Upaljen bolan zub – zubobolja
Forum Zdravlje Ostalo

GRO
GrofWap  
 28.11.2016 u 19:18

eto zub me malo zaj**ava pa da sa vama podjelim trik koji pomaze. Upaljen bolan zub – zubobolja

Ako možete vidjeti upalu na zubnom mesu ili zubu možete primijeniti sol izravno na upaljeno mjesto. Za početak nanesite sol kako biste prekrili u potpunosti upaljeno mjesto. Počet ćete povećano lučiti slinu, ali pripazite da ne vlažite sol. Kada se nakupi pljuvačke ispljunite je održavajući sol u ustima što sušom. Odmah ćete primijetiti kako sol djeluje, jer će vjerojatno malo ublažiti bol. Jednom kada je u infekciju se upila sol, bole bi trebala u potpunosti nestati. Ipak, oteklini će trebati neko vrijeme da splasne. Sol izvlači infekciju na površinu, a kada je izašla na površinu osjetit ćete po neugodnom okusu i mirisu usutima. Ako je upala duboka možda ćete morati nanositi sol nekoliko puta da bi u potpunosti izašla na površinu. Kada izađe na površinu dobro isperite usta i ispljunite. Možete isprati u čaju od kadulje.

Usitnite klinčić i pomiješajte s jabučnim octom. Stavite smjesu na upaljeni zub. Držite smjesu na upaljenom zubu 30 sekundi, a zatim ispljunite. Ponovite po potrebi.

Ulje češnjaka je čudesan lijek za zubobolju. Stavite na bolno mjesto. Ublažit će bol na neko vrijeme, a kada počnete ponovno osjećati bol, ponovo ga nanesite. Jednako djelovanje, a neki kažu još i bolje, ima i ulje klinčića.

Umasirajte ulje anisa u zubno meso. Anis ima antiseptička i analgetička svojstva pa djeluje i proruupalno i protiv bolova. Ako i vi imate neki trik napisite ...
Tommy Tommy   29.11.2016 u 01:45

na češnjak staviš sol i staviš na upaljeno meso, od soli splasne a češnjak je antiseptik i ubije bkterije
posle ti smrdi iz usta al ko ga j**e, barem te ne boli zub
atom atom   24.11.2018 u 13:26

Aaa j**o majku sinoć me zabole zub,kao da je čekao vikend namerno mamu mu... Ali,ja nmg da trpim bol tako da sam probao svašta nešto da ublažim bol.Napisaću par stvari koje su mi baš pomogle,pa ako se neko nađe u situaciji,neka uradi ovo:

1.Crni luk
Uzmite komadić crnog luka,stavite ga na zub koji vas zaj**ava i blago zagrizite kako bi luk pustio sok.Držite par minuta i bol će nestati.Luk sardrži antiseptik koji će eliminisati bakterije koje uzrokuju bol.

2.Beli luk i so
Odsecite komadić belog luka i uvaljajte ga u so,stavkte luk na zub i blago zagrizite,držite 5-8 min.

3.Akupresurne tačke(meni pomogle)
Pritisnite palcima deo između palca i ksžiprsta malo iznad njihovih zglobova, na STOPALU,držite dva minuta,ovo pomaže i kod glavobolje.

Eto,neka vam je bog u pomoći ako ništa,onda pravac zubar.
Zvezdas Zvezdas   24.11.2018 u 21:02

atom (24.11.2018/12:26)
Aaa j**o majku sinoć me zabole zub,kao da je čekao vikend namerno mamu mu... Ali,ja nmg da trpim bol tako da sam probao svašta nešto da ublažim bol.Na
ja od tih tvojih eksperimenata nebih nista probao zbog svojih sastojaka
Gendza Gendza   24.11.2018 u 22:43

samo clindamicid
dobar protiv upale
FoX FoX   25.11.2018 u 10:26

Hahah zvez, baš sam hteo da te prozovem ali sam si se prozvao

Ma čim zaboli zub ja odma odletim kod zubara... Kad boli znači da je pokvaren i zašto bih ublažavao bol kad će opet da zaboli

Forum početna