Kako je nastala ljudska civilizacija?
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

FoX FoX   06.10.2016 u 17:03

@Zvezdas (06.10.2016/15:02)
slazem se sa prvim delom,ali ima nesto sto mi nije jasno
samo reci meni dosta toga nije jasno pa istražujem i uglavnom nadjem neki ok odgovor..ali sa odgovorom dodje i novo pitanje i tako i krug
atom atom   06.10.2016 u 17:04

@FoX (06.10.2016/15:01)
To je Big Bang teorija? iliti Teorija velikog praska
Pa da
Zvezdas Zvezdas   06.10.2016 u 17:05

@FoX (06.10.2016/15:03)
samo reci meni dosta toga nije jasno pa istražujem i uglavnom nadjem neki ok odgovor..ali sa odgovorom dodje i novo pitanje i tako i krug
pa nmg da ti kazem to je tajna ali ako si ubedjen u tu prvu teoriju i ako se slazes sa njom,zasto onda radis kontra?
atom atom   06.10.2016 u 17:08

Jeste li se @Fox i @Zvezdas zapitali ko je ustvari Bog?Kako izgleda?
FoX FoX   06.10.2016 u 17:38

@Zvezdas (06.10.2016/15:05)
ali ako si ubedjen u tu prvu teoriju i ako se slazes sa njom,zasto onda radis kontra?
Zato što sam shvatio neke stvari ;) ti se slazes to za Boga a opet verujes da smo od majmuna nastali i tvrdis da si veliki pravoslavac..to meni nije jasno

atom,ako je verovati bibliji onda smo mi stvoreni po slici Božijoj
Zvezdas Zvezdas   06.10.2016 u 17:38

@atom (06.10.2016/15:08)
Jeste li se @Fox i @Zvezdas zapitali ko je ustvari Bog?Kako izgleda?
sta je Bog? grcka bog znaci Feo,to je bog koji se ne moze definisati,jer je on ime iznad svakoga imena,a sv jovan blagoslov to najbolje kaze,ako bi smo se pitali sta je Bog,svelo bi se u jednu rec "Bog je ljubav" i Sve sto je Bog stvorio a on je stvorio i svet i coveka,a on je nestvoren,Boga svako vidi onoliko koliko ga oseca u sebi , Bog je tvorac i neba i zemlje,Bog je stvoritelj,Bog je ljubav sto bi rekao moj deda "ko se Boga ne boji i ljudi ne stidi njemu je sve slobodno" zato je Bog posao na Bozic za covekom kada je covek njemu okrenuo ledja.
Zvezdas Zvezdas   06.10.2016 u 17:41

i da isto ovo sto fox kaze ja se slazem ja sam ovo pisao onako kako je mene moj deda Vladika Sumadijski Jovan ucio
Cranium Cranium   06.10.2016 u 17:53

@atom , nisu pali sa neba, ni zemlja nije nastala sama od sebe. Bog oduvek postoji, samo se menja tumačenje boga. Kao što je bog stvorio zemlju, tako je stvorio i njene stanovnike. Nema te evolucije koja bi mogla da objasni kako svaka ćelija u nama ima svoju svrhu. I zašto ima svrhu. Čak i svaki delić ćelije ima svoju svrhu. Mogla bi da se napiše naučna knjiga od milijardu strana o tome kako svaki delić nas funkcioniše, a opet, samo jedno pitanje od par reči obesmisli milijardu strana. Ko je sve to savršeno namestio? Jer taj ko je stvorio čoveka ne može biti jedan od nas. Postoji jedan lajn u pesmi novosadskog repera koja glasi: "ako bog postoji, on je onda matematičar"
Jer će se u onih milijardu stranica knjige o čoveku pojavljivati mnogo matematike i procenata. Ništa vezano za ljudsku rasu nije se desilo slučajno. Jer čovek je bukvalno savršeno biće. Evolucija nije savršena, dakle ta teorija otpada. Vanzemaljci? Metaforički da. Ako boga nazovemo vanzemaljcem. Zdrava logika kaže da je sve što poznajemo stvoreno od nekog višeg bića, sve na svetu ima svoju svrhu i to nikako nije nastalo slučajno kao "teorija velikog praska"
atom atom   06.10.2016 u 19:11

Na neka pitanja,nikada nećemo pronaći odgovor...
Cranium Cranium   06.10.2016 u 19:18

@atom (06.10.2016/17:11)
Na neka pitanja,nikada nećemo pronaći odgovor...
Slažem se. Ozbiljna nauka gubi smisao kada se počne sa rečenicama pretpostavlja se, smatra se, veruje se itd. E to ono neobjašnjivo je meni dokaz da je nas stvorio neko mnoooogo superiorniji od nas. Mi to ne razumemo i ne treba da razumemo. Toga što nas je stvorio nazovimo bogom, alahom , budom. Kako god. Ali taj neko postoji.

Forum početna