VANGA ( SERIJA )
Forum Zabava Serije

Zvezdas Zvezdas   03.03.2017 u 23:18

Priložena slika:

Serija od 12 epizoda prati priču o slavnoj bugarskoj proročici Vangeliji Guščovoj, legendarnoj vidovitoj Vangi, koja je svojim čudesnim moćima predskazivanja ljudskih sudbina decenijama oduševljavala ceo svet. (Vangeliya, 2013)

Rusija 1996. Delegacija sponzorisana od strane Vlade, uputila se u Bugarsku, kako bi upoznali proročicu i savremeno čudo - Vangu. Delegaciji se pridružuje i TV ekipa u nadi da će intervjuisati ovu izvanrednu ženu.

Među grupom, Vanga izdvaja pripravnicu Alisu, koja će biti jedini svedok Vangine emotivne ispovesti. Kako se njena priča polako razvija, otkrivamo pojedinosti o ljubavi koju je izgubila u ratu, brojnim poteškoćama tokom posleratnog razdoblja, ali i tajne iz Vangine zagonetne prošlosti.

Događaji iz njene priče se prepliću s bitnim istorijskim trenucima i figurama poput: Hitlera, Staljina, Jurija Gagarina... Vangina priča se razvija u mrežu međusobno povezanih događaja koji su se dešavali u prošlosti, sadašnjosti, ali se nastavljaju i u neposrednoj budućnosti koja je otvorena za one koji žele da je vide....

Uloge: Karina Razumovskaja, Velizar Binev, Natalija Nikolajeva, Irina Rahmanova, Elena Jakovljeva
Režija: Sergej Berčukov
FoX FoX   04.03.2017 u 00:58

Zanimljivo
Ali nemam želju da pogledam ovo jer verujem da je baba Vanga klasična lažna proročica..a u to vreme ih je bilo na stotine..
Kod nas su se '90-ih na televiziji samo smenjivali ti magovi,proroci itd...klasična zabava za narod koji jedva sastavlja kraj s krajem..rat,inflacija itd...
Skretanje pažnje sa zbivanjima u zemlji i zabava za široku narodnu masu...
Nešto kao rijaliti programi danas.

Tada su pokušavali da narodu oduzmu i ono malo novca što su imali..i lakovernim ljudima su i uzimali novac...te lični tarot,te magijsko čišćenje kuće,skidanje crne magije i ostale gluposti.
Cranium Cranium   04.03.2017 u 07:55

Mene zanima zašto je zvez toliko opčinjen ovom babom? Tebra, žena je bila vidovita. Ali njene "moći" su bile mnoooogo mnooogo manje od onoga što se o njoj čuje. Koliko ja znam, bila je nepismena. Dakle sve što je videla i pričala sa klijentima, ostalo je izmedju njih. A i ako je imala nekoga da zapisuje njena predvidjanja. Taj neko ih je sigurno nakitio.
Zvezdas Zvezdas   04.03.2017 u 08:57

Cranium (04.03.2017/06:55)
Mene zanima zašto je zvez toliko opčinjen ovom babom? Tebra, žena je bila vidovita. Ali njene "moći" su bile mnoooogo mnooogo manje od onoga što s
pa ta njena predvidjanja je valjda zapisivala njena sestra ili unuka nznm tacno,jer je ona bila nepismena,sli u ovoj seriji se prikazuje za vreme njene mladosti sta je predvidela,e sad hitler je dolazio kod nje i ona mu je rekla da ne dira Rusiju jer ce ozgubiti rat,i on joj nije verovao i pitao je kako da joj veruje,ona ga mu kaze idi u stalu u drugoj ulici kobila ce se ozdrebiti i zdrebe ce imati bele tacke po njemu tako je i bilo kako oni prikazuje,on je otisao tamo i video kako se kobila zdrebi e sad pod starost je ona predvidja kao nekom amerikancu za kule bliznakinje da ce 3 ptice srusiti kule neke itd
atom atom   04.03.2017 u 09:15

Serija je prilično dosadna,kao kad bi svako od nas uzeo da snima seriju o svom životu,i malo izmislio neke stvari tipa vidovitost,super moći itd
Zvezdas Zvezdas   04.03.2017 u 18:24

atom (04.03.2017/08:15)
Serija je prilično dosadna,kao kad bi svako od nas uzeo da snima seriju o svom životu,i malo izmislio neke stvari tipa vidovitost,super moći itd
pa recimo to bi tako trebalo da bude istinito ta ekipa novinara je otisla kod vange da snimi to sto ona prica valjda,e sad kako je i sta bilo nznm ali trebalo bi da ide po tim nekim istinitim dogadjajima,e sad serija jeste malo dosadna i meni ali dobro,ako sam odgledao crne ruze 400 epizoda mogu i tih 12

Forum početna