Oblakoderi
Forum Zabava Ostalo

Cranium Cranium   14.07.2012 u 20:59

Zar to ne ide na Slaviju? Tebra gledao sam slajdove na faksu za ratno ostrvo, pokazivao nam profesor... Znas ti nasta lici ono? Kao da si u Americi.
Edy Edy   14.08.2013 u 01:07

@cranium za Avaz Twist tower, šta misliš što su je digli? atrakcija je kao niko skuplje nemože to je za elitu, isto kao i radon plaza ;) aa cran kako da ti se ne sviđa baš ovaj u sarajevu ma ne, gdje god da su je stavili, bilo bi isto, velike zgrade u Sarajevu su zbijene i malo starije, ne grade se neboderi (kako ih mi zovemo) puno aa Twist tower je jedan od najljepših, ne samo s vana... ima predivan "twisted walls" izgled, koji je dosta rijedak ;) pored ovog meni su lijepi upload.wikimedia.org/wi ... o.jpg ovi blizanci, visina je oko 100 metara kaže wiki ali još ljepši je meni Radon plaza... to je hotel, evo sliku dodajem, ne znam visinu..

Priloženi fajl : 118540.jpg (0.04 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:16

Uuuu ova plaza je brutalna. Pa brate, ne svidja mi se koncepcija. Ne ide. Siluje se visina, a nemamo infrastrukturu za to. Evo ti si sad komentarisao, tamam kad hocu da otvorim temu. Ovi nasi cobani od politicara resili da sahrane Beograd. U narednih 7 godina ce izdvojiti 6-12 milijardi evra za projekat "Beograd na vodi" cilj je da se izadje na obale Dunava i Save na kojima lezi Beograd. Gledao sam planove, ono je perverzija cega sve ima. Savrseno. Jedini problem je sto se to radi samo da bi se uposlio grad. Na kraju cemo zavrsiti kao Astana. Moderan grad, prazne zgrade.
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:23

Evo neke skice. (zelena boja na skici predstavlja mesto gde ce biti slika desno)

Priloženi fajl : 1zzknlv.jpg (0.07 MB.)
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:25

Drugi deo.

Priloženi fajl : 2dahx7r.jpg (0.06 MB.)
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:26

Treci deo.

Priloženi fajl : 2djccc9.jpg (0.07 MB.)
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:27

Cetvrti deo.

Priloženi fajl : 2ez0aol.jpg (0.07 MB.)
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:29

Peti deo skica.

Priloženi fajl : qs2se0.jpg (0.1 MB.)
Cranium Cranium   14.08.2013 u 01:32

I poslednji deo.

Priloženi fajl : swsenr.jpg (0.07 MB.)
Cranium Cranium   18.01.2014 u 14:47

I na kraju od ove zamisli nema nista. Nasi arhitekti su ga izduvali jer je politika opet pobedila razum. Dolaze "eksperti" iz UAE sa svojim planovima i svojim milijardama da od Beograda prave Dubai. :-> j**em im mater. Nemam pojma kakav plan su doneli, ali nasi su prihvatili. Ulozice nekih 3 milijardi u svoje zamisli, nasi daju odresene ruke i zemljiste. E pa vi vidite sad. Mnogi bi bili srecni, ali ne i ja. Ko zna sta ce se tu graditi, a niko ne pita za savet ako nista drugo. To je osetljivo podrucje. Kalemegdan mora da se ocuva, milion problema moze nastati, treba najmanje jos jedan most da se gradi, pa saobracajnice razne, pa da se pazi na vizuru starog dela grada itd. Njih to ne zanima. Izgradice par solitercina od 200 i kusur metara i otici glavom bez obzira jer na kraju nece im se isplatiti. Beograd je mrtav grad sve dok je ostatak Srbije mrtav. Dzaba sve.

Forum početna