COVID-19 (Koronavirus)
Forum Zdravlje Ostalo

zenon zenon   27.03.2020 u 22:40

I meni je cudan ovaj virus ali realnost je da postoji.Tako odjednom da se pojavi i da napravi takvu pometnju to je meni neverovatno.Moguce da je bioloski rat ali od strane koga ne znam.Sve zemlje su pogodjene
Welicak94 Welicak94   27.03.2020 u 22:51

Meni je svakako sve jako sumnjivo oko svega ovoga. Da su cista posla - nisu.
Edy Edy   28.03.2020 u 12:31

Welicak94, Problem jesi ti takvi koji dižete paniku i dezinformacuje. Virus je, to je činjenica.

I smrtnost nije uopšte toliko velika.

Drugo, u Italiji je velika smrtnost zato što oni rade test svake umrle osobe, i logično da će stariji umirati više od mladih kakogod.

Da li je od korone ili od komolikacija zbog drugih bolesti i korona obara imunitet to ćemo da vidimo.

Ima u mene korone koliko hoćeš. Umrli je jedan bio preko 50 godina, znam lika koji je testiran i zaražen prije tri sedmice, eno ga još živ zdrav, ako je koji put kahnuo eto ti. U izolaciji je, ali se javlja online svako malo i ok je. Nije jedini, tako da smrtnost sigurno nije 80% ko što neki pričaju.

Iskreno meni je ove korone dosta. Prva osoba ispod 18 godina koja je umrla u kini se desila neki dan. Jedna jedina osoba da sam čitao. Nakon ovoliko mjeseci. Inače jojje bilo 14 godina i već je bila bolesna, leukemuja šta li, zaboravio sam.

Statistički zavod u Italiji su donjeli informaciju kada je bilo oko 2500 umrlih da je 87% posto umrlih preko 70 godina.
Da je veoma mali broj ljudi ispod 50. Veeeoma mali ispod 30.

Sad uzmite u obzir da mi muž od sestre ne radi jer su zatvorili firme zbog covida neke.

Odakle da plati djecu išta? Ako karantin nastavi se još mjesec?

Kako će malo poduzetnici, frizeri i restorani mali preživit bez primanja toliko dugo?

Već čitam u New Yorku pozatvaraju berberske šopove i sl i kontaju da neće ni otvoriti kad ovo prođe. Evo donose nakve poticaje. Hajmo iskreno reći da ti poticaju neče biti dugovanja i krediti na kraju krajeva.

Iskreno, ja da sam u 70tim, radije bi fa me obori virus nego da brinem da li će mu djeca i unučad imat šta jest za koji mjesec
Edy Edy   28.03.2020 u 12:45

Ovo je sve počelo jer je kina digla paniku. Izolacije, ljude zatvorili. Halo, to je režim tamo. Ljudi odavno kontroliraju, od broja djece pa nadalje. Kina je lagano počela postajat zemlja starih i muškaraca zbog zagona o jednom djetetu i sl.

Svaka im čast što su pokušali zaustaviti virus da se ne širi van zemlje. Ali iskreno što se ugledamo na istu svi?

Da je ovo smrtnost da ubija ko zna koliko pa haj. Problem jest što će zdravstveni sistem kolapsirat ako preće broj oboljeluh toliko. Ali narode, neki dan ja majku u bolnicu morao vodit zbog nečeg nevezanig oko korone, neče da je prime, zatvorili čekaonicu i na snjegu vani narod zaredali sa prozora pitaju šta hoće. Primit neće ako ne smatraju da je hitan slučaj. Moglo je slijepo crijevo puknut, oni bi rekli idi kući pij ove tablete za bolove i za upali i nadaj se najboljem.

Jučer neki lik mi stao na parking mjesto koje plaćam, čekam nigdje ga, zovem nadležne da ga sklone, govore nemaju resursa samo hitne slučajeve oko korone i to obrađuju.

Brinem li se šta će bit sa starijim? Da. Ali nažalost ovaj prvi svjetski karantin ubi ekonomiju. Fino se trebalo u karantin i kućni pritvor staviti ljudi preko 50-60 godina. Ima firma koja je to uradila i svi mlađi rade prekovremeno da popune njihove pozicije. Puuno panetnije nego ovo ostanite kućama. Jer iskreno, prevelik je vroj zaraženih.Ne može se ovo više suzbit čekajuči. Nećemo u kućama ostat do septembra to epidemiolozi preporučuju.
Edy Edy   28.03.2020 u 13:06

Uzmite ovu činjenicu: Mediju pišu i pišu koliko je ljudi od covid. Ali statistika kaže da u Kini Covid je 49 razlog smrtnosti, od najčešćeg do najrjeđeg.

Gdje su mediji kada treba pisati broj umrlih od raka debelig crijeva? I da je taj broj veći u italiji nego od covida. Evo gledam lokalne portale i niko ne piše da je smrtnost u njemačkoj 0.5%.

Crna hronika vlada cijestima. Niko ne piše evo broj ljudi koji su proglašeni zdravi od covida porasta nego evo opet neko umro od njeg. Mislim halo, šta je sa ljudima koji će umrijet zbog jer medicinsko osoblje više brinu da se ne zaraze nego da pregledaju pacijente? Gdje su te statistike?

Ima ko staristiku o španiji, ovaj broj umrlih što skače, koja je smrtnost po dobi. Našao sam statostiku od prošlog vikenda gdje je smrtnost ispod 60 godina od 0.1 do 0.5 a iznad 80god je 10 tak posto.

Koja je situacija oko toga. Što niko ne piše ove informacije
Cranium Cranium   28.03.2020 u 17:41

Edy, znas u cemu je fora. Fora je u tome sto je virus nov i ljudi nemaju stvoren imunitet na ovo. Ja i ti cemo ga stvoriti lagano. Kako ce da ga stvori neka bakica od 70 godina, koja pride ima nekih zdravstvenih problema. Ona lagano zavrsava svoj zivot. Zanima me statistika za broj zarazenih vs broj umrlih za lica starija od 60 godina. To cu naci. Pa i da je 2 od 10. Znas ti koja je to cifra kad se uzme u obzir broj starijih od 60 godina. U Srbiji ima milion i 100 hiljada ljudi starijih od 60 godina. Racunaj da ce pola njih da se zarazi ako se ne iskontrolise zaraza. To je 550.000 ljudi. Od toga, aaajde da kazemo da umre jedan od 10. Koliko je to ljudi???? 55.000 ljudi. Eto zato je ovakva histerija oko korone. Matori mogu da naj**u. Od 50 do 100 hiljada ljudi moze da umre lagano ako se ne iskontrolise virus. Ovakve mere su neophodne, ali su donete kasno. Ja da sam predsednik, ja bih uveo vanredno stanje odmah cim bi video da je virus stigao u evropu. Prvi zarazeni su bili u francuskoj. Tada je trebalo zatvoriti sve. Jer svako ko se iole razume u medicinu zna da je prvi zarazeni (sa simptomima) ustvari neko ko je imao virus u sebi minimum 10 dana pre nego je registrovan. Mozda i 2 nedelje, mozda i 3 nedelje. Sto znaci da je virus vec u Srbiji. Zatvaraj sve, ljudi ne izlaze na ulice... I za 2 nedelje tacno znas koliko ljudi je zarazeno. Iskontrolises i kraj. Samo posmatras i reagujes. Tuzno je sto ljudi misle da je danas u Srbiji zarazeno 660 ljudi. Ta cifra pokazuje stanje od pre 2 nedelje. Jer od ulaska virusa u organizam do manifestacije simptoma treba da prodje dosta dana. Znaci, stanje za dve nedelje je stanje koje koje je ustvari danas. Ja mislim da je to oko 7 ili 8 hiljada ljudi. Rekao sam jednom, reci cu ponovo. Neka bude i 100.000 ljudi zarazenih, ali neka to budu mladji. Mi smo sigurni. Jbg, ja bih se lagano zarazio u zamenu da mi se ne zarazi matori. Msm, nije on jos stvarno ugrozen, ima 54 godine. Ali nije ni u cvetu mladosti vise.
Edy Edy   29.03.2020 u 00:24

Džaba pričat da se nama zarazit i poštedit starce kada tu nema izbora. Mada slažem se sa tobom. Veliki je broj zaraženih koji nisu u statstikama u nas. U italiji smatraju da su prvi slučajevi sa zarazom bili u decembru/januaru čak. Pa ti skontaj.

Nema tu fajde izolirat, to ja pričam. Ova karantina je već izgubljen slučaj. Ja sam čak kontao da sam imao već virus možda, jer dam bolio bolestan početkom marta jedno 4 dana. Standardni simptomi gripe. Ko će tu bit pametan?

Ne možeš ti ovo kontrolirat, već preko pola milje zaraženih evo, a ne bi se čudio da je pravi broj u milionima
Welicak94 Welicak94   30.03.2020 u 20:15

atom atom   30.03.2020 u 20:44

Na Ubu je umrla žena "78 godište,od tog virusa. Znači to da umiru samo oni preko 65 je glupost.
FoX FoX   30.03.2020 u 20:44

Welicak94 (30.03.2020/18:15)
youtu.be/gI_Lh2x1Vwk
akonto ovog što je rekao ovaj doktor, država Burundi u istočnoj africi je zemlja gde nije registrovan korona virus.
Kada su pitali ministra zdravlja Burundija, u čemu je njihovova tajna, on je rekao: "Jednostavno je. Nemamo opremu za testiranje."

Forum početna