Koju muziku slusate ovih dana?
Forum Zabava Muzika

Vadikal Vadikal   01.12.2018 u 21:58

Napisite koje to pesme ponavljate ovih dana.
Evo ja naprimer sam deset puta ove nedelje pustio youtube.com/watch? ... ZMVzo BAJAGA I INSTRUKTORI - NIKAD TE VISE NECU ZVATI
Cranium Cranium   01.12.2018 u 21:59

Tema postoji i zove se "Šta trenutno slušate"
Vadikal Vadikal   01.12.2018 u 22:02

Ali to je sta trenutno slusate.Ovo je ovih dana sta cesto slusate.
Valda je ok?
PARTYzan PARTYzan   11.04.2019 u 01:52

soundcloud.com/gregors ... salto
Bili Ajliš ne samo da je kao novitet pravo zasela na 1. mesto Billboard-a već je jedini umetnik koji se našao tamo a da je rođen u ovom veku. Iako nisam obožavalac ovakve estetike, novi singl mi zvuči moćno za sve pare youtube.com/watch? ... OUjCI
Cranium Cranium   11.04.2019 u 10:31

PARTYzan (10.04.2019/23:52)
soundcloud.com/gregors ... salto
Bili Ajliš ne samo da je kao novitet pravo zasela na 1. mesto Billboard-a već je j
Cuo sam par sekundi ovo sranje. Sta je bre ovo koji ku**c. Ni Ameri nisu sto su nekad bili. Koliko se razlikuje evropski ukus od americkog. Evropa se izlozila na onu siptarku sto kopira lejdi gagu, a u americi sweet but psycho nije ni u top 15. A kod nas svuda prvo mesto. Ne svidja mi se nesto ni ova sto je pomenuh, ali za ovo...himna.
PARTYzan PARTYzan   11.04.2019 u 15:06

Mslm da je porediti te 2 pesme nezahvalnije nego porediti song s priredbe za Dan škole i pesmu eminentnog indie festivala. Nemoguće ih je porediti - babe i žabe, paralelni univerzumi, različiti koordinatni sistemi Meni je uvek bio bliži američki ukus. Što se tiče Bili Ajliš, ukusi se poklapaju s obe strane bare- kao novitet je ušla i na prvo mesto UK liste albuma ali to nisam ni pomenuo jer mi je referentna američka lista
Cranium Cranium   11.04.2019 u 17:42

PARTYzan (11.04.2019/13:06)
Mslm da je porediti te 2 pesme nezahvalnije nego porediti song s priredbe za Dan škole i pesmu eminentnog indie festivala. Nemoguće ih je porediti - b
Ja ne poredim pesme, poredim top liste u globalu. I ono sto je u Americi popularno danas, a sta je popularno u evropi. UK je isti ku**c kao i US sto se tice US izvodjaca. Oni uvek imaju prolaz u UK, samo sto obrnuti smer ne funkcionise. Sem Adele i Sheeran-a. Ne poredim pesme, nego na sta se loze kontinenti. Velika je razlika. U evropi su uvek cenjeni dj/producenti , neki kolabo itd. Dok je u Americi popularno nesto drugacije. Kao ovo sada npr.

Sto se tice ove male, imam utisak da ona ne ume vise od ovoga. Lagano saputanje, razvucene reci, cudni spotovi. Podseca me na Lanu Del Rey, koja fura svoj neki vintage fazon, a ovaj mali hibrid nikako ne prolazi kod mene. Ili umes da pevas ili ne umes. A pritom ne mislim da treba da se natpevava sama sa sobom, njen stil je ravna linija.
PARTYzan PARTYzan   11.04.2019 u 22:42

Mislio sam da si uporedio 2 pesme pošto si napisao da je jedna himna za ovu drugu. Što se mene tiče, i na evropskim i na britanskim i američkim top listama ima i ovog i onog ali za moj ukus mnogo manje smeća je tamo. I kad nije mainstream u pitanju, i u undergroundu (elektronskoj muzici) preferiram US (detroit tehno, njujoršku školu hausa ...)

Meni u vokalnoj muzici nisu presudne glasovne mogućnosti, već način i krajnji efekat ispuštanja vokala Ima toliko talentovinih pevač(ic)a sa neverovatnim rasponom glasa ali im je muzika dosadna, beznačajna, sterilna.
Ima i repera koji ne znaju da pevaju čak i onih koji nemaju sluha !? ali odlično repuju, neko ima bleđi a neko prodorniji vokal. Mnogi za repere kažu "kakva mi je to muzika, recituju, ne znaju da pevaju".
Meni žanr i stil sami po sebi ne diskredituju. Već način na koji neko peva, šapuće, recituje ili čak ćuti Nzm da li si mogao da proceniš stvar Bad Guy ako si čuo samo prvih par sec. ali i ja neretko odustanem ako nije moja šolja čaja. Ne mislim da recimo ceo žanr trip-hopa treba precrtati, jer je pevanje satkano od šaputanja, remek-dela u trip-hopu ima na kilo. Ali razumem zašto mnoge uši traže nešto drugačije
Cranium Cranium   12.04.2019 u 00:19

PARTYzan (11.04.2019/20:42)
Mislio sam da si uporedio 2 pesme pošto si napisao da je jedna himna za ovu drugu. Što se mene tiče, i na evropskim i na britanskim i američkim top li
A ova muzika ti je znacajna i nedosadna?
Devojcica mumla u mikrofon,jedino joj priznajem da je originalna do jaja. Upecatljiva je samom pojavom. I spotovi su joj blesavi. Ali da nije spotova, nikad ali nikad se ne bi culo za nju. Obezvredjuje se muzika kada neko sa iole dobrom ritmikom i harizmom krene da "pevusi" . Ne kazem ja da mora da se vokalno kida, imam ja gomilu njih koje slusam a koji generalno ne umeju da pevaju. Ali ova ga pretera brate mili. Prejak tim ima iza sebe i ne moze da fejluje, iako je realno mediokritet. Ali vidis, nasli su fazon koji moze da iznese, i idu na tu kartu. Ludo dete, ludacki spotovi, luda lirika i eto ga. Medijski propracena za medalju. Idu na tu anti pop kartu, i uspeva. Sto spominjes repere? Kakve veze imaju oni sa ovim? Reperi ne moraju da pevaju, reperi moraju da znaju da iznesu poeziju kroz ritam. A ova nije reperka, ni pevacica. Bar ja dosad nisam imao prilike da cujem kako peva. Da je ne hejtujem mnogo, bolje biti los pevac i furati sprdnju, nego biti los pevac i gurati se iz sve snage u kalupe moderne muzike.
PARTYzan PARTYzan   12.04.2019 u 00:48

objasnio sam već zašto sam pomenuo repere, zbog sličnih argumenata onih koji pokušavaju da ospore njihovo muziciranje.
Što se ove tiče, meni se upravo ta originalnost i ekscentričnost ne dopadaju. Taj "luda sam, dark sam" fazon. Prvo sam čuo stvar i po prvim taktovima namirisao nešto moćno. A ondak video spot, čini mi se na Play TV. Logično da (mi) je ona pesma značajna i nedosadna čim je u ovoj temi (znači, ne šta trenutno slušate, već na repeat )
Ona koju sam turio pre nje je sigurno manje značajna, trivijalnija što ne znači da je retardirana.

Forum početna