Yanny ili Laurel?
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

FoX FoX   19.05.2018 u 12:58

Gledao sam da izbegnem ovu histeriju na društvenim mrežama ali ajd rek'o da vidim o čemu se radi...

Nedavno je po internetu počeo da kruži video klip u trajanju od par sekundi na kom možete čuti samo jednu reč koju izgovara automat. Zagonetka je upravo to ime koje se čuje na snimku. Jedni kažu da čuju Laurel, drugi da čuju Yanny, a reč je o istom audio snimku.

Procenite sami pa podelite sa nama da li čujete Yanny ili Laurel

Priloženi fajl : yanny_ili_laurel.mp3 (0.1 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
FoX FoX   19.05.2018 u 13:15

Jedno od logičnih objašnjenja je vezano za sam naš sluh. Naime, ako ste mladi tjst ako su vaše uši "mlade", čućete Yanny, jer Yanny rezonuje na visokim frekvencijama, dok Laurel na niskim frekvencijama.
Kako starimo, slabi i sposobnost naših ušiju da čuju visoke tonove.

Ja sam preslušao jedno 10x i uvek sam čuo Yanny...i bio sam u čudu, jer u anketi, oko 60% njih kaže da čuje Laurel....

Onda sam uzeo ovaj audio snimak, ubacio u moj audio player, u ekvilajzeru sam smanjio visoke frekvencije i ostavio samo bass tjst niske frekvencije.
Iii eto čuda...napokon sam čuo Laurel

E sad, zanimljivo je da kad pustim ponovo originalan snimak, čujem i Yanny i Laurel u isto vreme...znači čujem i visoke i niske tonove u isto vreme, što je normalno ali sa ovim snimkom u početku to nije bio slučaj...šta ti je mozak..
atom atom   19.05.2018 u 13:18

Čujem Yanny stalno.Video sam jedan komentar na tjubu da neki lik juče čuo Yanny,a danas Laurel.Iluminati ovo sklepali 100%
FoX FoX   19.05.2018 u 13:19

Eto, probaj ovu moju foru pa možda ćeš i ti čuti Laurel Smanji treble skroz i pojačaj bass i skoncentriši se na niske tonove

evo objašnjenje i za one koji znaju engleski - youtube.com/watch? ... t=95s
Cranium Cranium   19.05.2018 u 17:39

Yanny brate 100%, bar preko zvucnika. Bas cu da probam ovo sa ekvilajzerom kad dodjem kuci.
DR_
Dr_Psycho  
 19.05.2018 u 19:17

Cekaj yanni cujem kad spusti pitch..na nizoj frekvenciji..na visokoj cujem laurel
Cranium Cranium   19.05.2018 u 20:27

Ahahahahahahaha, brate uzeo ja sluske i nakacio na poweramp, pustim i cujem yanni, ali i Laurel. I kako sam se skoncentrisao da cujem lepo laurel, yanni mi se izgubi negde i ja sada cujem samo laurel. Cujem i yanni ali kao sapat fazon. E sad, kapiram da sam percipirao laurel, tjst nacin na koji izgovara onaj lik je "pamtljiviji" i sada ja u glavi cujem to. Druga stvar, ja sam na sluskama odmah cuo i jednu i drugu verziju, sto je i logicno jer moje sluske imaju bas jak bas a treble slabiji. Ekvilajzer mi je ugasen jer sam provalio da tako najbolje zvuci na ovim sluskama. Aaaa mozda sam i gluv ko top. Mada sam siguran da nisam. Na zvucniku sam jasno cuo yanni, bez laurel. Sluske su druga dimenzija vec. Posebno ove sto su stelovane da imaju jak bas. Jel ovaj test za zvucnik ili za sluske? Morao bi biti za zvucnik.

Plot twist, lisica nije ni spominjao sluske. Probaj sa sluskama. Laurel se cuje jace od Yanni. Ahahahaahaha, uh dobro je, nisam gluv, samo sam glup.
DR_
Dr_Psycho  
 19.05.2018 u 21:25

Pa dobro bre ja sad cujem I jedno I drugo
DzO DzO   19.05.2018 u 21:30

Ja cujem: "Go commit die"
FoX FoX   19.05.2018 u 21:33

Dr_Psycho (19.05.2018/17:17)
Cekaj yanni cujem kad spusti pitch..na nizoj frekvenciji..na visokoj cujem laurel
Kako brt laurel je na niskoj frekvenciji. Ne znam kako je to moguce..

Ajhahah kran, pa nznm, ja i posle svega cujem Yanny izrazenije dok je Laurel onako manje izrazeno..

Probao sam na sluskama od kompa i dok nisam korigovao ekvilajzer, nisam mogao da cujem laurel.
Evo sad probao na philipsovim slusalicama na telefonu ali slaba vajda jer je mozak vec registrovao laurel tako da cu sad uvek cuti i jedno i drugo...

Evo jednog bizarnog primera kako mozak funkcioniše...

Prvi put kada čujete, čućete samo statički nerazgovetan zvuk. Kada ova devojka izgovori rečenicu bez pozadinskog šuma, onaj statički zvuk postaje jasniji.

Forum početna