Avril Lavigne
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   27.09.2015 u 13:21

Priložena slika:

Ime : Avril Ramona Lavigne

Rodjena: 27 septembar 1984. Bellewille, Canada.

Žanr: Pop, Rock, Punk

Aktivna: 2002-do danas

Avril Lavigne je Kanadska pevačica sa dvojnim Kanadsko-Francuskim državljanstvom.
Kao što znate, Kanada je zemlja sa velikom imigracijom, tako da ni Avril nije izuzetak. Njena majka ima Englesko Škotske korene (pitaj boga otkad je u Kanadi) , a otac joj je Francuz. Tako da se može smatrati da je ona i Francuska pevačica.
Elem, njeni muzički počeci vezuju se za 1999. godinu kada je pobedila na nekom radio takmičenju i osvojila nastup na koncertu Shania Twain pred 20.000 ljudi.

Što se tiče škole, budući da oko nekih informacija konsultujem wikipediju mogu da kažem sledeće.
Dijagnostifikovana joj je:

attention deficit hyperactivity disorder

Ahahahahahahah, strašno. U suštini, bila je nemirno dete i volela je da podj**ava na časovima. Kratko rečeno, škola je nije zanimala. Ahahahahah. Nisam znao da postoji dijagnoza i za to.

Kako god, da nastavim. Imala je ona svoje mini nastupe kući na VHS-u kao npr. Neki od njih su dospeli u ruke nekog poznatog baje u muzičkom svetu i on joj je ponudio ugovor za "Aristu" vredan 2 miliona dolara, za dva albuma. Prihvatla je, a imala je svega 15 godina.
Naredne 2 godine je trajalo snimanje albuma prvenca, a budući da je u tome sputavala škola, za koju smo utvrdili da je zabole, rešila je da napusti školu i posveti se muzici. Ni dan danas ne znam da li je išta završila vanredno ili je ostala na "osnovnom" obrazovanju. Dolazi leto 2002, izdaje prvi album i postaje superstar a ima samo 17 godina.
Dosad je snimila 5 albuma valjda i prodaja joj ide nadole sa svakim novim albumom. Ali ona se obezbedila za vjeke vjekova, tako da su to samo cifre. Šta još mogu da kažem???? Daaaa, ima veliku bazu fanova u Japanu i uvek izdaje posebnu ediciju albuma za Japan. Ja volim da je slušam s' vremena na vreme jer joj je muzika "so relax" iako ima dosta teških pesama, osnovni utisak je da njena muzika opušta. Treba mi tako neka muzika ponekad. Evo jutros sam uzeo da slušam i opustio sam mozak za 367% :-)
A sada o albumima.
Cranium Cranium   27.09.2015 u 13:44

Priložena slika:

Januara 2002 album je završen ali se čekao dobar tajmin a to je bio jun 2002. Leto, raspust, ovo ono.
Eeeeeeeeeeeeh.

Prvi singl sa albuma je bio "Complicated" , i sećam se da su se duuugo vremena smenjivali Eminemov "Without Me" i ova pesma na vrhu top listi. Za spot je angaživala svoje skejtere sa kojima se družila kao klinka. Po meni, njena najpoznatija pesma, medjutim po prodaji singlova, ovo je druga najprodavanija njena pesma. O tome malo kasnije. Album je bio tako različit od onoga što se tada forsiralo. Uglavnom cela ta 2002 godina je bila godina revolucije u muzičkom smislu i to revolucije na bolje. Ako se iko seća tog perioda, Pink je iz RnB-ja prešla na neki njen pop-rock fazon, Eminem je prešao u zreliju fazu sebe, a došlo je do ekspanzije novih izvodjača koji su lagano potisnuli girl i boy bandove. Uglavnom Rap, RnB i Rock su potisnuli Pop. Da se vratim na album. Dakle, to je bio tako dobar zvuk sa perfektnim marketingom i prirodnim talentom i harizmom izvodjača. Nije moglo da omane. Ona klinka, skejterka, svira, peva, prirodna je (nije glumatala kao ove danas zvezdice) , uglavnom klinka je bila luda.

Ne bih mogao da izdvojim omiljenu pesmu, sve su mi drage. Ali ajd, top 5 za svaki album.

1. I'm With You. youtu.be/dGR65RWwzg8
Auuuuu kako dobra stvar.

2. Complicated. youtu.be/5NPBIwQyPWE
Prva pesma, samim tim i posebno mesto zauzima.
Ne znam koja mi je draža. Ova ili ova iznad.

3. Mobile. youtu.be/9eJDRjXWfX8
Nemam neki komentar, predobra.

4. Unwanted. youtu.be/MBp0BIOZDT8
Tvrda priča.

5. Naked. youtu.be/YPyKl4Ne2sU
Rileeeeeks.
Cranium Cranium   27.09.2015 u 14:22

2. Under My Skin

Priložena slika:

Drugi album iz 2004 godine, dosta mračniji od prvog. Ne znam šta je proživljavala tada, ali dosta dosta je mračniji od prvog.

Mislim da je promenila neke članove iz benda pa se promenio i zvuk.

Meni se svideo album jer je nešto tvrdji od onog što sam očekivao. Za nijansu slabija prodaja od prvog, ali i dalje to je preko 16 miliona kopija. Omiljenih pesama ima dosta ali top 5 mi je (neću nikakve komentare, sve su dark):

1. Take Me Away youtu.be/KfeUJr_IgkI

2. How Does It Feel. youtu.be/WVuK_Ly0kYc

3. My Happy Ending. youtu.be/s8QYxmpuyxg

4. Nobody's Home (najomiljenija sa albuma)
youtu.be/NGFSNE18Ywc

5. Fall To Pieces
youtu.be/YWu3d72lZ1s
Cranium Cranium   27.09.2015 u 14:37

3. The Best Damn Thing

Priložena slika:

Treći album iz 2007. godine. Tada je imala 23 godina samo. Jeebote kad pogledaš, šta neko postigne sa 23 ,a šta smo postigli mi.

Vratila se veselijim tonovima, neki punk fazon, mada ima i par kuku majko pesama.
Kao što sam rekao, prodaja pada i pada iako je izdala najprodavaniji singl u dosadašnjoj karijeri. A to je Girlfriend.

Na kraju je prodala oko 7 miliona albuma.

Meni za nijansu slabiji od prva dva koja su mi merilo za dalja izdanja. Na kraju krajeva, i prodaja pokazuje isto. Dobar album ali slabiji od prva dva. Ima odličnih balada, ali ipak ipak nije to to, kada bend nije isti.

Omiljene pesme.

1. Girlfriend (najprodavaniji singl do sada)
youtu.be/Bg59q4puhmg

2. When You're Gone
youtu.be/0G3_kG5FFfQ

3. Hot
youtu.be/fzb75m8NuMQ

4. Innocence
youtu.be/8xoG0Xv3vs0

5. Keep Holding On
youtu.be/_qvdKAM-33c
Cranium Cranium   27.09.2015 u 14:55

4. Goodbye Lullaby

Priložena slika:

Četvrti album iz 2011. godine. Iako je bio svuda u vrhu top listi, prodao se u svega milion ipo primeraka.
Meni se lično svideo više nego treći album, jer najviše liči na staru Avril u novijoj dekadi gde su svi zaludjeni elektro zvucima.
Sasvim zanimljiv koncept albuma, ali nije prepoznato. Jbg, sve nekadašnje zvezde padaju u prodaji ako nisu konstantno tu sa izdanjima.

Top 5.

1. What The Hell.
youtu.be/tQmEd_UeeIk
2. Wish You Were Here
youtu.be/VT1-sitWRtY
3. Smile
youtu.be/KagvExF-ijc
4. Everybody Hurts (rileks za medalju, mnogo dobra za živce, bar meni)
youtu.be/-Wzdml0TFks
5. Push
youtu.be/8fVQ_FSApjU
Cranium Cranium   27.09.2015 u 15:15

5. Avril Lavigne

Priložena slika:

Peti i poslednji album za sada iz 2013 godine. Propalo izdanje slobodno može da se kaže. Ni milion nije prodala.
Meni onako, okej jer ima tu dobrih pesama itekako. Ma šta okej, odličan mi je. Ali jbg.
Nadamo se da će pokidati sledeći album da se i drugima svidi. Ima jedna pesma koja mi je brutalna, jer retko kada izvodi takve pesme. A to je Bad Girl sa Mensonom. Ošurila. Treba više takav stil da fura. Meni je svaki album dobar, jer sam nešto nalik fana, ali jbg. drugima se ne svidja jer nije dovoljno u fazonu. Ima pesmu i sa mužem naravno. I on je propao a kakve pesme je imao jbt. :-)

Top 5.

1. Rock N Roll (do jaja spot)
youtu.be/uuNTO31FlY8
2. Let Me Go
youtu.be/AqajUg85Ax4
3. Bad Girl
youtu.be/sWfZYeu3--w
4. Hello Heartache
youtu.be/YDF4P2N_np4
5. Fallin Fast
youtu.be/lI_WOoUCVd8
6. Bonus pesma - How You Remind Me. Obradila pesmu Nickelback. Pffffff odvalilaaaa.
youtu.be/weeluzD_hxk
Cranium Cranium   27.09.2015 u 15:31

PS......Ako može neko ko je pored kompa da ubaci linkove sa tjuba za ove pesme. ;-) Da bude interaktivna tema u fulu. ;-)
Cranium Cranium   27.09.2015 u 16:09

Ne treba, odradio sam sam. A sledeći je mister just gimme the light. To ću popodne kad se smorim. Mene ovo zabavlja.
FoX FoX   27.09.2015 u 17:28

Ah milina čitati ove postove Poslušao par pesama i zvuči mi super
DR_
Dr_Psycho  
 27.09.2015 u 17:48

Meni Girlfriend najbolja..slatka mi ova Avril bas

Forum početna