Koja ste mreža?
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Gendza Gendza   13.09.2014 u 21:30

jos uvek 64 i veoma sam zadovoljan
FoX FoX   08.01.2016 u 01:20

**TELENOR OPCIJE**

5 za 20

Da bi se iskoristili mogućnost da se razgovor, u trajanju do pet minuta, tarifira po ceni od ukupno 20 dinara, potrebno je pozvati željeni broj telefona sa prefiksom mreže, u formatu *62, *63 ili *69. Tako, na primer, za pozivanje korisnika sa brojem 062 123456 , potrebno je uneti: *62 123456 i razgovor će biti tarifiran sa 20 dinara.

Korišćenjem servisa 5 za 20, dužina razgovora koji se ostvaruje pozivanjem željenog broja iz Telenor mreže ograničena je na 5 minuta. Dvadeset sekundi pre isteka, emituje se obaveštenje o prekidanju veze po isteku petominutnog intervala.

SMS NADIMAK

SMS nadimak Vam omogućava da registrujete jedinstven nadimak i da ga koristite kao identifikaciju kada šaljete SMS poruke. Drugim rečima, ukoliko pošaljete poruku preko ovog servisa primalac neće videti Vaš broj, nego izabrani nadimak. Servis omogućava slanje SMS poruka korisnicima svih nacionalnih operatera mobilne telefonije.

Registracija nadimka

Da biste aktivirali uslugu treba da pošaljete poruku sadržine: n xxxxxxxxx na broj 9777. Umesto xxxxxxxxx treba upisati izabrani nadimak.

Nadimak treba da ima najmanje 3 a najviše 11 znakova. Prilikom biranja nadimka treba voditi računa da u obzir dolaze samo velika i mala slova engleskog alfabeta, brojevi (do 3 u nizu) i znak _. Nije moguće registrovati nadimak koristeći razmak ili slova srpske abecede č,ć,đ,š,ž.

Ukoliko, na primer, želite da registrujete nadimak Petar Pan, poruka treba da glasi: n Petar_Pan.

Slanje poruka sa nadimkom

Kada ste registrovali nadimak, poruke treba da šaljete na broj 9777. Poruka treba da glasi: 06xxxxxxxx tekst poruke.

Dakle, ukoliko želite da pošaljete poruku sadržine „Pogodi ko je!“, na broj 0631234567, SMS koji se šalje na broj 9777 treba da glasi: 0631234567 Pogodi ko je!

Korisnik kome je poruka poslata dobija SMS u kome piše da je pošiljalac Petar_Pan (ne vidi se broj telefona sa koga je poruka poslata).

Ukoliko se poruka pošalje direktno na broj primaoca, prikaz poruke će ostati standardan i nadimak se neće videti.

Odgovor na primljenu poruku (Reply)

Da bi odgovorio na poruku potpisanu nadimkom, primalac šalje SMS na broj 9777 u formatu: nadimak poruka. Dakle, u ovom slučaju, poruka treba da glasi: Petar_Pan Ne znam.

cena(standardna cena poruke)

Pozovi me
*321*željeni_broj#
Sa manje od 15 dinara na računu, pripejd korisnik može poslati besplatno obaveštenje drugom Telenorovom korisniku da ga pozove.
FoX FoX   08.01.2016 u 01:30

Kako sam zezao kolege sa ovim sms nadimkom samo u zadnje vreme koji god nadimak da ukucam,on je zauzet -_-...najjača fora je što ova usluga sakrije broj(nema šanse da provale tvoj broj)..vide samo tvoj nadimak
Roky Roky   08.01.2016 u 07:30

FoX, slazem se sa tobom, al broj se samo moze sakriti na *31#06.... a ne trajno ili u podesavanja poziva iskljucis opciju prikazi broj.A ajde mi sad reci da sakrijes broj trajno kako to ide?
Zvezdas Zvezdas   08.01.2016 u 07:41

Kako trajno da sakrijes broj?

Vidis ja sam sa jedne strane protiv te opcije, tako može da te neko uznemirava utd, a oni ga stite... Poceli su i oni da se prave ludi na neki način, kada je meni stigla poruka neka na njin broj u modenu, naplate tu poruku svaki put 150 din i na kraju traže da se objavis sa nekog servera, i kada sam ja zvao oni kažu, ne mozemo nista ima rupa u zakonu... Pa jbt zar nisu oni duzni da stite korisnika?
Roky Roky   08.01.2016 u 07:46

Zvezdas, slazem se sa tobom, korisnike vise niko nestiti a za trajno sakrivanje broja imas negde na netu skines sotfer i picis pozive i sms tajno.Mogu pitati kolegu kako se zove program pa da ti javim.
Zvezdas Zvezdas   08.01.2016 u 12:14

Ja mislim da bi morali u telenoru da odaju taj broj, bas cu pitati danas ove iz telenora a poziv sakrijes #31# i kucas broj 069 123456
FoX FoX   08.01.2016 u 17:51

ne bre roky to ti vazi kad zoves nekoga a sa ovim sms nadimkom sakrijes svoj broj kad saljes poruku nekome...vidi samo tvoj nadimak koji si izabrao a ne i broj...napisao sam kako u poruci iznad
Zvezdas Zvezdas   08.01.2016 u 23:08

e sviraju klinu oni sticu pravo tek kada nekog prijavis njima ,pa oni pokrenu to da bi opomenuli,i na kraju ako se ponovi oni gase taj broj
FoX FoX   08.01.2016 u 23:59

Pa rekoh ti ja zvez Nema šanse da ti daju broj.Jer kakve koristi ti imaš ako ti daju oni broj?Možeš samo da i ti kreneš tog nekog da smaraš...ali time se ništa ne postiže.

Forum početna