Alicia Keys
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   07.11.2016 u 01:51

E pre nego što krenem na album, da kažem koju o pozadini albuma.
Devojci je puko film, rešila je da se ponaša onako kako želi, bez obzira na mišljenje ostalih, rešila je da priča o onome što ona želi, bez obzira da li drugi odobravaju ili zabranjuju.

Tako da je prestala da se šminka, u javnosti se pojavljuje bez šminke.
Zato lisice ima onoliko wtf slika koje si ti našao.
Objasnila je i zašto je kao klinka nosila sve široku odeću, zašto nije išla kao ostale devojke ulicom. Jer su je crnci iz geta gledali kao fuksu kad bi se obukla kao žensko.

Na ovom albumu je potegla mnooooge teme. Sa dosta njih se slažem, a sa nekima bogami i ne. A te što se ne slažem su vezane za LGBT. Ima par linija i insinuacija na jednakosti i slobode koje moraju da postoje. Ma kakva sloboda, metak u čelo pederima.
Tako da, album je lirički prejak. U smislu poente pesama. Kao i uvek, nema sisa, dupeta, jeftine priče i sličnih gluposti da bi prodala više primeraka.

Ide sve kontra, čak ima i pesmu u kojoj peva o odricanju od svega, samo da vrati svoj stari život. Ima i pesmu koja se otprilike zove "kill your mama" i koja je brutalno dobra pesma. I ne nije o ubistvu mame, nego o tome kako svi mi ubijamo našu majku zemlju. Sa svime što radimo.

I da, na par pesama ima taaaaako catchy piano delove. Za semplovanje dušu dalo.
Cranium Cranium   07.11.2016 u 02:26

Priložena slika:

6. HERE

Here je šesti album Ališe Kiz kojim se ona kao što sam rekao dotakla mnogih tema koje muče ovaj svet. Od rata i uništavanja preko ljudskih diskriminacija do njene lične borbe sa sobom a i drugima.

Lirički je album odličan, ako vam lirika išta znači oooobavezno poslušajte jer ovakvog pristupa muzici danas nema. Mislim ima, ali taj neko je sigurno mnogo manje zastupljen. Ja za tog nekog nisam čuo. Kao i uvek, neke pesme su bolje, neke su lošije, zavisi kako vam se tema svidi. Meni se nisu svidele pesme gde je koketirala sa slobodnom ljubavi, ma kog pola bile. Svako će naći svoje favorite. Nema apsolutno nijedan hit medju ovim pesmama, više je to ne zanima ako ju je ikada i zanimalo.

Želi samo da kroz muziku širi svoje poglede na svet.

Neke pesme koje su na mene ostavile utisak su:

1. Pawn It All (Sve dajem samo da vratim život nazad) Zanimljiva pesma, pokazuje njeno zasićenje jurnjavom za novcem. Uuu teško joj kad ima na desetine miliona u šteku. Šalim se, što više novca imaš, više želiš da se on uveća. A ova se izgleda stvarno zasitila. Da joj je novac bitan, snimala bi edm hitove i ono što donosi pare.

2. Kill Your Mama. Auuuuuu brate kako mi je legla pesma. Kao da si pored neke vatrice, pored šatora. Ona peva uz akustaru.
Suština je da su ljudi govna i da su uništili i zemlju i vazduh i vodu, a sada uništavaju i sebe.

3. Girl Can't Be Herself. Ališa se pita ono što se sve devojke realno pitaju. Zašto j**eno moraju da se ulepšavaju svaki dan. I šminke i odeća, obuća. I da, piano sempl je dušu dao za resemplovanje u neki hip hop benger.

4. Hallelujah. Već sam postavljao ovu pesmu. Smišljena kao univerzalna pesma o pitanjima malog napaćenog čoveka, molitvi bogu za koga je siguran da postoji iako mu ovaj odozgo nikakve znake ne daje, još plaća kazne za svoje ili tudje grehe. Ali i dalje mu se moli i u njega veruje. Inače, posvećena svim izbeglicama.

5. In Common. I ovu sam postavljao.

Ja sam je shvatio na jedan način i svidela mi se. E onda sam video spot i skapirao da je pesma malo šira od onoga što sam ja spreman da vidim. I nije mi se svideo taj prošireni deo. Pesma jeste o ljubavi, ali bukvalno o slobodnoj ljubavi. Muško-ženskoj. Žensko ženskoj, muško muškoj.

Aaali to je moj problem, kako ja to vidim tako će i ostati. I nema te pesme koja će meni to da promeni.
FoX FoX   07.11.2016 u 05:14

Dobra je ona,u svakom smislu.I te nove pesme su joj kul ,bar što se lirike tiče sudeći po tvom opisu pesama.
Eh...ja nju ne mogu da slušam,jbg ne volim takvu muziku,nisam u tom fazonu ali svakako,svaka joj čast što fura svoj fazon.
Teško je danas naći pesme sa dobrom lirikom..posebno kad je u pitanju domaća muzika (čast pojedincima..) strana muzika je bogata lirikom,čak i većina novih pesama ima ok liriku...
Cranium Cranium   07.11.2016 u 10:08

FoX (07.11.2016/04:14)
Dobra je ona,u svakom smislu.I te nove pesme su joj kul ,bar što se lirike tiče sudeći po tvom opisu pesama.
Eh...ja nju ne mogu da slušam,jbg ne vol
Znam lisice, zaj**avam te. Zato što je "hejtuješ". Ja ovo pišem da ostane zapisano. Znam da niko ne sluša nju, ali eto.
Ovo je moje verzija "Vere Matović". Mada su nebo i zemlja. Ahahahahahahaha.
Cranium Cranium   19.07.2017 u 18:34

Alicia Keys 2001 edition

Priloženi fajl : 1500482391.jpg (0.04 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
FoX FoX   19.07.2017 u 18:46

Ovaj njen hairstyle se zove "Predator style" -
vignette3.wikia.nocook ... r.jpg
Cranium Cranium   19.07.2017 u 23:08

FoX (19.07.2017/16:46)
Ovaj njen hairstyle se zove "Predator style" -
vignette3.wikia.nocook ... r.jpg
Ahahahahahahaha, gde se toga seti.

Samo kucaš Alicia Keys braids i vidiš šta je furala dooosta dugo ranije. Mada imala je ona i druge frizure, ovo je njen zaštitni znak.
FoX FoX   19.07.2017 u 23:41

Čim sam video sliku odma mi pao predator na pamet

aha,video sam,uglavnom je taj stil furala...
ma i ovo je bolje od trenutne žbun frizure
Cranium Cranium   20.07.2017 u 00:07

FoX (19.07.2017/21:41)
Čim sam video sliku odma mi pao predator na pamet

aha,video sam,uglavnom je taj stil furala...
ma i ovo je bolje od trenutne žbun frizure
Šta fali predator stilu? Ahahahahah, autentična bila devojka. Jaaaaao lisice, a ti se ne sećaš Shakire pre nego je postala poznata. Shakira sa crvenom kosom. Ojos Asi kucaj pa vidi. To joj je pesma pre whenever wherever. BTW....Shakira je crnka. Farba se već 16 dina.
FoX FoX   20.07.2017 u 00:13

Šta ne fali Pa dobro,to je ok,fura svoj neki fazon.
Hahahahah auuu brt,nisam znao za ovooo Sačuvaj bože...šaki ne liči na sebe jbt Pametna je ona,videla da joj najbolje stoji plava boja i ne menja

Forum početna