Kako povećati memoriju androida
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Welicak94 Welicak94   10.10.2014 u 00:52

A moze pitanje? A za koji djavo su mu napravili slot za micro sd ako na nju ne mozes nista da stavis??? ili to samo aplikacije ne mogu da se stave na memorijsku? Zar nema nigde opcija, tipa sacuvaj u ... itd?
FoX FoX   10.10.2014 u 02:33

Hm.svaka cast kran na opsirnom uputstvu Sto se garancije tice,mom caletu sam rutovao fon,posle par meseci mu je otisao display i odneo je fon u servis(fon jos pod garancijom,telenor) zamenili su taj pokvareni,rutovan fon za drugi,neki samsung ,dobar,nov i rutovan :xD(fabricki valjda)
Sto znaci da ako imate srece ,nece vam praviti problem ako je fon rutovan,sa druge strane,postoji nacin da se unroot-uje fon(nisam probao,ali verujem da je moguce)...ali opet,mnogo je bolje imati rutovan fon jer su vam mogucnosti neogranicene(ako znate da baratate sa tim mogucnostima) Inace taj ES File explorer je jedan od mojih najomiljenijih programa i mnogo je dobar,ima pregrst dobrih i korisnih opcija..tipa Remote manager(mozete da pristupite vasem kompu,i da prebacujete fajlove,gledate filmove ,slusate muzikuitd..sve to preko wi-fi)Takodje .sa komp mozete pristupiti telefonu i prebacivati,brisati fajlove....Mogucnost prikazivanja skrivenih fajlova,zipovanje fajlova itd itd..da ne skrecem sa teme i plus imate odlican fajl menadzer

E a ako vam treba viak ram memorije ,ja koristim ram manager..ima opciju swap memorije...kreira swap file na vasu sd karticu i to vam je kao prosirena memorija...ja sam odabrao 512mb ..opet ,koristim ovaj program godinu dana i jos nisam siguran da ima svrhu,da stvarno prosiruje ram memoriju ali na mnogim forumima tvrde da ovo stvarno funkcionise
FoX FoX   10.10.2014 u 02:52

Welicak94 (09.10.2014/22:52)
A moze pitanje? A za koji djavo su mu napravili slot za micro sd ako na nju ne mozes nista da stavis??? ili to samo aplikacije ne mogu da se stave na memorijsku? Zar nema nigde opcija, tipa sacuvaj u
Na mom huawei g300 postoji takva oocija u podesavanjima..ali na nekim telefonima te opcije nema..sto je glupost..ali nisu ni oni glupi..ako hoces takve opcije moras da kupis drugi ,bolji ,verovatno skuplji fon ...
Welicak94 Welicak94   10.10.2014 u 03:03

FoX, to je malo kvarno sa njihove strane... ranije je brate bilo, skup jeftin, svaki ima da se bira gde ces sta da stavljas, to je stvarno glupo sto ne urade.. da li te opcije nema tipa na huawei telefonima, alcatel... itd? Ukratko na onim jeftinijima? ali eto na tvom huaweiju ima... a na samsungu i soniju?
KinG KinG   10.10.2014 u 05:53

Cranium (09.10.2014/22:04)
Ne provaljuju oni ništa za garanciju. :-)
ma ne, oni ne mogu da skinu root checker da , proveravaju, moj drug se sj**o 2 put zbog toga
Zvezdas Zvezdas   10.10.2014 u 09:57

Pa nisu oni jeftini Huawei kosra oko 20 000 : ovaj moj alcatel one touch 4010D kosta 8500 din mozda ima tu opciju kao fox pa je ja još nisam pronasao
Cranium Cranium   10.10.2014 u 13:26

KinG (10.10.2014/03:53)
ma ne, oni ne mogu da skinu root checker da , proveravaju, moj drug se sj**o 2 put zbog toga
Pa unroot-uj ga j**ote. 1 klik. :-)
Cranium Cranium   10.10.2014 u 13:29

FoX (10.10.2014/00:33)
Hm.svaka cast kran na opsirnom uputstvu Sto se garancije tice,mom caletu sam rutovao fon,posle par meseci mu je otisao display i odneo je fon u servis(fon jos pod garancijom,telenor) zamenili su taj
Fala fala. :-) Mislim da postoji opcija da se prebaci na memorijsku ali to je do verzije softvera. 4.2.2 nema to. Ne znam ko mi je rekao beše da su starije verzije imale, pa su izbacili
Welicak94 Welicak94   11.10.2014 u 00:52

Danas sam bas pitao druga koji ima HTC , on isto nema tu opciju , nego posto mu je interna puna, njemu se posle sacuva na memorijskoj...
Zvezdas Zvezdas   11.10.2014 u 11:50

Može i tako ali nije efikasno jer se puni memorija fona bez potrebe a na memorijsku karticu ima

Forum početna