COVID-19 (Koronavirus)
Forum Zdravlje Ostalo

Cranium Cranium   20.03.2020 u 09:24

Juce u Srbiji bilo 103 zarazenih, danas je 118. Znaci sirenje zaraze uzima maha. E sad cemo videti da li su ove mere urodile plodom. Ja sam za sada zadovoljan stagnacijom virusa. Samo neka su mali razmaci u pitanju. 15, pa 17, pa 20. Nemoj samo da bude skok od 15 novih zarazenih na 60. To znaci da nesto tu ne stima. U narednoj nedelji cemo videti ima li rezultata i da li se zaraza iskontrolisala. Ono sto mogu da kazem je da imamo problema sa testovima. Tjst nema ih dovoljno, ali sam sasvim zadovoljan preduzetim merama. Svi koji su bili u inostranstvu, svi u izolaciju. Sad zatvaraj sve. Saobracaj, aerodrome, neka stane sve. Dok ne uhvatimo neki red.

Sto se Italijana tice, jbg. Zao mi je, oni su glavno zariste virusa u evropi. Nasao sam podatke. Verovali vi u to ili ne, cak 87% umrlih u Italiji ima od 70 do 90 godina, pa i preko. Uglavnom najvise stradaju ovi od 80 do 90. A smrtnost do 60 godina je minimalna. Do 50 je cak i ispod 1%.

Znaci, ugrozeni su stari. I to ooozbiljno ugrozeni. Istrazivanje je radio Italijanski nacionalni institut zdravlja, i to je podatak za 16.3.2020. Sada je broj zarazenih skoro duplo. A tada je broj mrtvih bio 1700. Sada je 3400. Znaci za 4 dana, duplirale se zrtve. Pa sad vi vidite koliko je virus opasan za veoma stare. Zato je i opasan. Jer je apsolutno bezopasan za mlade. Do pedesete godine je smrtnost ispod 1%.
Od 50 do 70 je smrtnost malo opipljivija. Preko 70??? Cista katastrofa. Bukvalno su vece sanse da umres nego da se izlecis.
Cranium Cranium   20.03.2020 u 09:30

Sto se mene tice, moze da bude i 100.000 zarazenih u Srbiji, ali neka to budu mladi. Statistike su rekle svoje. Jbg, ruzno zvuci ali bolje 200 mladih nego 40.000 starih.
DR_
Dr_Psycho  
 20.03.2020 u 13:22

Cranium (20.03.2020/08:30)
Sto se mene tice, moze da bude i 100.000 zarazenih u Srbiji, ali neka to budu mladi. Statistike su rekle svoje. Jbg, ruzno zvuci ali bolje 200 mladih
Da umre 200 mladih? Za 40.000 starih? Pa ti si lud. Ne slažem se sa ovim.
Cranium Cranium   20.03.2020 u 17:42

Dr_Psycho (20.03.2020/12:22)
Da umre 200 mladih? Za 40.000 starih? Pa ti si lud. Ne slažem se sa ovim.
Sve sam to rekao hipoteticki. Neka se korona zadrzi na mladjima. Niko tu nije odlucio da umre. Ali sanse postoje, iako su minimalne...desice se poneka smrt mladjih. Ali je benefit ovakvog stava mnogo veci. Brate ruzno zvuci, ali to se planira. Ja sam dao ogoljeno, bez uvijanja ali poenta je ista. Jel vidis da matori ne smeju da izlaze. Pustaju se mladji na posao. A matori ne smeju. Jer ako se matori zaraze, smrt ih ceka. Kapiram ja da su oni u godinama, imaju preko 60. Nesto su proziveli, naziveli se. Ali brateeee, prevelike su cifre. Kad kazem mladje, mislim na ceo komplet od 20-60 godina. Ne na omladinu. Omladina i da hoce ne moze da umre. Jaki su kao bikovi. Ne znam, ja bih ipak prebacio teret na mladje. Sanse su minimalne da budu pokojni, a sasvim sigurno spasavaju mnooogo vise ljudi. Niko tu nema za sigurno, e ja cu se zrtvovati. Moj zivot za 100 drugih.

Ovde se pokazuje da je svaki ljudski zivot vazan. Imam mnogo mnogo manje sansi da naj**em, pusti mene da ti pomognem. Ja bih ipak preuzeo na sebe.
DR_
Dr_Psycho  
 21.03.2020 u 14:21

Cranium (20.03.2020/16:42)
Sve sam to rekao hipoteticki. Neka se korona zadrzi na mladjima. Niko tu nije odlucio da umre. Ali sanse postoje, iako su minimalne...desice se poneka
U tom slucaju da,bolje da se mi mladji zarazimo nego neko od 66 npr ali birati da pre umre mladji čovek nego stariji je apsurdno. Mi ćemo skoro sigurno preživeti i čak stvoriti jači imuni sistem na isti virus koji hara.
Cranium Cranium   21.03.2020 u 15:56

Dr_Psycho (21.03.2020/13:21)
U tom slucaju da,bolje da se mi mladji zarazimo nego neko od 66 npr ali birati da pre umre mladji čovek nego stariji je apsurdno. Mi ćemo skoro sigurn
Nisam ni rekao da bih birao pre da mladji umru, samo kazem sta je manja steta. Treba pustiti mladje da se izbore sa ovim, stari to ne mogu. A cena ce biti mnogo manja nego da pustimo da priroda radi svoje.
Welicak94 Welicak94   27.03.2020 u 18:27

Korona virus je nervni gas pod imenom SARIN. Cela ova gungula sa korona virusom je bioloski rat. Zato i kazem, cekam epilog ovog filma sa koronom gde su americke holivudske filmove sproveli u delo, i nije da im ne ide.
Gendza Gendza   27.03.2020 u 19:48

ma pusti film i fantaziju ljudi umiru na veliko nije zaj**ancija
Welicak94 Welicak94   27.03.2020 u 20:31

Gendza, Ni ne zaj**avam se.
Cranium Cranium   27.03.2020 u 21:55

Welicak94 (27.03.2020/17:27)
Korona virus je nervni gas pod imenom SARIN. Cela ova gungula sa korona virusom je bioloski rat. Zato i kazem, cekam epilog ovog filma sa koronom gde
Hmmmm, sarin je gas koji spada u hemijsko oruzje.
Nikakve veze sa covid-om nema. Udisanjem sarina druze ti si mrtav za par minuta. Kasljes, pljujes krv, povraca ti se. Toga ovde koliko vidim nema. Gde li si samo procitao ovu glupost. Da li je ili nije bioloski rat, zabole me nesto. Cinjenica je da virus moze da naudi starijima, zato se i treba ponasati odgovorno. Nije sve sto pise po internetu istina....

Ja znam licno par ljudi koji sada prolaze kroz infekciju. Bolest je prava, simptomi su isti kao i kod gripa, samo sto je temperatura konstantno visoka i kasalj je izrazito suv. Srecom, lekovi protiv malarije daju rezultate, pa ce skoro svi matori zarazeni da se izvuku. Za mlade se ne brinem.

Forum početna