Sirija i moguca agresija SAD, moguci upad Irana u pricu i moguci WW3.
Forum Politika Svet

Cranium Cranium   27.08.2013 u 13:45

I napad ce uslediti po svemu sudeci. 4 broda Americke mornarice su tamo, jos 4 broda Britanske mornarice , Turska je izjavila kako ce se ukljuciti u rat, na kakav god nacin. Rusija uzdrzana od teske retorike, samo je naglasila da ce nastaviti sa snabdevanjem oruzjem Asada i da ce povecati prisustvo u Mediteranu.
Gendza Gendza   27.08.2013 u 15:22

Dosta se I branio. Zao mi je coveka svaka mu cast brani svoju zemlju
Cranium Cranium   27.08.2013 u 18:03

Sirijska opozicija - Al Khaida je dostavila spisak vojnih ciljeva mentorima u Washington-u. Sirijska vojska razmesta raketne sisteme PVO po celoj zemlji, a sto je zanimljivo da ce Asad udariti po Izraelu izgleda, bar tako govori google translate sa arapskog na engleski. Gomilaju se mornarice na 200 km od Sirije. Sve drzave regiona su podigle stepen gotovosti, to jos uvek nije najvisi koji podrazumeva rasporedjivanje jedinica na kljucnim tackama, ali je dobar parametar u kom smeru sve ovo ide. Kipar je odbio i iskljucio svaku mogucnost da se sa njegove teritorije salju avioni u Siriju. Karla Del Ponte je navela da je skoro sigurno napad hemijskim oruzjem izveden od strane terorista ali koga briga kad treba da se ratuje. Kina i Rusija odbacuju svaku pomisao na intervenciju i jasno se vidi polarizacija. Amerika, UK , Turska , Francuska i Izrael sa jedne. Rusija, Kina, Iran i naravno Sirija sa druge. Nemacka je uzdrzana za sada, drugi se i ne pitaju puno.
Cranium Cranium   27.08.2013 u 20:46

Cetvrtak jutro...pocinju igre.
Gendza Gendza   27.08.2013 u 22:49

Bice rata kazu svi. E gde su oni a gde mi. Nemamo nista propala nam vojska kao m.da kroz iscepane gace. Cim nisi ekonomski jak nemas nikakav uticaj
Edy Edy   28.08.2013 u 02:43

politico.com/story/ ... .html dobro predstavljeno.... ukratko su predstavili mnogo mogućih događaja sada se ustvari čeka na Obamu... hoće li baciti bombe pa ako pogodi loše momke, bit će dobro, a ako ne pogodi.... kolateralna šteta jbg... ako se odluči da ne napadne, pitanje je šta će Assad da uradi? ... inače uključio sam se malo jer mi je dosadno
Gendza Gendza   28.08.2013 u 03:53

Napred ASAD oleoleole juris ! ! !
Cranium Cranium   28.08.2013 u 12:42

Edy (28.08.2013/00:43)
politico.com/story/ ... .html dobro predstavljeno.... ukratko su predstavili mnogo mogućih događaja sada se ustvari čeka na Obamu... hoće li baciti bombe pa
Koja propaganda. AMERIKA ZELI RAT, I IZMISLICE SVE SAMO DA SRUSI ASADA.
Obama jeste bio oprezan na pocetku, jer je verovao da Al Khaida moze da porazi Sirijsku vojsku. Ali buduci da se teroristi rasipaju i gube rat, gube i sveze ljudstvo koje dolazi iz celog sveta od verskih fanatika kojima je dovoljno reci Alahu Ekbar i idu da brane "bracu" koju finansira Amerika. Eno, takvi su srusili Gadafija. Sta sada misle o novim vlastima? Tipicna manipulacija. Odlutah, buduci da teroristi gube rat, i da je vojska nakupila toliko oruzja da moze godinama da baca u smrt, Obama je primoran da umesa "their boys" Ne zbog neke pozicije koju bi imao da nove vlasti dodju, vec zbog kinte koju je pukla Amerika na tu "revoluciju" Jednostavno Amerika se ne povlaci. Drugo. Neumesno je porediti Asada sa Sadamom. Zasto? Prvo jer je Sadam optuzen da pravi atomku. Ispostavilo se da je nema, drugo...ako idemo linijom hemijskog oruzja vidimo razliku. Asad nije upotrebio hemijsko oruzje a hoce da ga razapnu hijene. Dok je Sadam podsecanja radi koristio hemijsko oruzje u ratu sa Iranom i pobio na stotine hiljada ljudi. Da podsetim da je tada Sadam bio Americki prijatelj i da je Amerika odobravala i naoruzavala Sadama. Cemu onda ovo licemerje? Nije briga nego interes. Trece, vidimo kako se pokusava ohrabriti Americki narod, pripremaju ga da prihvati intervenciju kao human cin. Spominju se reci kao diktator, horor , zrtve , ubijanje itd itd. Kao i to da se umanjuje snaga Sirijske vojske. Kao nisu uspeli da sprece Izraelsko bombardovanje, kako ce onda zaustaviti mocnu Ameriku. U fazonu, gradjani Amerike, idemo u siguran rat. Gluposti. Videce kako ce padati avioni sa neba. Cak i da ne bude bombardovanja avijacijom, Amerika je na gubitku jer Tomahavk raketa kosta boga oca, a moze da se skine. Nije tako lako kao sto Amerikanci misle. I Jugoslaviju su hteli da uniste za 5 dana, a nisu unistili ni 3% tehnike ni za 78 dana intenzivnog bombardovanja. A doveli su do krvoprolica. Skoro unistili shiptare svojom intervencijom. Ali njima to nista ne znaci.
Cranium Cranium   28.08.2013 u 12:48

Edy, imas li ti na kablovskoj Russia Today?
Cranium Cranium   28.08.2013 u 19:11

Asad predao dokaze o neumesanosti Sirijske vojske u hemijskom napadu. UN inspekciji treba 4 dana da donesu zakljucak. A do tada ce Amerikanci da napadnu 3 puta. Ruski ministar spoljnih poslova je upitam, hoce li Rusija odgovoriti silom na Americku intervenciju. Odgovorio je da Rusija nece ratovati u Siriji. I tu dolazi do nelogicnosti. Svih ovih meseci se Ruska vojska spremala kao da ce ratovati sa vanzemaljcima. Izvela vojne vezbe sa 5000 tenkova, 160.000 vojnika, stotinama aviona. Izvodila simulacije bombardovanja itd. I sada ovo?? Pitaj boga sta smeraju. Ni u bunilu ga nece pustiti Amerikancima. Imam moju teoriju, kako bi ja uradio da sam Putin, ali ne znaci i da je tacna.

Forum početna