Preporuke za Foxaru
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   23.03.2014 u 18:24

E vidi ovu ribu. Srpski R&B. m.youtube.com/watch?v=r ... en-GB Konacno nesto gotivno kod nas. To je ona Iva sto je bila u ja imam talenat.
Cranium Cranium   12.07.2016 u 16:10

Pišem ovo (spam) da bih posle lakše našao ovu temu. Lisice, provalio sam novi bend. Slušam pesme već par dana. Moje drugo najbolje underrated otkriće.
Cranium Cranium   14.07.2016 u 00:22

I konačno da nadjem vremena da ti postavim par linkova.

E ovako, sasvim slučajno naleteo na ovaj bend. Zvao se PARIS ali su promenili u PVRIS zbog nekih peripetija oko imena.

Tražim ti ja na tjubu pre nedelju dana, da vidim ima li išta od albuma novog benda "VERSA". (Nastao raspadom VersaEmerge). Kad vidim tamo u srodnim snimcima neki PVRIS. Ja u fazonu, ko je bendu dao ime PVRIS jbt. Od čega je to skraćenica.

Pustim jednu, drugu, treću pesmu. Ono zvuči kul. Bar meni.

Neobično i nesvakidašne. Alternativni rock bend sa electro elementima. (Nije na foru LP) I tako skinem ja album sa torenta i krenem da slušam. Zaraaaazaaa.

Posle sam video nešto na wikipediji, da su u Britaniji prodali 50 soma albuma. Ne verujem ali ajd.

Uglavnom, pravo osveženje. Nema sličnih bendova, posebno ne sa ženskim vokalima.

Glas i stil ove ribe je kao kad bi se pomešale Hayley Willams iz Paramora (stil) i Sierra Kay iz starog VersaEmerge po boji glasa.

A muzika je nešto što do sada ja nisam imao prilike da slušam u alternativi. Bar ne ovakav hibrid. Polako, ovo im je prvi album. Nisu svuda hibridni. Ima i čiste alternative, i mešavine sa electro zikom. Još će to da se kristališe nadam se.

1. PVRIS - Smoke youtu.be/SxyEwNE5QSs

2. PVRIS - St. Patrick youtu.be/j2SWk859CEU

3. PVRIS - My House youtu.be/8aQz-aKvyQU

4. PVRIS - Holy youtu.be/ktgKzlJ1EiU

5. PVRIS - Eyelids youtu.be/PZ2rNvqiSWM

Ova Eyelids mi je bila najviše na repeat-u. Nekako mi je previš kul i rileks. Iako ne zvuči tako.
FoX FoX   14.07.2016 u 06:21

Pogledaću i javljam utiske čim uhvatim malo vremena
Hvala
twistex twistex   30.07.2016 u 22:55

@Cranium (23.03.2014/17:24)
E vidi ovu ribu. Srpski R&B. m.youtube.com/watch?v=r ... en-GB Konacno nesto gotivno kod nas. To je ona Iv
Preslusao sam neke njene pesme..didnt i ubedljivo najbolja..tu sam skinuo a i out of this world..
Cranium Cranium   30.07.2016 u 23:19

@twistex (30.07.2016/20:55)
Preslusao sam neke njene pesme..didnt i ubedljivo najbolja..tu sam skinuo a i out of this world..
Imao sam ja taj EP. Bio na free download-u (mislim da je i dalje). Meni je backdoor najjača.
Cranium Cranium   30.07.2016 u 23:30

j**ote, ja sam skroz zaboravio kako je ovaj EP bio dobar. Bukvalno kao da slušaš Američku rnb pevačicu sa početka milenijuma. Skidam opet.
Cranium Cranium   05.09.2016 u 17:59

E pa lisice, da zamrziš i Kristinu. Poredjaću pesme po starosti, da čuješ kako se menjala.

Tinejdz lobi i menadzeri su joj j**ali kevu na početku, kad je bila klinka. Easy melody. Kad se otrgla krenula je da peva kako želi.

Dakle, daleke 1999 godine izlazi prvi album koji se zove pogadjaj "Christina Aguilera" Kreativnost na nivou.
Uglavnom su to pop pesmice prilagodjene detetu od 18 godina i tim girl i boy bendovima. Ali imala je par boljih pesama. Nekada su mi pesme bile vrh, sad su mi nekako čudne, sem ovih par koje sam rekao da su gotivne i sada.

1. Genie In A Bottle youtu.be/kIDWgqDBNXA

Daaaaa to je ta pesma. Ahahahahahah. Do jaja me pukne nostalgija kad god je puste.

2. What A Girl Wants youtu.be/hpspGHeLOPE

Eeee ovo je jedna od onih koji ku**c pesama. Ahahahaha. Totalno dečije. Mislim da se ona stidi ovih pesama. Ali dobro, i ona je bila dete. Mada pesme nisu ni loše, samo su mnooogo neozbiljne za njene standarde danas.

3. When You Put Your Hands On Me. youtu.be/_4l2_BIi1aU

Aaaa pukla me nostalgija opet. Ahahahah.

Pošto je ona polu latina, ne bi moglo da prodje a da ne izda album i na španskom. Ćale joj je neki Kolumbijac, Ekvadorac šta već. Tako da je 2000. godine izdala album na španskom, sa dosta pesama prevedenim na španski, pesama sa prvog albuma. Tako da je i to neki teen pop, mada je krenula da se otima pomalo. Ima 19 godina, j**iga. Prokurčila se.

4. El Beso Del Final youtu.be/D4i2VvqJU90

Aaaaaaa, skroz kul pesma. Latino latino. Baš me zanima kako se izgovara Aguilera na španskom. Agilera sa čudnim L.

Elem, kad smo kod španskog jezika, pevača itd. Pre neki dan sam naleteo na ovu pesmu. Isto 2000. godina ja mislim.

Nobody Wants To Be Lonely youtu.be/KUmrNavXsd0

Sa onim fegetom Rikijem Martinom. Ali i pored toga, pesma je brutaaaalna.

I nakon toga, preobražaj. 2001 ja mislim snima Lady Marmelade sa Pink, Lil Kim, Mya. (Sve su bila na vrhu tada) i vidi se da to više nije klinka. Sad je opasna riba. Ahahahaha.

5. Lady Marmelade youtu.be/RQa7SvVCdZk

Eeeee onda dolazi 2002 godina i njen tek drugi pravi album. Ali zvanično četvrti????? Jer se ona španska reciklaža prvog sa par movih pesama naziva drugim albumom i iizdala je 2000 ja mislim neki winter album. Znate da su Ameri opsednuti božićem, poklonima i čudima. Tako da je mnoooogo pevača (pop bendova najviše) izdavalo neke christmas albume. Eee tako je i Kristina. Nemam pojma kakav je, nisam ga nikad slušao. Zamisli krene da peva jingle bells. Smorio bih se. Ahahahah.

Elem, dolazi 2002 godina i ona izdaje svoj "četvrti" album i već na introu kazuje kakav je format i koncept. Budući da su je mediji smarali kao danas Bibera. Šta jede, gde spava, sa kim spava, kakvo joj je detinjstvo, kakve mračne tajne krije i sve. Sveeee su je propitivali i hteli da saznaju. Stripped se zove album. Dakle, ogoljeno do kože. Samo iskreno. Meni omiljen.

6. Dirrty youtu.be/4Rg3sAb8Id8

Pre nego krene sa ozbiljnim pesmama, ajde malo da šokira. Ovo je jedan od najbizarnijih spotova 00'. Ne zbog golotinje i riba koje se šibaju u ringu nego zbog svih ovih frikova u spotu. Koji će ku**c zec, nabildovana žena i rvači u spotu. Još kad je Redman napucao u glavu zeca. Ahahahahah.

7. Can't Hold Us Down youtu.be/dg8QgUIKXHw

Standardno muško-ženski odnosi, feminizam itd. Nije mi se svidela pesma nešto, mada je u pravu riba.

A sada kreće ona prava kristina. To je taj stil.

8. Walk Away youtu.be/5O5ivCQ-JV8

Daaa daaaa, to je taj soul momenat. Krenula je sa svojim pesmama lagano.

9. Fighter youtu.be/PstrAfoMKlc

Pesma generacije brateeee.

10. Infatuation youtu.be/QOccFVanXd8

Ako pevaš o latinosima, i pesma je latino.

11. Beautiful youtu.be/eAfyFTzZDMM

Poenta pesme je svi smo mi lepi na svoj način. I svi smo isti. Opet frikovi u spotu.

12. Get Mine, Get Yours. youtu.be/7nMiTZ-GqeY
Meni do jaja pesma, subjektivno. Ubedjen sam da je snimljena mnogo pre ostalih pesama sa albuma, imam taj neki osećaj.

13. I'm Ok. youtu.be/Nww4UNBgz0c

j**em ti život. Meni je ovo još jača pesma od hurt. Koliko treba imati hrabrosti da napišeš ovakav tekst.

E onda je prošlo 4 godine dok nije izbacila novi album, odrasla je u medjuvremenu. Krenula da snima apsolutno onakve pesme kakve bi ona želela sa snima. Oldskul rnb, soul i tako dalje. Album se zove back to basics.

14. Back In The Day youtu.be/tYjmAWmB_po

Meni se svidja, nema više šokiranja javnosti, sa 22 se dokazala i postala institucija za sve pevačice. A sad ima 26 i peva za sebe.

15. Oh Mother youtu.be/fOZ3KhnvHB0

Opet pesma o kevi.

16. Here To Stay youtu.be/gzwtk-KWwVw

Hell yeah, ko ga j**e. Ovo je oldskul bit. Ovde bi mogao da uleti neko repovanje.

17. Hurt youtu.be/wwCykGDEp7M

Znaš pesmu, tako da ne treba komentar.

A onda je prošlo još 4 godine. I ona je otišla sa scene. Brate kad napraviš 2 albuma u 8 godina, nema te ma koliko da si dobar.

Ovaj album je iz 2010 i na foru je Lejdi Gage. Neki elektro popa. Nije loš, ali nije uspeo.
Zove se bionic. Taman misliš smirila se, ona poludela opet.

18. Bionic youtu.be/fPjoKCjrMjk
19. Not Myself Tonight youtu.be/wt-tHcQR67Y
20. Woohoo youtu.be/xomRKKn49xo

A onda je došao poslednji album iz 2012 godine u kome je probala da se prikači ovim novim zvucima, ali to nije ona.

21. Army Of Me youtu.be/0Subf21jEEw

22. Your Body youtu.be/6cfCgLgiFDM

23. Let There Be Love youtu.be/AYRfOozYUvk

Malo sam ga zbrzao na kraju, jer sam se smorio.

PS....Ako možeš da prokomentarišeš svaku pesmu, da bih znao za ubuduće u kom si fazonu. Ahahahaha
FoX FoX   05.09.2016 u 23:46

Moram ceo jedan dan da odvojim za obradu ove teme

Prokomentarisaću svaku pesmu,naravno tesko tebi
Gledaću ovih dana da poslušam sve ove preporuke pa javljam
Cranium Cranium   05.09.2016 u 23:54

@FoX (05.09.2016/21:46)
Moram ceo jedan dan da odvojim za obradu ove teme

Prokomentarisaću svaku pesmu,naravno tesko tebi
Gledaću ovih dana da poslušam sve ove preporuke pa javljam
Misliš celu temu? Leeeeleeeee. Pa kad nisi slušao na vreme. Drži se Kristine za sada. Ahahahahaha

Forum početna