Rusija VS Amerika
Forum Politika Svet

Cranium Cranium   26.11.2013 u 13:03

roky (26.11.2013/01:20)
cranium, ja ako ovo dobro razumem ti nas navodis na neku vrstu igre il nas proveravas koliko poznajemo vojne stvari.Hmmmmm ovo vredi dooooobro osmisliti i dati dobar odgovor.
Ne, nego znam kakvi ste lenjivci. Ja napisem eseje ovde, odgovorim sam na sve. I dodje par vasih postova tipa. Slazem se, ne slazem se itd. Koji sam ku**c otvarao temu?
Zvezdas Zvezdas   26.11.2013 u 16:11

nema dileme rusi bi pobedili uz ruse su i

kina,indija,sirija,severna koreja i normalno srbiija
Cranium Cranium   26.11.2013 u 16:24

Zvezdas (26.11.2013/15:11)
nema dileme rusi bi pobedili uz ruse su i

kina,indija,sirija,severna koreja i normalno srbiija
Upravo ovakve komentare zelim da izbegnem.
atom atom   26.11.2013 u 18:32

Ja mislim da Amerika može da sj**e Rusiju...u igrici hahaha
ROK
roky  
 26.11.2013 u 19:18

cranium, slazem se sa tobom, jedino da stvarno dobro da razmisim(govorim u svoje ime) pa dapisem neku vrstu odgovora.
Edy Edy   26.11.2013 u 20:11

misli moj roki tri puta govoriš da treba da razmisliš :xD do it already ali evo, vidim da je tema o "šta bi bilo kad bi bilo" ... recimo da sutra počne borba... ko bi pobijedio?
Odgovor: NIKO ... u ratu nema pobjednika samo gubitnika ako pitate ko će na kraju da izvuče veću dobit... rekao bih amerika... zna da igra prljavo i ima itekako dobro naoružanje ako bi napali Rusiju? nije više vrijeme kada su Njemci morali da pješače preko Sibira pa se smrzli ooo ne kakva pješadija... nije više ko ima bolju pušku nego ko ima veće i jače bombe... nuklearke su za zastrašivanje, to se zna, ne koriste se danas u ratu, ali ako bi se ove dvije države sukobile ko zna šta bi onda bilo... Čim se jedna osjeti ugrožena eto ti raketa... i onda su sve strane naj**ale... inače, cilj teme mi i dalje nije jasan ali eto, taj scenario ja vidim... na kraju imate polurazrušen svijet... baš me briga kako se zove koji dio kontinenta
Cranium Cranium   26.11.2013 u 22:13

Edy (26.11.2013/19:11)
misli moj roki tri puta govoriš da treba da razmisliš :xD do it already ali evo, vidim da je tema o "šta bi bilo kad bi bilo" ... recimo da sutra počne borba... ko bi pobijedio?
Odgovor: NIKO .
Dublje Edy, idi dublje u analizu. Pusti ti doskocice tipa u ratu nema dobitnika. Ko bi ispunio cilj? Amerikanci da otmu Sibir, nateraju Moskvu da svrgne vlast i postavi neke Americke ljude, ili Rusi kojima je cilj da se odbrane i nanesu Amerima sto veci "damage". Ja bih rekao, na duge staze Rusi. Evo i zasto.
Cranium Cranium   26.11.2013 u 22:28

Ako podelimo savremeni rat u vise celina dobijamo sledece:
1. Rat na kopnu
2. Rat u vazduhu
3. Rat u vodi
4. Svemir
5. Sajber rat.

1. Sto se kopna tice, Amerikanci mogu da naprave probleme Rusima jer je Ruska teritorija ogromna i nemoze se braniti toliki prostor. Rusi su 60% svoje vojske ostavili u Evropskom delu teritorije, a na ostalu ogromnu povrsinu ide 40%. Mada su Rusi izvodili iznenadne vezbe razmestanja vojske (nefrizirane kao sto drugi rade) i poprilicno su brzo stigli na istok Rusije ako se uzme u obzir teritorija. Tako da tu je prostor za kopnenu vojsku Amerike, tipa da preko Japana nekim cudom ostane neregistrovana i napadne. Mada Rusi znaju svaki pokret, opet Ameri tu mogu da traze sansu. Mogu i da mobilisu Chechene da se kolju sa Rusima. To je ono sto Edy kaze. Umeju da igraju prljavo. Ali opet. Na duge staze Ameri nemaju sta da traze u Rusiji. Nije Rusko oruzje nimalo naivno. Plus mentalitet Rusa da ne pominjem. Jednostavno su "ludi" Ima jedna anegdota iz doba WW2 i bitke za Staljingrad. Rusi je zovu "mars mrtvaca" to je to za kopno.
Cranium Cranium   26.11.2013 u 22:43

2. Rat u vazduhu. Upravo najveca snaga Amerike ne moze da uradi apsolutno nista i to ih frustrira. Dzaba sto imaju triput vise aviona kada nemogu da pridju Rusiji. Mogu da krenu svi u napad i vratice se trecina. Ruski PVO je neprobojan. Tvrdim. A i ako udju i nanesu udar, treba da izadju nekako. I sto se raketa tice. 90% raketa bi bilo oboreno ako raketni napad nije bas neki ludacki tipa 2.000 raketa odjednom na Moskvu. Problem kod raketa po Ruse sem masovnog udara je i NATO stit koji gradi Amerika po Evropi. Tako da Rusi mogu da obaraju do sutra kad nemogu da odgovore adekvatno. To je neka pat pozicija. I moguce da bi koja neeksplodirana raketa zalutala na teritoriju neke trece zemlje tako da bi bilo kolateralnih zrtava na prostoru izmedju. To je to za vazduh.
Cranium Cranium   26.11.2013 u 22:55

3. Rat u vodi. Najveca prednost Amerike. Nema govora. Mornarica moze gde god hoce da se pojavi, a sumnjam da bi Rusi upotrebili rakete dometa 1000, 2000, 5000 i vise km da bi pogodili brod. Tako da Amerikanci tu imaju prednost ako sj**u Ruske satelite. Mada sa druge strane, glavna Ruska karakteristika je kopno, a ne voda. Tako da bi voda imala ogranicen uspeh. Aaaa da, sad Rusi. Ruske podmornice su prosle godine u vise navrata prisle Americkoj obali a da ih Ameri nisu ni provalili. Tako da i Rusi mogu da zaprete samom Americkom kopnu.

Forum početna