Christina Aguilera (1999-2018)
Forum Zabava Muzika

Edy Edy   25.05.2018 u 23:25

Christina Aguilera - Candyman

PS: ja tek sad skontao ovo "Makes my cherry pop", ovo prije deset godina kada sam prvi put slušao, ja kontao kao žvaku od trešnje pukne, nešto na taj fazon... ee mladost
Cranium Cranium   26.05.2018 u 00:19

Edy (25.05.2018/21:19)
Christina Aguilera (1999-2018) bolan Cran, nemoj ovakve naslove stavljat, dat ćeš nekom srčani.
Ahahahahaha, pa nije rodjena 1999.
Cranium Cranium   15.06.2018 u 11:18

Album danas izlazi u Americi, kod nas ko zna kad....ali zato imamo torrente. U to ime, danas krece zagrevanje sa malom rekapitulacijom. Danas slusam Kristinče. Možda malo i osvežim temu večeras.
Cranium Cranium   16.06.2018 u 03:07

Eeeeeeee, bese lepo vala. Sad su mi nekako bile gotivnije one prve pesmice sto je imala. Uglavnom su mi do jaja one iz stripped faze. Ali sad se malo otislo jooos u proslost gde je pevala tinejdz pop.

Christina Aguilera - So Emotional youtu.be/TKzJ7GJOkvA

Tralala ali merak breeeee. Dete za primer.

Christina Aguilera - Reflection youtu.be/h8GUCQQZS64

Pooojma ja nemam sta se radi u crtacu, a mislim da sam ga i gledao. Pesme se naravno secam.

Christina Aguilera - I Turn To You. youtu.be/z4q05resEvc

Poslednji "trzaji" tjst jedni od poslednjih trzaja mirnih i laganih nota.

Christina Aguilera - Nobody Wants To Be Lonely. youtu.be/KUmrNavXsd0 Zanimljivo da je ovaj duet trebalo da bude "backup" tjst dodatak na istoimeni singl Rikija Martina. Kad ono pesma ispade jedan od najvecih hitova Rikija Martina kod nas. Provalio sam da je reeedovno pustaju na naxiju. Jos je aktuelna. Ali realno, original verzija bez nje je smor. A i tek na ovom singlu je maaaalo jace nagazila, ako ne racunamo reflection koji je skolski otpevala. Ovo je cisto izivljavanje. Podseca me stil pevanja na Vitni Hjuston u toj pesmi.

Christina Aguilera - Genie In A Bottle youtu.be/kIDWgqDBNXA

Milijardu puta da je cujem, dzabaaaa. Ima nesto. Elem, nisam provalio bio, ali kazu ljudi da je Camilla Cabello semplovala ovu pesmu za potrebe svog singla "Crying In The Club" Svasta. Onda je bas sa merom.

Christina Aguilera - Beautiful youtu.be/eAfyFTzZDMM

I ovu pustaju malo malo na Karolini. Recimo, one koje bi ja hteo da pustaju nece sigurno. Karolina je mirno orijentisana.

Christina Aguilera - Fighter youtu.be/PstrAfoMKlc

Ovu duugo nisam cuo da je neko pustio npr. A bukvalno himna.

Christina Aguilera - Dirrty youtu.be/4Rg3sAb8Id8

Aj za kraj da ga malo zabiberimo. Kraljevska pesma, dize adrenalin.

Da ne kacim one bengere koje bih ja hteo, samo poneke singlove sam stavio. Prosaltao malo kroz muziku. Album skinut, sutra pada preslusavanje pa ide osvezivanje teme. Necu sada, spava mi se. Eeeeee, uzivao sam. Uopste nije bilo dosadno.
Cranium Cranium   26.07.2018 u 13:30

8. Liberation

Priložena slika:

Posle više od mesec dana, reših da sada kada su mi se slegli utisci ostavim koju o ovom albumu.

Liberation je osmi studijski album koji je izdat za RCA (kao i svi ostali) i sadrži 15 pesama (minus par skitova) Znaci 12 pesama i 3 skit-a. Debitovao na mestu 6 bilbordove liste najprodavanijih albuma sa tirazom od 68.000 kopija prodatih prve nedelje od cega je 62.000 tradicionalna fizicka prodaja diska. Do danas naravno da nemamo podatak, ali zanimljivo je da je na mestu 1 u Spaniji, Juznoj Koreji (strana izdanja) , trece mesto u Svajcarskoj, peto u Kanadi itd. Uglavnom je svuda u recimo top 15 najprodavanijih izdanja, ali prodaja nekad i sad ne moze ni da se uporedi cak. Danas se deset download-ova pesme racuna kao 1 copy album sale. Cak se i stream-ovi racunaju kao prodaja. 1500 strimova je isto sto i 1 album. Ovo radi americka RIAA i Billboard. Ostatak sveta verovatno ima svoja pravednija merila. Elem, neki od producenata su Anderson Paak, Kanye West, Ricky Reed itd. Uglavnom hip-hop producenti pa je takav i zvuk. U ranijim fazama snimanja albuma u produkciju je bio ukljucen i cuveni The Neptunes aka Pharrell Williams ali je Kristina odustala od ubacivanja tih pesama u album. Kapiram da se nisu slagale sa zvukom koji je htela. Steta. Sto se samog albuma tice, posle mesec dana uvukao mi se u usi, mnogo je prijatniji od prethodna dva. Zvukom ne zaostaje za danasnjim pesmama slicnog zanra, samo je nekako skladniji i ozbiljniji. I sto se Kristine tice, iznenadio sam se kako je "umirila" glas na pojedinim pesmama. Ne prepoznas da je to ona jbt. Ako zelite da se opustite uz muziku, preporuke... Sto se pesama tice, review radim kasnije, editovacu ovaj post.

Tracklist
Liberation 1:47
Searching For Maria 0:25
Maria 4:34
Sick Of Sittin' 4:00
Dreamers 0:36
Fall In Line 4:06
Right Moves 3:48
Like I Do 4:49
Deserve 4:23
Twice 4:02
I Don't Need It Anymore (Interlude) 0:54
Accelerate 4:03
Pipe 4:05
Masochist 3:30
Unless It's With You 4:17
Edy Edy   31.08.2018 u 20:40

Cranium, and? review?
Cranium Cranium   31.08.2018 u 20:45

Ahahahahah, stara prica. Sta kazem, ne uradim. Bice review brate, samo za tebe...ovih dana...valjda.
Cranium Cranium   24.02.2019 u 18:02

Hehehehe, bas sam lenj.
Cranium Cranium   27.02.2019 u 14:52

Ajde da odrzim obecanje.

1. Liberation - intro albuma. Klasika, violinice, njen glas u pozadini. Lepo hajpovanje....remember.

2. Searching For Maria...Skit i uvod u treću traku...

3. Maria... Malo ljudi zna da je njeno srednje ime Maria. I da joj je omiljen film "The Sound Of Music" u kome se jedna Maria bori za svoju slobodnu volju. Poentu pesme izvucite sami. Uzet je sempl iz pesme Majkla Dzeksona - Maria. Jos kad je Majkl bio dete. Bit je u nekom hip hop fazonu, mada Kristina to izvede drugacije i ja nisam imao utisak da slusam rnb.

4. Sick Of Sittin' - Ovo je pesma koju sam najteže prihvatio, jer mi se produkcijski najmanje svidela. Kao da je produkcija radjena 70-tih. j**em mu mater, 2020 uskoro. Pola veka prošlo, ispolirajte to malo. Naravno, znam da su hteli da zvuci tako, ali nije mi se svidelo.

Pesma je i dalje o borbi za slobodu, ovoga puta umetnicku slobodu. Jer ima sve sto joj treba, pa ustaje i radi ono sto joj se svidja. Snima ono sto joj se svidja. A zeli da ohrabri i druge. Eee do ku***a bas. Znaci i ova mi ode niz reku. Znaci komercijalni uspeh je vise ne zanima, sad ce da snima za sebe. A umetnici su ceeesto neshvaceni, tako da tesko nama. Jednom je uspela sa "back to basics", ne verujem da ce opet. Sto se pesme tice, ni njen glas mi se ne svidja, mnogo agresivno...kapiram da je taj stil slusala kao dete, ali ja nisam...pa mi smeta.

5. Dreamers...opet skit. Ovoga puta mala decica (devojcice) govore o tome sta ce biti kada porastu. Odmah sam znao koja pesma je sledeca i za koju pesmu je ovaj skit uvod.

6. Fall In Line feat. Demi Lovato. - Pesma o slobodi volje zenskog nam roda. Imam pravo da kazem sve sto zelim i nisam robinja ni u kakvom smislu. U pozadini se cuje muski izoblicen glas koji komanduje: one-two-three, right-two-three...shut your mouth, stick your ass out for me, march-two-three, one-two-three, who told you you're allowed to think?? Komanduje ovim slabijim zenama koje su se poredjale u red. Ali ove dve zenske to nisu.
Klasicno nadj**avanje koja moze bolje da otpeva. Dobra je Demi, ali jedna je kraljica. Gledao sam live verziju, Demi se usrala od treme. Pored koga peva brate, nije ni cudo.

7. Right Moves feat. Keida & Shenseea.

Ovoga puta su to seksualne slobode. Svidja mi se kako se presaltovala na neki hibrid pop-rege. Na momente ne prepoznajes da je to ona. Smirila glas. Od gostovanja se izdvaja posebno Shenseea, zenska verzija Sean Paul-a. Woop woop, koga bi pozvala da govori o seksu nego nju. Jamajcanka.

I ovde je bit neki tropical-rege-hip-hop.

Ali opet, ne zvuci onako kako zamisljate vi malobrojni koji ovo sada citate.

Like I Do feat. GoldLink. Brzo mi se uvukla u usi pesma.
Ljubavna pesmica, malo odmaramo od borbe sa vetrenjacama. Lagano, i bez naprezanja.
Opustajuca pesma.

8. Deserve... Opet ljubavna pesmica, ova mi se manje svidela od one iznad, polako krece album da se gubi, ide na dole. Od hajpa koji si imao na pocetku, kapirajuci da je ovo konceptualni album, skapiras da je album uglavnom o slobodi, i da su se te pesme nasle na prvoj polovini, ostalo je pokusaj da se napravi dobra traka i makar jedan super hit. Ali o tome kasnije..
Sto se pesme tice, mozemo samo da aplaudiramo bravurama koje lagano izvodi sa glasom, ali na dosta pesama sa ovog albuma samo je ona vanserijska. Prosecan tekst, prosecan producent, prosecna pesma. Ne moze ona tu mnogo da popravi. Ne znam kako joj ne uspeva da sam svim parama koje ima plati lepo ljudima koji znaju znanje i napravi lom.

10. Twice...Sto se mene tice, ova pesma je highlight albuma... To je ta Kristina koju cekam jos od 2006. Ovakva pesma bi se tada nasla na "nesinglovima", ali to je taj isti osecaj. Nemam sta vise da dodam.

11. I Don't Need It Anymore... Opet skit...
Lepo je krenuo, ja se istripovao da je pesma, ali brzo sam se smorio jer sam skapirao da nije pesma. Uvod u ono sto sledi.

12. Accelerate feat Ty Dolla Sign & 2 Chainz...Secam se kad sam prvi put cuo ovo, bio sam u fazonu whaaaaaat? Koji je ovo ku**c...i jos je bio prvi singl.

Posle par slusanja ja sam bio u fazonu...accelerateeeee. Usla mi u usi, iako i dalje smatram da je ovo ponizavanje. Sta su ova dvojica dozivela, da dele pesmu sa Xtinom. E to je kad juris hit. Ne svidja mi se to kod nje. Nema je nema, ti mislis sad sprema pesma pesme, ima da pokida sve zivo i mrtvo. Kad ona kuci sa decom, zaj**ava se. Ne misli uopste na muziku godinama. Onda dodje i nasnima za par meseci pesme, izbaci ih i nada se hitu. Pa ceeekaj druze, ne ide to tako.

13. Pipe....Ova je recimo skroz kul, na foru danasnjih rnb pesmica, ali zaaasto? Glas joj je miran, lomi bit, sve kida kako glasovno kontrolise pesmu, ali pesma kao pesma je mlaka. Ne znam, navikla je milione ljudi na jednu jedinu Kristinu, i sada je bleda senka toga, samo iz razloga sto lose bira pesme.
Ima jos dve pesme na albumu, ali sad sam popi*deo.

I one su u fazonu danasnjih rnb pesmica, kojima ona daje svoj pecat, ali te pesme su mlake za nju.

Sustina, album je prepun Kristininih improvizacija, i sto se glasa tice mozemo biti zadovoljni. Ali sto se tice ostatka tima koji je radio na ovom albumu...podbacili debelo. Sve neki mladi producenti, ku***evi tekstopisci, sve moj do mojega. Ako hoces hit, nek ti tekst pise Sia, moze i melodiju da radi, nek ti matricu radi pharell williams (ne znam sto ga je izbacila iz projekta, imao je on par pesama na ranijoj fazi snimanja albuma) Ili legendarni Scott Storch koji joj je vec pravio hitove. Neka ti mastering radi neko ko to ume da radi. A ne da angazuje neke likove koji su gledali da se okoriste preko njene grbace. Pfff. Album mi se svidja, mogu da ga slusam, ali ne svidja mi se nivo kvaliteta albuma, ona se trudila i dala maksimum da izvuce nesto, ali cini mi se da ni ona nije zadovoljna krajnjim rezultatom.
Cranium Cranium   27.09.2019 u 23:18

Soundtrack za "The Addams Family" , ali crtani film. Standardno, kida kako peva, ali davno je ona prestala sa pravom komercijalnom zikom.

Forum početna