćrš čovjek je fino rekao, na obranu svake države ;) ... ali da slažem se, bio je jedan od najpametnijih ljudi na planeti ako ne i najbolji! Postoje stvari koje niko neće moći da sklopi
Sta izvrcem? Prepricao sam ti jedno Teslino pismo. Procitaj ga pa onda mi kontriraj. Uostalom, 9 generatora?
Cranium Cranium   22.08.2013 u 10:09

Tridesetih godina Tesla je objavio otkriće jednog bizarnog i strašnog oružja: zraka smrti i tzv. Teslinog štita. Međutim, tada više niko nije ozbiljno shvatao jednog već zaboravljenog genijalnog naučnika. Tesla nikada nije obelodanio tajnu ovih velikih pronalazaka. Amerikanci danas tvrde da su Sovjeti odavno otkrili i da koriste Tesline skalarne talase. Time tumače činjenicu da su Sovjeti u razgovorima o SALT-u, 1975, neočekivano predložili ograničavanje daljeg razvoja novih oružja "strašnijih od svega što bi čovek mogao da zamisli". Jedno od ovih oružja je, kažu, i Teslin bacač, dovršen i testiran u fabrici oružja u Sarisaganu, za kojise tvrdi da je neka vrsta energetskog lasera ili akcelerator čestica. (Da li je to tajanstveno oružje koje je svojevremeno gospodin Zirinovski obećavao bosanskim Srbima?) Taj bacač mogao bi da bude Teslin skalarni aparat sa četiri oblika delovanja. Prvi oblik je Teslin štit, sferična energetska opna, razvijena preko velikog područja, kroz koju ništa ne može da prođe, a u dodiru sa njom svaki delić materije nestaje kao para. Kada bi se nekoliko ovihštitova postavili jedan iznad drugog, kroz njih više ne bi mogli da prođu ni gama zraci! Teslin štitse napaja iz Morejevog generatora, i tako mu je dostupnaogromna i besplatna energija. Drugi oblik je pulsar - jedna vrsta oružja, čije probe je, kažu, registrovao satelit Vela, u jugozapadnim delovima Afrike, 1979. i 1980. godine. Naučnici u Arecibo jonosferskoj laboratoriji uto vreme su registrovali poremećaje gravitacionih talasa izpravca eksplozije.
Kao sto je i sam naslućivao, njegova najznačajnija istraživanja i ideje, kao što je ideja o bežičnomprenosu energije, najpre se ostvaruju u fabrikama oružja. Tako se među planiranim"sporednim" proizvodima, nalaze i oružja za uništavanje na daljinu. Ta čuvena Teslina vatrena lopta, pored eventualnog fizičkog uništenja neprijateljskih oružja, može se ograničiti samo na uništenje logističkih ciljeva.
Sam Tesla je ostavio beleške o radu na ovim projektima. Pišući 27. februara 1941. godine svom sestricu Nikoli Kosanovicu u Beograd, Nikola Tesla objašnjava:
"Proizveo sam nedavno novo načelo prenosa neograničene sile za potpunu odbranu naše predrage domovine. Ta sila koju sam praktično dokazao dat će Jugoslaviji užašnu moć jer će joj biti moguće uništiti svaku spravu, upaliti barut i tako dalje. Sve ću vam rastumačiti preko našeg poslanika. Presretan sam u misli da pomazem domovini".
U novom telegramu od 1. marta 1941. godine, piše:
"Novo načelo je veoma jednostavno jer dejstvuje mehaničkom snagom izvan ograničenja poznatih sredstava promena u električnu silu.
Izvršuje se bez iskri. Vidi se samo tanka neškodljiva magla.
Drzim nemoguće za druge prisvojiti novo načelo pošto upotrebljavam preko 50 pronalazaka u sastavu.
U sistemu nema elektrona. Energija ide u istom pravcu bez ikakvog raširenja i jednaka je na sve daljine. Sastoji se iz neutrona. Zrak je u promeru jednak prečniku (atoma) vodonika.
Prodire kroz oklop najvećih ratnihbrodova, dakle što je u njima - može se upaliti na neograničenu daljinu. Isto tako aeroplani.
Trebaće devet stanica: četiri za Srbiju, tri za Hrvatsku i dve za Sloveniju, svaka 200 knj., koje će osigurati neminovno nasu milu otadžbinu protiv svih vrsta napada. Sadržaj jedne bombe može se u vazduhu upaliti. Dodajem da u stanici treba samo jedan majušni generator ili baterija od 30 volti za dejstvovanje." U knjizi "Teslino trojstvo" Dzona Malkoma, pisac prenosi reci velikog naučnika:
"Moj štit je savršena odbrana od najsnažnije artiljerije, ali u pogrešnim rukama, takođe, može da ima ogromno razorno dejstvo. Narod pod zaštitom "Trojstva" može da napadne druge bez ikakvog straha. Zbog toga sam model oruzja napravio iz tri dela. Ako bi jedan dospio u pogrešne ruke, bar postoji nada da neće pronaći i ostala dva, pa bi tako tajna bila sačuvana. Da li se može štit napraviti i samo sa dva dela? Možda. To zavisi od veštine i znanja onih koji ga budu posedovali u vreme otkrića."
KinG KinG   22.08.2013 u 11:08

Edy (21.08.2013/22:28)
eh kao i mnoge druge teorije... smatralo se preuveličanom, ili čak potpunom gluposti aali... jednom sam gledao ovo u Mythbustersima... pokušavali dakopiraju ovakav uređaj ;) i oni naprave mali cili
jel ti znas sta znaci teorija ... ? postoji TEORIJA da je ajnstajnova zena ISPRAVLJALA njegove ideje... btw ajnstajn je fantasticno stojao sa fizikom... ali mu je matematika isla kao i meni... sva matematicke zadatke mu je radila zena
SRB
Srbenda  
 22.08.2013 u 18:20

Vidim tema o Tesli a vi o nekom Ajnstajnu "One-stone"? ahah, najveca prevara 20-og veka, po meni. Zato 21. vek sigurno pripada g. Tesli.
Edy Edy   22.08.2013 u 23:22

KinG (22.08.2013/09:08)
jel ti znas sta znaci teorija ... ? postoji TEORIJA da je ajnstajnova zena ISPRAVLJALA njegove ideje... btw ajnstajn je fantasticno stojao sa fizikom... ali mu je matematika isla kao i meni...
to je apsurdno... velika je razlika između teorije i vica, ili ti propagande, kako već gledaš na ovo čovjek ako zna matematiku zna i fiziku to je gotov uvijek slučaj čak štaviše složio je i neke matematičke probleme... inače, E=mcc, je čista matematika kako je npr mogao to da sklepa ako ne zna matematiku? nije da nije znao metematiku, već mu je školska matematika bila toliko dosadna odnosno toliko jednostavna da mu je bilo mrsko učit to je slučaj sa mnogom nadprosječnom djecom, kao meni u osnovnoj vjeruj da sam msm imao 3 iz tablice množenja i dan danas zapinjem sa tablicom djeljenja a bio sam na nekoliko takmičenja iz matematika, naravno prvo mjesto nije da sam štreber lijen sam što se tiče škole ko niko zbog toga te moram razočarati, ali tu teoriju možeš dokazati samo u nekoj drugoj dimenziji

Forum početna