Windows 10
Forum Tehnologija PC

FoX FoX   16.12.2016 u 23:44

Ovi moji na poslu imaju win 10...koje bagove on ima jbt...npr komp ode u sleep mode i samo vidim upali se sam i iskoci plava poruka preko celog ekrana u fazonu "tvoj pc je naisao na neki problem itd,..moramo da restartujemo pc" ili kad kliknem u start meni na search polje,komp se restartuje....a nov komp su kupili i poslednje izdanje desetke instalirali
Zvezdas Zvezdas   16.12.2016 u 23:47

FoX (16.12.2016/22:44)
Ovi moji na poslu imaju win 10...koje bagove on ima jbt...npr komp ode u sleep mode i samo vidim upali se sam i iskoci plava poruka preko celog ekrana
e to i mene nervira kod win 10 jbt kako je to glupo konstruisano nikad nebih menjao win 7 za win 8 ili 10
Edy Edy   17.12.2016 u 18:27

"Ma kakav XP, 95ica je najbolja" - Neka osoba na Balkanu u 2005. godini

"Kažem ti, XP je kraj kraja, 95ica je nekad bila najbolja, ali sada XP vodi." - Neka osoba na balkanu u 2008.

"XP je najbolji ba, ništa ta sedmica, to ni ne liči na windows. Sve sporo nešto, XP ide ko metak na kompu mi." - Neka osoba u 2010.

"Sedmica je zakon, XP je bio savršen prije ali sada je sedmica obavezna. Samo oni što imaju krntije koriste XP sada. Sedmica kažem ti." - Osoba u 2012.
Zvezdas (16.12.2016/22:47)
e to i mene nervira kod win 10 jbt kako je to glupo konstruisano nikad nebih menjao win 7 za win 8 ili win 10

...Nekoliko godina kasnije...
Zvezdas (16.12.2036/16:47)
e to i mene nervira kod win 25 jbt kako je to glupo konstruisano nikad nebih menjao win 23 za win 24 ili win 25
I tako dalje i tako dalje...
FoX FoX   17.12.2016 u 20:10

hahahaah edy
sve to stoji,ali činjenica je da win 10 ima dooosta bugova a win 7 nema.
Kad budu ispeglali win 10(a nešto sporo to ide),naravno da ću preći na njega jer je brži i moderniji..ovako,stabilnost je ja msm bitnija od toga da li je moderno nešto ili ne..
Edy Edy   17.12.2016 u 20:11

FoX (17.12.2016/19:10)
hahahaah edy
sve to stoji,ali činjenica je da win 10 ima dooosta bugova a win 7 nema.
Kad budu ispeglali win 10(a nešto sporo to ide),naravno da
ja nikakvih bagova nemam a stalno ga koristim tako da
Deus Deus   18.12.2016 u 19:12

Edy (17.12.2016/19:11)
ja nikakvih bagova nemam a stalno ga koristim tako da
Meni windows 10 savreseno radi na komp
Welicak94 Welicak94   28.01.2020 u 23:26

Instalirao sam zvanicno Windows 10 ... Ne iz neke preterane zelje, ali hajd' posto je sada prestala navodna podrska za W7 (koja mi inace nije ni trebala ) odlucio sam da idem i ja u korak sa savremenim svetom.

Instalirano na mom 6 i po godina starom laptopu; Radi pomalo ukoceno, ali u sustini nije drasticno sporije od W7.
Resurse trosi mnogo vise, trebace mi vremena da to izucim i da posklanjam nepotrebne pozadinske procese.
Svidja mi se to sto se pri paljenju pozadina na screensaver-u menja svaki dan, tako da to ubija monotoniju.
Svakako, pozdravljam W10.
FoX FoX   29.01.2020 u 01:21

Welicak94 (28.01.2020/22:26)
Instalirao sam zvanicno Windows 10 ... Ne iz neke preterane zelje, ali hajd' posto je sada prestala navodna podrska za W7 (koja mi inace nije ni treba
Baš danas gledam neki video na tjubu, poredjenje nakon instalacije win7 i win10 (očišćenja instalacija od većine gluposti)
youtu.be/KjhjPJHxpqg?t=152

WIN 7 - 29 procesa - oko 700MB ram-a
WIN 10 - 108 procesa - oko 1.3GB ram-a (i to nakon čišćenja)

I to samo sistem troši... tako da ovi sa manje ram-a mogu imati problema sa brzinom.

Ja se nadam da će srediti win10...pa i ja da predjem. Mada sam do sad 2x instalirao win10 i vraćao se na sedmicu... Mrzelo me da se bakćem oko 10-ke.
Dok ne srede sve kako treba i dalje ću biti na sedmici.

Zašto menjati nešto što savršeno radiii naravno... moraću da aktiviram neku zaštitu, za svaki slučaj

Khm b92.net/tehnopolis ... 47267
PARTYzan PARTYzan   29.01.2020 u 03:10

ja sam na poslu na 7ici , za prelazak bih morao da pitam direktora pa ako odobri a verovatno bi - onda bi trebalo da zovem firmu koja je zadužena za održavanje sistema da banu ... Msm da neću ... Posao mi nije previše vezan za komp a malo pomalo izađem s nekim zahtevom ... Prvo imao samo sto stolicu i ormar ali sve novo Pa dobio fixni pa komp pa onda trazio zvucnike kao ne moraju novi ali ovde sve daju novo pa dobio i njih mada ne trebaju za pos'o pa trazio stampac da se ne setkam po spratu pa dobio i tako ... E sad , nedavno sam dobio i ono sto nisam trazio - puno radno vreme A bas bilo lepo uzivao dok sam radio 15 sati nedeljno, dugo trajalo ... Pa direkltor pisao ministru pa odobrio puno radno vreme ... A ja se bas i nisam odusevio mada sam kao imao neki kiseli osmeh i rekoh "pa to je bas lepa vest nisam ocekivao ali nmg odmah uplatio sam putovanje" Kaže "opet" reko' pa opet, kaže Ma nema problema idem ja umesto tebe neće propasti a reko' ne može moj jmbg ;) I tako sad se navik'o na puno bar sam izabrao kako mi i kad odgovara , i radim krace od onog za sta se Šveđani tek bore da izglasaju I to sve u zemlji Srbiji !? ... bez veze i bez 1 preporuke, sa 1 poslatim CV-jem ... A nekad mi za volontiranje trebala veza, pisao o tome ranije ... Da ne čuje zlo ... Jedino što nemam štek za pljugu a ranije ugl . imao ali sad mi još bolje . BleIm u kafiću i to podugo, redovno . Kao čovek a ne kao balavac koji gleda da ga neko ne ufati dok purnja. Juče ulazi pravnik kaže "izaberite i poručite stručnu literaturu bez obzira na vrednost, samo prosledite predračun mejlom ... Ja u čudu da li je skrivena kamera. I putovanja nude ali sam odbio jer ne volim to posao + put. Ili radim ili putujem I sad još da tražim WIN 10 ... Eto da pokažem malo skromnosti ... inače jednom prilikom sam odbio i službeni tel nmg da se setim koji huawei ali ne zbog skromnosti već da ne dežuram kad nisam plaćen za to Mada realno većina ovoga bi trebalo da se podrazumeva (sem zvučnika i radnog vremena) ali ipak je ovo Serbia. Zvuči kao savršen pos'o ali nije za stalno i dalje Vučićeva zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. MOžda mi jedino bolje bilo kad nisam radio uopšte Zato ništa strašno ni kad ostanem bez ovog posla, sve ima svoje prednosti, i WIN 7, i WIN 10 ... Živeo Linux
Welicak94 Welicak94   29.01.2020 u 21:12

Utisak je da mi se laptop upalio drasticno brze i da je programe odmah nakon pokretanja brze pokrenuo (npr Chrome), na sta sam se iznenadio
Na Win10 sam zapravo i navikao jos odavno jer mi sluzbeni laptop ima Win10. Za sad je sve okej, ne vidim nikakve greske ili nepotrebne notifikacije.

Forum početna