Wireless
Forum Tehnologija PC

KinG KinG   22.07.2012 u 21:16

Ko nezna šta je ovo nek ne čita dalje jer verujte mi da ima i takvih dakle trb uskoro da kupim laptop,a da placam internet za njega ne mogu tako da mi ostaje samo da se nakačim kod nekog neznalice koji nezna ni šifru da namesti... I eo ga problem, bio drug kod mene sa laptopom da vidi koliko rutera hvatam... Hvatam 1. I to zaključan. Pa sam mislio da kupim ovo jako je. Čitao sam da ima domet 100m (efektivni domet ,kroz prepreke) ... I ima izmenivu antenu... E tu idem dalje(ako ne uhvatim bar 3 otključane mreže) kupujem grid antenu od 24db. Pa onda nju turim kroz prozor(da gleda na centar grada,pošto ta antena je sektor antena ,tj ne hvata u krug) pa onda jednim koaksijalnim (i što kraćim ) kablom ubacim u bežični ruter... Pa iz njega utp kablom u mrežnu karticu laptopa. A ako mi nekad zatreba bežična veza onda taj utp kabl u drugi bežični ruter.? E sad moje pitanje, koje od toga može da radi.? (pitanje samo u vezi povezivanja grid antene,ovo sa usb-om radi sigurno)
DR_
Dr_Psycho  
 23.07.2012 u 05:39

Xaxa moj ortak je kacio i sa satelitskom Budala,al nakacio se ipak,neznam kako mu je to uspelo al pitacu ga Pazi da te ne zvekne struja,dok budes povezivao
KinG KinG   23.07.2012 u 12:33

Mala je to struja. Usb radi na 5 volti a u štekeru ima 220. A 60 je dovoljno da me ubije.
DR_
Dr_Psycho  
 23.07.2012 u 17:09

KinG (23.07.2012/10:33)
Mala je to struja. Usb radi na 5 volti a u štekeru ima 220. A 60 je dovoljno da me ubije.
Ma samo kazem,covek je dobar provodnik A to sto si rek'o,iznad gore,dobra ti je zamisao. Samo mi reci,jesi negde u blizini centra ili u nekoj ulicici bogu iza nogu?
Deus Deus   23.07.2012 u 18:21

ma ja cu danas da se konektujem s mob. Ima jedan otvoritu mrezu hehehe ima flet
SRB
Srbenda  
 23.07.2012 u 18:24

wireless.uzice.net/

Evo sa malim zakasnjenjem... Na ovom sajtu imas dosta linkova...
Evo na brzaka vrste antena za pocetak:
-Cantenna
-Bi-quad
-3d corner
-panel antena
bi-quad se kombinuje sa "satelitskom" antenom i tako se dobija pojacanje od skoro 30 db pa i vise a to pojacanje imaju gridovke...
Prelistaj ovaj sajt ima dosta toga ako uspem pustivu jos linkova ovde
ja imam panelku i ekstra je to rade momci za male pare samo se raspitaj tebra sve zavisi kolko je wireless popularan u tvom kraju

probaj i limundo i kupindo... Takodje dobre stvari imaju tamo...
KinG KinG   23.07.2012 u 18:24

Vojvode stepe ako znaš gde je
KinG KinG   23.07.2012 u 18:32

E pogledaću to srbendo. živim u zgradi. Iz zgrade se vidi marakana,jna,beogradjanka tako da mislim da bi grid antena hvatala mozda 50 do 100 mreža
SRB
Srbenda  
 23.07.2012 u 18:34

I da su zakljucane nije problem ako si bas uporan lik
KinG KinG   23.07.2012 u 18:37

Ma nznm ja te hakerske fore sa linuxom i to ali se trudim

Forum početna