Martinove rime
Forum Zabava Muzika

martin martin   09.12.2016 u 20:35

Ujutru se budim sanjiv,flegma sam i nisam nimalo ranjiv. Malo saplićem nogama u hodu,uzmem bokal da natočim vodu. Vreme se promenilo i ništa se ne ceni u meni teku vanvremenski geni. Zanima me poezija i joga,a ne kao današnju omladinu samo seks i droga. Razne ideje su mi u glavi,veliki spektakl je u najavi. Mnogi sanjaju da poseduju jahtu i gliser,a ja sanjam da budem scenarista i režiser. Često sanjam noćne more,ali snimao bih komedije,a ne horore. Ne bi bio kvazimodo,imao bi veliku reputaciju kao Belmondo. Imam veliku žar,dobio bi po neki Oskar. Želja mi je biti vrhunski šoumen,moćan kao Spajdermen i Supermen. Za najbolji film ikada proglašen je Kum,a ja bi napravio još veći umetnički bum. Ja sam veoma jak lik,šmeker sam i veliki sam buntovnik.
Cranium Cranium   09.12.2016 u 20:50

Nisam mislio na ovo. Mislio sam na nešto tipa ovo.

Godine nas troše uzalud majko,
A ja sam samo želeo sreću.
Ovu našu grudu, želim da zapamtim,
Možda je sutra prepoznati neću.

I ja ću sutra otići majko,
Da sebi nadjem smisao neku,
Dobro mi ostaj, ne tuguj puno.
Te nisam prvi pošo niz reku.

Inače, mislio sam na majku Serbiju. Taj fazon martine. Zaj**i ove nabrajalice i zaj**ancije. Piši ozbiljnije stvari.

PS....Zabranjujem korišćenje mojih reči u svrhu svojih piskaranja.
Ovo sam nalupao na brzinu, ali poprilično (subjektivno) izgleda kul.
martin martin   09.12.2016 u 21:08

Život lako ali sigurno teče,nema neke stvari da mi u glavi zazveče. Sve prolazi,pa i čovek,tako je vazda bilo dovek. Sve se gasi i sve sija,čovek je samo materija. Surovi svet nas sve tera na muku,a ponekad radujemo se muštuluku. Sve umire i sve se rađa,čovek je smrtna građa. Rastu ljiljani i kukureci,ribe lepo plove u reci. Godišnja doba brzo plolaze,ptice uvek sa juga dolaze. Životinje životare u šumi,tako je isto i u džungli i prašumi. Tako je bilo od kad je sveta i veka,i u svim poljima teče reka.
Cranium Cranium   09.12.2016 u 21:14

Nisam ekspert za poeziju, ali konstrukcija pesama ti je užas. Svaki red rima. Mene su učili da strofa ima 4 reda. Rimuj prvi i treći, drugi i četvrti. Ili čak prvi i četvrti. Tako izgledaju pesme na koje ja mislim. Fali ti koncept. Inače nije loše, kad bi znao da se držiš teme i ne letiš svuuuda, samo da se srimuje.
Cranium Cranium   09.12.2016 u 21:16

Evo pogledaj kako ti izgledaju rime kad se razdele po redovima.

Život lako ali sigurno teče,
nema neke stvari da mi u glavi zazveče.
Sve prolazi,pa i čovek,
Tako je vazda bilo dovek.
Sve se gasi i sve sija,
čovek je samo materija.
Surovi svet nas sve tera na muku,
A ponekad radujemo se muštuluku.
Sve umire i sve se rađa,
čovek je smrtna građa.
Rastu ljiljani i kukureci,
ribe lepo plove u reci.
Godišnja doba brzo plolaze,
Ptice uvek sa juga dolaze.
Životinje životare u šumi,
Tako je isto i u džungli i prašumi.
Tako je bilo od kad je sveta i veka,
I u svim poljima teče reka.

Vidiš na šta mislim. Prejednostavno.
martin martin   09.12.2016 u 21:17

Paziću ubuduće
martin martin   09.12.2016 u 21:42

Počela je da rudi zora,još malo će zasijati sunce,mesec je izašao iz mora,slavuji mi zapevali na uvce. Ljudi slave početak novog dana,razapeli suncobrane da ih od sunca brani,raduje se letu i igrama,i pričaju kako je lepo bilo lani. Daleko je zima,ponekad kiša pada,ponekad dolazi plima,ali letnja žega vlada. Prava je vrućina u junu,još veća u julu,radujem se ružama i ponekom zumbulu
martin martin   13.12.2016 u 17:42

Oldskul sam i volim sve što vole stari,stara muzika ima dušu i svoje čari. Slušam sve,od soula do du-apa,Pletersima i The Five Satins-ima treba da se skine kapa. U to vreme je bio popularan Vini Pu,odlepim kad na radiju čujem Only You. U kasnijim godinama se pojavio rokenrol,jedan od klasika je Enka Pol. Onda kreće Artur Konli,na radio Luksemburg se vrti Roy Orbison-Only The Lonely. Orbison ima jak volumen,radio stanice osvaja pesma Oh,Pretty Woman. Slušam sve što je dobro od rokenrola,tu je i Džejms Braun,otac fanka i kum soula. Krajem šezdesetih se pojavljuje bend Sly And The Family Stone,oni su razbili scenu i napravili veliki lom. Jedna od najpopularnijih muzičkih kuća je Motaun,preferiram i r'n'b divu Rut Braun. I na našim prostorima takva se muzika mogla naći,tu su Elipse,Džentlmeni i Zlatni Dečaci. Mogao se čuti i po neki dur,na Kalemegdanu je razvaljivao Mile Lojpur. Onda su došle diskoteke,ljudi su sve manje išli u biblioteke. Harali su O Jays,Patrick Hernandez i Band Fat Larry,u to doba mala devojčica je bila Maraja Keri.
martin martin   13.01.2017 u 21:49

Rođen sam u eri domaćeg densa,ući ću i u svet dabstepa i trensa. Praznici su prošli i vade se fleke,od ekstremno niskih temperatura zaledile su reke. Sletele su ptice na telefonske i vaj faj žice,iskusni programeri prave nove web ikonice. Snažni i pahuljasti snegovi padaju,u ovoj eri fejsbuk i instagram. vladaju. Na internetu ima dosta frikova i čitera,ljudi se takođe kontaktiraju putem vibera i tvitera. Odsviraću na gitari dva-tri zarazna rifa,nezaobilazne igrice su mi Pes i Fifa. Za ledeni pol uveliko spremam kufer,neko ima slušalice a neko sabvufer. Sada je januar,proćiće mnogo februara i martova,danas svako pravi selfije,ovo je era galaksija i smartova.
martin martin   30.01.2017 u 18:10

Zimsko je doba
u ognjištima gori jak plamen
topla je i moja soba
od hladnoće pucaju drvo i kamen.
Deca se skijaju i sankaju
lepa im je zimska idila
takođe se grudvaju i prave Sneška Belića
valjaju se po snegu i na njemu oslikavaju krila.
Čist i zdrav vazduh širi se po planinama i gorama
sve je pod snegom i januar je obojen zimskim bojama.
Može se videti u šumi i poneki lovac
pod zemljom su se smestili mravi,bube i rovac.
Svaki početak godine sa sobom nosi zimsko stanje
veoma je jak mraz
magla prolazi i kroz šipražje i granje.
Ledolomci na rekama razbijaju led
uveče redovno zasija mesec bled.

Forum početna