Marianne (2019- )
Forum Zabava Serije

FoX FoX   24.11.2019 u 02:02

Priložena slika:

Marianne
*netflix (francuska)

Žanr: Horor / Misterija
Opis: Emma, poznata spisateljica horora, piše knjige na osnovu svojih košmarnih snova o veštici Marianne koja je proganja od detinjstva...

Nema lošu ocenu na imdb (7.5 za sad). Nije baš plot koji me nešto preterano interesuje ali pogledaću da vidim na šta liči.

PARTYzan PARTYzan   24.11.2019 u 02:09

FoX (23.11.2019/22:56)
Marianne (2019)

*netflix

Opis: Emma, poznata spisateljica horora, piše knjige na osnovu svojih košmara o veštici Marianne koja ju proganjaju od
Nzm da li je proganja veštica ili proganjaju veštice ali kakogod, ni ja nisam preterani optimista. Inače, jedna od 2 sezone serije American Horror Story koja mi se nije svidela (mada poslednju sezonu nisam gledao) je bila Veštičje kolo.
FoX FoX   28.11.2019 u 18:32

Proganja je veštica iz njene "izmišljene priče" ili iz tih njenih noćnih mora koje je imala kao dete. Sve se to dešava u trenutku kada odluči da završi sa tom pričom o veštici, nakon što je izdala preko 10 knjiga tjst delova

Odgledao sam prvu epizodu juče i ne znam da li je bilo do mog raspoloženja ili do serije, ali par puta me baš prošla jeza..
Videćemo ostale epizode. Prva nije loša.

Meni su ovi horori sa starijim ženama skoro uvek nekako jezivi (The Visit , The Taking of Deborah Logan (2014)).
PARTYzan PARTYzan   30.11.2019 u 03:38

To zvuči mnogo bolje nego pomenuto Veštičje kolo, tamo se radi o školi za veštice, analog školi za čarobnjake u Hari Poteru Ma bzvz.
Ovaj drugi film nisam gledao. A od Posete sam mnogo više očekivao delovao mi više spooky u najavi, prilično mi je tanak, neubedljiv. Nego plaši me nešto drugo - nmg da se setim gde sam ga gledao Pošto ne gledam filmove na netu, znači ili tv (ako je uopšte bio na tv-u) ili kino ali da me ubiješ nemam pojma )
FoX FoX   17.01.2020 u 03:04

Nakon pauze od par meseci, stigao sam do 5/10 epizode i mogu reći da je serija super! U nekim momentima me atmosfera podseća na Insidious.
Gluma je dobra. Baba jeziva za oskara, dobro glumi.

Serija je uglavnom opuštena ali brzo se prešalta u ozbiljan horor.

Ok mi je što postoji blaži "jump scare" i uglavnom prikažu neku spodobu na sekund.. Sasvim dovoljno da te prodje jeza.

Zanimljivo da u ovoj seriji, pored postojećeg engleskog dab, biram francuski. Loše su odradili engleski dab a i bolje se uživim sa originalnim glasovima.

I da, prvih par epizoda se priča zahuktava, tako da imajte strpljenja
Ako volite horor, odgledajte. Mada sam malo poranio sa preporukama.. Ali svakako mi prvih pet epizoda uliva nadu da će ostalih pet biti super.

Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.

Forum početna