Digitalna TV
Forum Zabava TV

SRB
Srbenda  
 15.04.2015 u 03:13

Ovi problemi sa promenom frekvencija i "kocenjem" slike ce nestati kako se priblizavava rok za zavrsetak digitalizacije. Kad konacno zavrse sa radovima sve ce biti ok. Mislim da ti problemi koji vam se javljaju ne znaci da obavezno imate problem sa risiverom.
Welicak94 Welicak94   28.05.2015 u 22:23

Danas kupio Set top box iz Maxija od Oriona , to je inace Shanzen firma koliko se secam
Kako god, nisam zadovoljan, slika secka, koci, brljavi, pojavljuju se kockice. Meni mi se nista ne svidja, zatim one informacije o kanalu takodje jer bleje po 10 sek na ekranu... promena kanala traje 5-6 sekundi, nikad promeniti kanal... S vremena na vreme iskace da "Nema signala". Ne hvatam RTS HD , RTS Digital , RTV1 i RTV2... imam ukupno 17 nadjenih kanala (6x2) i jos 5 nekih prvi put vidim. Razmisljam o reklamaciji. Troje komsija su nabavili set top box, svi razliti proizvodjaci, situacija je ista. Tako da mislim da nije do STB-a .. Mislim da mi i antena nije sasvim ok, jer sam nesto precackavao, otkacinjao, kacio ponovo, pa je se posle kao poboljsala slika bilo manje kocenja itd.

Ovih dana sam razmisljao da uzmem IPTV sa ADSL-om od 10mb/s, odustao sam od toga jer IPTV skida 2-4mb/s, znaci meni ostane 6mb/s, i plus kada ja budem skidao nesto, pretpostavljam da TV nece raditi, neko ce seckati jer neci moci da postigne da ucita, tako da sam od IPTV-a odustao. TV ne gledam, ovo sam prikljucio za moje, prekjuce je zvanicno ugasen komplet analogni signal, i nema ni jednog kanala, zato sam i kupio STB
Zveki di si da razgovoramo o ovome jer vidim po tvojim recima sa chata da i ti imas ovo njesra od STB-a
Zvezdas Zvezdas   28.05.2015 u 23:49

zar se i tebi to dogadja? pa ja sam kupio u maxiu pre mesec dana ORION TELEKOM tada je on kao bio na akciji za 2999 dinara ,ali ja imam smetnje sa slikom jednostavno je kocilo na anteni TERA je imalo 11 kanala ali je kocilo,i ja sam mislio da je antena upitanju pa sam pre 10 dana kupio antenu LOGA-3 uhvatio sam nesto vise kanala ali slika i dalje koci

ali kada sam kupio antenu dosao je jedan kupac u tu radnju gde sam ja kupio antenu a on TVBT2 kaze covek da mu je resiver radio 3 meseca odlicno i da je pre 15 dana poceo da koci sliku i da razmislja da reklamira resiver prodavac mu je rekao da je to do antene i da mrdne antenu ili proveri kablove. kod mene nije antena sigurno problem ali slika koci
Welicak94 Welicak94   29.05.2015 u 02:26

Zvezdas, pa sta cemo da radimo zveki? Da cekamo, mozda ta njihova digitalna tv jos nije gotova u potpunosti a? Pazi meni trenutno, ove osnovne kanale, rts1, rts2. b92, happy, prva i pink aj da kazes i moze da se gleda, najmanje smetnji ima, ali onaj kanal 3, sat tv, tv mag, studio b i moja tv nema teorije , to krci, zvizdi zvuk, nema teorije ni sek da pogledas :/
FoX FoX   29.05.2015 u 02:28

Ma i sta ce ti ti kanali
ee sredice se to...verovatno se zale ljudi pa ce srediti to...madaaaaaaa....citao sam na nekom forumu da i hrvati dan danas imaju smetnje kao vi...
to je sve zaj**alo vek da ti kazem ja
eeee a sto ne uzmes SBB ?
Welicak94 Welicak94   29.05.2015 u 02:35

FoX, verovao ili ne, mislim da ga nema u Bolecu
Welicak94 Welicak94   29.05.2015 u 02:39

FoX, citao sam nesto, i njih ce je*avati jer ce i oni prelaziti na DVB-T2
Ma brt, ne mogu sad da uzimam SBB i da ga ima u Lecbo, jer imam ugovornu obavezu kod ovih sa ADSL-om, a licno sam zadovoljan netom, nego IPTV nisam smeo da uzimam, jer znam da posle nece valjati ni net a ni ADSL... jer to je tv preko neta... net od 10mb/s (8.6mb/s u stavrnosti) ne moze da pokrije ADSL koji trosi do 4mb/s... to da je ljudski, oni trebaju da mi obezbede 14mb/s pa kada se skine 4mb/s za ADSL, da lepo meni ostane 10mb/s... a ne ovako ... glupost Zato sam odlucio da samo kupim set top box, kao bice i tu nekih kanala, ali nisam ocekivao ovaj sex
FoX FoX   29.05.2015 u 02:42

Cisto sumnjam da ih nema u Bolecu Pozovi korisnicki centar pa pitaj a i ako ima interesovanja oni ce se lako pojaviti tu Ma i ja sam citao ali mi nije jasno to sto sam procitao :xD
Welicak94 Welicak94   29.05.2015 u 03:04

FoX, Bilo ti veoma dosadno pretpostavljam hah Mada SBB nije bas ni jeftin
Zvezdas Zvezdas   29.05.2015 u 09:10

Pa mozda se stabilizuje ali u BG je vec presao digitalni signal ako ta imas sada te smetnje a sve je preslo na te predajnike,imacu i ja sigurno meni nece nikakoi ni jedan kanal jasenica i Pozegu jedino manje koce Uzicki lav,svremena na vreme ,RTS1,RTS2,koce RTS HD,nema ton samo sliku jel i kod tebe teko? onda pink manje koci,prva srpska ne mogu da odgledam seriju koliko koci juce sam hteo da ga razbijem bilo na prvoj rejting stranaka i on ukoci bas kada treba da kazu da smo presli cenzus ovaj ORION pola sata treba da se ukljuci u pm.
ne znam da li zvati pa da pitamo ili da dizemo ustanak welicak94 evo 28 juna ce biti veliki miting SRPSKE RADIKALNE STRANKE pa da i mi ponesemo nase resivera da masemo sa njima kakvu sam ideju smislio svaka mi cast

Forum početna