Legends of Tomorrow
Forum Zabava Serije

Edy Edy   05.03.2016 u 15:38

Moram jednostavno reći...

Gledao sam 7 epizoda ove serije, i ne mogu da vjerujem kolika je ovo glupost. Gluma je užasna. Čak i za superhero seriju, i dalje je ispod svake mjere. Plot ne postoji. Ima toliko likova i toliko background priče iza svakog da to čovjek ne vjeruje. Mislim, odjednom izvuku u zadnjoj epizodu neku emocionalnu povezanost sa Captain Cold i Heat Wave. A ovaj prvi drugog pozvao čisto jer ga trebao, ispada da ustvari Snart dužan onom ćeli nešto bla bla bla... mislim halo.

Nije prošlo nekoliko dana tek da je ona hawk girl izgubila svog partnera. Čovjeka za kojeg je, kako kaže njihova legenda, suđena i kojeg ona sreće kroz zadnjih nekoliko hiljada godina nanovo.

Ali nmvz što su ga ubili u seriji, pa onda isprva doživila toliki psihički šok da je pala u komu. Ništa to nema veze, jer ne znaju autori šta da ubace u seriju pa su nasumično povezali Atomka i onog ženskog orla sa ogromnim zubima. Sad su izgleda par. Što, mislim da niko ne zna. Valjda jer se nadalju da ljubakanje pod sci-fi svjetlosti podigne rating serije...

Sve u svemu, ovo je serija sa najmanje smisla, najmanje duše, i najgorim plotom kojeg sam vidio. Jadno. Svaka SCENA ima nešto što čovjek može reći da je fake. Znači svaka, od prve do zadnje.

Sada su u zadnjoj epizodi skontali da ukinu jednog lika iz tima, valjda vidjeli da ih je previše ili im se smanjio budžet pa nemogu da ga drže u timu.

imdb.com/title/tt4532368/

Rating: 3/10

Mislim da je ovo najniži rating koji sam ikada dao seriji.
FoX FoX   05.03.2016 u 16:45

Hahaha ja čitam prvi red i sad očekujem da ćeš reći kako je serija exttra itd kad ono...
Imam želju da pogledam ovu seriju ali ne bih da gubim vreme dzabe Ali vidiš da na imdb ima ok ocenu,7.5
Edy Edy   05.03.2016 u 21:19

@FoX (05.03.2016/15:45)
Hahaha ja čitam prvi red i sad očekujem da ćeš reći kako je serija exttra itd kad ono...
Imam želju da pogledam ovu seriju ali ne bih da gubim vreme dzabe Ali vidiš da na imdb ima ok ocenu,7.
zato sam i otvorio temu. pošao da dam score i gledam šta je ovo. The Flash ima 8.2, kud će ovo ima 7.5 onda. Nema smisla.

Još kad sam video views. Serija je pravo gledana, bar u prvim epizodama. Ne znam sad, ali vjerovatno je i dalje.

Ne vidim šta ima da se gleda. Pogledao sam The Flash, i pomalo Arrow. Obadvije serije su ok što se tiče produkcije i plota, ne baš da prate stripove 1:1 ali su zanimljivi na svoj način.

Ali ovo je besmisleno. Nije bazirano ni na jednom stripu koliko znam, već je spinoff serija Flash i Arrow. Ali je fazon da su uzeli sve one side-characters koje niko ne voli i stavili ih zajedno. Premise je bio odličan, kao grupa manje poznat super heroja i super zlikovaca okupljenih da zaustave besmrtnog tiranina koji želi da osvoji svijet.

Ali Vandal Savage, taj tiranin, najmanje screen timea dobije u seriji. Ove zadnje nije nikako lik prikazan. Nijednom.

Ako je serija o tome kako grupa likova zaustavlja zlikovca, što ga onda nisu nijednom prikazali u 1/5tini sezone. A i u onim epizodama gdje ga prikažu nije vala istaknut. Zamisli, imaju vremeplov i ne mogu da zaustave čovjeka :/ Vremeplov čovječe. Doctor Who može zaustavit invaziju čitave planete praznim prijetnjama a da ne takne TARDIS a ovi puni super moćina, i glavni dio serije je kako neki lik u superodijelu koje je namjenjeno da se smanji na veličinu atoma, na neki način BEZ MASKE ode van svemirske letjelice, u svemir... nezaštićen, i zavari dio metala.

I ono najgore, pola serija provode pričajući ono dvoje u sobi zatvoreni jer kao security broda ne da da se otvore vrata, iako je sasvim ok ako se otvore, što je najgore od toga je da tu činjenicu kaže AI koji je užaaasno pametan/na, a ne može da otvori vrata na brodu nad kojim ima potpunu kontrolu i koji može da putuje kroz vrijeme....

Umjesto toga, onaj atom ode u svemir, što se nije smanjio na veličinu atoma, to i jest njegova 'moć', i jednostavno prespojio žice, lik je supergenije. Ili što nisu odlomili vrata, imaju lika u superodijelu, super nindžu, nema šta nemaju, a oni ufatili neke totalno besmislene plot twistove ubaciti.

Žao mi ovako kada serija ima strašan potencijal, a oni neke totalno besmislene plot tvistove ubacuju. Vidi ove slike: pointofgeeks.com/wp ... s.jpg

Kako će oni jedan drugog udariti kada su ovako blizu, ima li logike? Pozicije u slici nemaju smisla. Zamahla ova ko da će da udari nekog metar dalje, i u letu su, ona dok zamahne udari će ga glavom a ne šakom -.-

I ovu sliku ponavljaju u svakoj epizodi od tada. Valjda jer su potrošili dosta keša na CGI efekt u ovoj sceni. Inače, ova hawk girl nikada ne pruži krila. Zamisli, ženska može da leti a oni je ufatili da zlikovce udara šakom evo u zadnjim epizodama. Valjda im žao za efekte trošit vremena bilo...

One home-made videos imaju bolji produkciju.

Serija sa 2.2 mil gledatelja nastavlja da se prikazuje, i dobre kritike čak, a ovamo serije kao Tera Nova se ukidaju koje imaju 7-8 mil gledatelja. Plakat.

Forum početna