Misterije Drugog Svetskog Rata
Forum Politika Svet

Zakljucana tema
Edy Edy   30.12.2013 u 10:58

nisu ovo misterije ovo je političko pitanje (manje-više) o četnicima... koliko sam ja svatio...
Zvezdas Zvezdas   30.12.2013 u 11:52

Eto ja sam je premestio u politiku-svet

inace moj pradeda je bio u cetnicima...
SRB
Srbenda  
 30.12.2013 u 18:31

Osetljiva tema . Kako to mislis dobri-losi nije sve crno-belo ne zna se ni dan danas ko je skim saradjivao za vreme ratne 41 i kasnije jedino mogu da vam preporucim knjigu agonija jugoslavije i martovske demonstracije jedino autora ne mogu da se setim mada ionako ovaj forum nije mesto za te stvari Uglavnom, mislim da Draza i njegovi cetnici nemaju sta da traze pored div-junaka Koste Pecanca i njegovih cetnika i komandanta Marisava npr.
Cranium Cranium   24.06.2014 u 00:34

Kosta Pecanac je ubio pola cetnika koji su hteli da prebegnu kod Draze. Ne zna se npr. da je Draza bio skolovan oficir vojske Jugoslavije. Da je dobar deo rata bio pod direktnom komandom kralja, dok mu nisu okrenuli ledja. Ne zna se da su Drazini cetnici spasili 100 Americkih pilota i da je Draza zbog toga bio odlikovan. Licno sam za cetnike, svi moji su bili u cetnicima. Mada nikada necu podrzati ove Kostine koljace.
Gendza Gendza   01.01.2015 u 10:55

moj deda nosio partizanima mitraljez 20 km i zbrisao ha ha to mu je bilo celo ratovanje
SRB
Srbenda  
 01.01.2015 u 15:06

Da, to je bitno sto su drazine jagnjece brigade tukli prasice i rakiju i saradjivali sa komunistima naoruzavali ih i spasavali americke pilote koji su bombardovali podgoricu, beograd itd... a ne pravi cetnici i "koljac" Kosta Pecanac.
Cranium Cranium   01.01.2015 u 16:38

Da su saradjivali sa komunistima ne bi ih puno tuce bilo streljano posle rata. Pa i sam Draža. Mani se demagogije. Kosta Pećanac je monstrum, ja da ti kažem. Imam i razloga zašto ovo govorim. A to što se tiče saveznika. To što smo mi sada sa Amerikom otišli u ku**c je posledica njihove debilne politike nakon drugog svetskog rata. Tada smo bili saveznici, iskreni ili neiskreni pitanje je za ozbiljne istoričare. Ne za tebe i mene. Pobogu, bio je svetski rat. Nisu bombardovali nas nego Nemce. Misliš da su Rusi pazili na svaku zgradu kad su jurnuli da nas oslobode? Naravno da nisu. Znam da mi volimo Ruse, ne podnosimo Amere, ali daj malo objektivnosti.
Krajevic Krajevic   06.12.2015 u 11:33

cetnici su 'izdajice srpskog naróda' iz moje porodice su svi kumunisti deda baba stric otac itd moj deda je narodni heroj dobrivoje jovanovic on je sam na konju usao u vranje i pobio 380 nemaca/bugara i spalio 3t oruzja
Zvezdas Zvezdas   06.12.2015 u 11:39

@krajevic,sa konja pobio tolike nemce? cudi me da ga nisu ubili do tada
Tommy Tommy   28.08.2016 u 16:25

prava misterija je gdje su nacisticke podmornice? sta sa antigravitacijskim letjelicama? masa ljudi koji tvrde da su ih oteli vanzemaljci, kad opisuju gdje su bili, vise njih je spomenulo kukaste krizeve.

Forum početna