Sirija i moguca agresija SAD, moguci upad Irana u pricu i moguci WW3.
Forum Politika Svet

KinG KinG   25.08.2013 u 23:52

mada bolje da se ja ne aktiviram ovde.. i onako nista ne znam vazno da ne dodju do srbije i gotovo
Cranium Cranium   25.08.2013 u 23:56

Edy (25.08.2013/21:48)
i jeli mogu nešto u vezi toga uradit? ništa pa neka bude šta je suđeno
Pa eto, bar da znas sta se desava i da izaberes pravu stranu.
Cranium Cranium   25.08.2013 u 23:58

KinG (25.08.2013/21:52)
mada bolje da se ja ne aktiviram ovde.. i onako nista ne znam vazno da ne dodju do srbije i gotovo
A gde je Rusija? A gde je Britanija, Francuska, Nemacka itd. Kapiras da izmedju zapada i Rusije ima odredjeni prostor. Gadjace se preko nas jbt.
Cranium Cranium   26.08.2013 u 00:06

Prema nepotvrdjenim izvestajima do napada ce doci - Americke i Ruske snage u najvisem stepenu pripravnosti
Amerika i Engleska su pocele pripreme za napad.
- Moskva podigla stanje svojih snaga na najvisi nivo.
Zanimljiva je i retorika - Sirija je dozvolila PREVISE KASNO inspekciju mesta napada inspektorima UN-a - Tu se ne pominje da inspektori nisu bili ni pozvani da gledaju to vec dva sasvim druga mesta i da su pregovori oko toga trajali nedeljama a sada se ocekivalo od Sirije da pristane da te iste inspektore, kojima je dozvolila da pregledaju neka sasvim druga mesta, pusti da odu i da pregledaju ovo novo mestu napada uz napomenu da tu nema Kineskih i Ruskih strucnjaka i da je ta komisija za ispitivanje i ovako od pocetka izmanipulisana
Jos cemo dodati jednu stvar - Izvori naklonjeni Izraelu pokusavaju da istragu usmere na drugu stranu - Ukazuje se da je napad izvrsen sa municijom koja je nosila hemijske otrove, ali je ista napunjena posebnom smesom gde je jako malo hemijskih otrova pomesanih sa nekim drugim susptancama kako se ne bi moglo ustanoviti da su te granate koriscene za disperziju hemijskih otrova ...
Zanimljiivo - I DALJE NEMA NIKAKVIH DOKAZA da je Sirijska vojska napala ikoga hemijskim oruzjem a sve sto se desava je farsa dok inspektori sede i zezaju se u hotelu sa 5 zvezdica provodeci vreme u njegovom BAZENU - ovo su informacije sa lica mesta - Inace dodacemo jos da isti ti inspektori ocigledno nisu tamo da bi ista uradili jer jos uvek nema nikakve istrage i rezultata o tome sta se desilo u prethodnim napadima zbog kojih su i dosli - Sve je ovo LAZ I PREVARA zamaskirana recima u kojima na zalost nema trunke ISTINE
Ostaje samo da se vidi sledecih nekoliko stvari:
1. Da li ce cilj napada biti unistenje vladajuce strukture ili vojne moci i sta ce precizno biti gadjano na osnovu cega cemo moci da analiziramo u kom smeru se krenulo sa napadima
2. Kakva ce biti reakcija Rusije i eventualno Irana
Za sada toliko - Na zalost vesti nisu lepe ali...
Edy Edy   26.08.2013 u 00:23

cranium (25.08.2013/21:56)
Pa eto, bar da znas sta se desava i da izaberes pravu stranu.
kako mss pravu stranu mss pobjedničku stranu? ma ja sam za amere previše su pametni da idu u sukob u kojem ne mogu da dominiraju ;)
Cranium Cranium   26.08.2013 u 00:30

Edy (25.08.2013/22:23)
kako mss pravu stranu mss pobjedničku stranu? ma ja sam za amere previše su pametni da idu u sukob u kojem ne mogu da dominiraju ;)
Mislim na pravu stranu u smislu da brane pravdu. Ne na Amerikance agresore. A to da za pobednicku stranu? Mnogi su pristupili Hitlerovom savezu jer su verovali u pobednicku stranu, pa su posle bezali kud koji mili moji. Zlo nikad ne pobedjuje.
Edy Edy   26.08.2013 u 00:54

cranium (25.08.2013/22:30)
Mislim na pravu stranu u smislu da brane pravdu. Ne na Amerikance agresore. A to da za pobednicku stranu? Mnogi su pristupili Hitlerovom savezu jer su verovali u pobednicku stranu, pa su posle bez
ne slažem se... zlo uvijek pobjeđuje... gotov uvijek... pogledaj svijet oko sebe malo bolje... hitler je bio zlo? a uništenje koje je zadesilo čitavu njemačku nije bilo zlo? nije njemačka 100%tno bila za hitlera, ali su morali zbog režima, a djelimično im je i ispran mozak kroz medije, kao što se i danas radi... tako da narod i ne snosi čitavu krivicu, pojedinci da, narod ne... ipak je najviše narod kazne podnio, pojedinci su pobjegli zbog veza gdje su mogli, neki stekli slavu i sl. ... i tebi je to pravda? zlo je bio hitler, zlo je bilo poslije WWII, zlo je danas kao ova dešavanja... zlo uvijek pobjeđuje... zato imamo filmove, stripove i sl. jer u njima je obratno, tj. u umu običnog čovjeka je idila, a svijet kao svijet je zao, pokvareno i ide ka propasti u smislu nemorala i sl. inače ako ćeš pravdu uzimam mahatma gandija i slične u politici nema pravde samo koristi, spletke i sl
Cranium Cranium   26.08.2013 u 01:12

Edy (25.08.2013/22:54)
ne slažem se... zlo uvijek pobjeđuje... gotov uvijek... pogledaj svijet oko sebe malo bolje... hitler je bio zlo? a uništenje koje je zadesilo čitavu njemačku nije bilo zlo? nije njemačka 100%tno bila
Ko je spominjao narod? Znamo svi da veliki deo Amerikanaca ne podrzava ratove, a ipak ih vode.
Oni, tjst njihova vlada jedina prave pi*darije po svetu od zavrsetka WW2. Hoces da nabrajam? Nije ovde stvar koji narod podrzavas, nego koga taj narod podrzava. I meni su Amerikanci simpaticni. Sta vise , Nemce obozavam. Jer su kao narod radni, vredni, disciplinovani. Nisu kao mi blejaci kojima je dovoljno da imaju za hranu i da izadju u grad. Skrenuh sa teme. Dakle, i ja Nemce obozavam kao narod, a kao vojsku u WW2 ih prezirem. Dosta sam citao o tome. Samo pogledaj koliko zrtava je odneo WW2. Pa bar pola od toga su Nemci ubili. I sad ja treba da podrzavam Hitlera koji je rusio redom sve pred sobom jer gotivim Nemce? Potpuna pravda je zadovoljena time sto je Drezden unisten, sto je Nemacka podeljena. Ako su se drznuli da napadaju i ubijaju druge, onda nemaju prava da se bune. Ista je stvar sa Amerikancima. Ako tlace drzavu po drzavu, ubijaju ljude iz nekih svojih interesa, ako sada napadaju zemlju koja im nije nista uradila, ako ce sutra opet napasti i moju zemlju, iz svojih razloga i interesa. Jer imamo nesto sto im treba, ili im smetamo. Ako su toliko arogantni (pricam o politici, ne o narodu) , kako ja da podrzavam takve ljude?
Edy Edy   26.08.2013 u 01:24

ti to sve gledaš sa neke više tačke politika je igra, veze, i nema šta nije, ali nema tu ni pravde niti ičeg dobrog, primjer je da u americi koja je demokratska zemlja otac i sin postaju predsjednici kao kakva nasljedna monarhija kako to da je narod izabrao njegovog sina? imao je veze, ugled, predstavu jeli narod kriv ako ga izigraju.. danas svako može reći ja ću da uradim to i to i da učinim ljudima život bolji, ali ko zna šta on radi u podrumu razumiješ? nije narod kriv ni odgovoran za svoje vladare... oni su nametnuti, ovako ili onako... džaba što to zovu demokratijom kada je dovoljno malo utjecaja na medije malo propagande i eto ti svi ljudi vjeruju u jedno... zato msm da kazna za njemačku nije fer... jer ona nije bil za njemačku već za njemački narod... a za vladare ko šiša oni su se većina izvukli našli nekoliko njih na sud i haj a za sve ostale ko briga zbog toga kažem da je to nepravda... isto važiu za ameriku... svjetska politika se odvija iza zatvorenih vrata, ko zna gdje.... nije to prepiranje između Putina i ko zna koga već onih koji stoje iza njih ;) to mi ne vidimo i ne znamo koju iru igraju...
Cranium Cranium   26.08.2013 u 01:33

A Poljaci su bili krivi? Francuzi? Rusi? Srbi? Sta smo svi mi uradili lose da se Hitler i njegova vojska koju su cinili pripadnici Nemackog naroda izivljava po principu 100 za 1? Gledam sa neke moralne tacke, nemam tu politicku dimenziju niti me zanima.

Forum početna