Plex Server
Forum Tehnologija Ostalo

FoX   18.10.2021 u 18:15

Baš juče razmišljam kako bi bilo super da imam video sadržaj sortiran u netflix fazonu.
Plex sam probao pre par meseci ali brzo sam ga obrisao jer sam mislio da se radi o online servisu...
Ovo je onda super. Možda probam.

Na android boxu imam MX Player pro i zadovoljan sam. Na hard disku sam lepo sortirao kategorije (Filmovi, Serije itd) i zadovoljan sam. Jednostavno izgleda ali ipak je ovaj plex lepši. 

Ovo sortiranje me zanima a što se tiče localhost servera, taj posao mi odradjuje X-plorer apk (FTP opcija). Mogu da pristupim android box fajlovima sa bilo kog uredjaja koji je nakačen na wifi. Super stvar.

@atom ma begaj  Imaš ljude koji više vole da skidaju filmove/serije. Ja sam uvek za tu opciju jer volim da imam svoju arhivu dobrih filmova i serija. Ovo sa netom se nikad ne zna, danas sutra obrišu fajl, padne sajt, ostaneš bez neta. Još ako se obistini ovo što teoretičari spominju da se sprema "internet karantin"... Obezbedjen si  
Udobnije je gledati video sadržaj offline, barem meni. Gledanje online nekako nema tu draž...
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
atom atom   18.10.2021 u 18:31

@FoX u redu skidati na komp,ali ja sam pitao zašto bi skidao na telefon ili tablet. I ja skidam filmove is serije na komp,pa prebacim na hdd i gledam na tv-u. Ali neki put me mrzi da skidam pa uzmem gledam online preko neke aplikacije.
Edy Edy   18.10.2021 u 20:01

Čak iako imaš android tv(kao ja) možeš instalirati third party app.nemam android TV... vi stvarno ne čitate moje poruke bukvalno napisao isto što si ti u ovom postu, u vezi sideloada. I što bi na komp išao, download app preko chrome i gotovo. Nemam android tv, ali imam na drugom TVu u drugoj sobi android box što dođe sa kablovksom, pa znam da ti je proces bez razloga prekomplikovan.

Napravit će neko novu? Pa hoće, i šta bi trebao tražiti novu kad god crkne? Čudo da radi dvije godine, a sumnjam da ima one app koje ja hoću, to što pričaš imaš u gotovo svakom modernom kablovskom paketu za internet znam da telemach/SBB nudi isto čudo u EON paketima, kao i drugi što rade, tako da taj app jedino valja da tražiš što nema tamo ili nemaš moderni internet ugovor. A sumnjam da ima neku veliku galeriju na tom appu.

@FoX u redu skidati na komp,ali ja sam pitao zašto bi skidao na telefon ili tablet. I ja skidam filmove is serije na komp,pa prebacim na hdd i gledam na tv-u. Ali neki put me mrzi da skidam pa uzmem gledam online preko neke aplikacije.

da si čitao poruke što sam pisao, skontao bi da je čitava ideja teme da ne skidaš filmove na mobitel i tablet. Zato i jest tema o plex media serveru za setup vlastitog streama.

Bukvalno podesiš svoj vlastiti CinemaHD, samo moraš napraviti svoju bibilioteku ali zato možeš imati šta god hoćeš a ne šta ti oni daju.
Edy Edy   18.10.2021 u 20:19

Baš juče razmišljam kako bi bilo super da imam video sadržaj sortiran u netflix fazonu.
Plex sam probao pre par meseci ali brzo sam ga obrisao jer sam mislio da se
Istva stvar i za mene. Ja sam probao plex preko više godinu, ali mi je mobile app na kojem sam testirao govorio da mogu stream samo minut, neka nova pravila im bila, pa odmah obrisao. I onda opet naletio na ovo i vidim ima opcija za DLNA a i da je mjesečni subscription jeftiniji od netflixa a i od disney plusa podotsa za koje sam imao subskripcije. Tako da sam za sada uzeo subscription, a i ako ukinem sub, mogu puštati sve to sa drugom aplikacijom na mobitel.

Ovo sortiranje me zanima a što se tiče localhost servera, taj posao mi odradjuje X-plorer apk (FTP opcija). Mogu da pristupim android box fajlovima sa bilo kog uredjaja koji je nakačen na wifi. Super stvar.

preko FTP? Čudo pa ti nije sporo Miracast bi bio bolja opcija za stream.

Inače, ovaj plex sam čuo preporučen od Linus Sebastiana, što vodi Linus Tech Tips. Ako takvi ljudi podese svoj plex server jer ne mogu patiti se sa deset aplikacija za disney plus ovo ono, onda rekoh to mora da valja, i iskreno odlično je. Lahko za organizaciju, fin UI, i jednostavno mi lakše zavalit se u krevet, upalit tablet, bluetooth sluške i samo pritisnut play ono što hoću. Potrošio sam sate i sate šaltajući netflix tako i ne nađem šta hoću. Ovako znam tačno šta mi se gleda, imam watch liste, kolekcije i tagove. U netflix imaš samo onu "my list", i meni je to puno puncato stvarima.

Jest da morate prvo download šta hoćete gledati kasnije, ali iskreno lahko mi je pokrenut torent, to mi je pola minute za dodat u torrent klijent.

U netflix mi recimo sto puta izbaci opcij "continue watching" za filmove kojima je ostalo deset minuta, i to one credentials, šta bih trebao sa tim? Ne da mi da ih označim pregledane i da ih sklonim. Plex mi da, i mogu ih uklonuti iz liste i stavit u watched, archived, kako hoću da rasporedim.
Edy Edy   18.10.2021 u 20:31

Inače, ako hoćete koristit plex aplikaciju za mobitel, možete platiti mjesečni subscription, ili platiti po uređaju, mislim 5 dolara.

Ja sam uzeo plex pass, mjesečni čisto da probam, i super je, ali ću vjerovatno ugasiti i uzeti per device dozvolu, isplati se više.

Imate i od 110 dolara doživotnu dozvolu za plex, na sve uređaje koje hoćete.

A za vas koje baš nećete da plaćate ni jedan dolar, instalirajte VLC ili slično što podržava DLNA.

... Ili evo vam unlocked aplikacija za plex. Ali ako vas banuju, nisam vam ja kriv
mega4up.org/sp51d1714k0r

ako ne kontate stream na android uređaj već hoćete koristit plex samo za raspored, tagovanje, subtitles automatski download i slično na kompu, onda bolje nemojte ovo download, ali ako baš vam treba i žao vam 5 dolara, eto pa rizikujte

@atom ma begaj Imaš ljude koji više vole da skidaju filmove/serije. Ja sam uvek za tu opciju jer volim da imam svoju arhivu dobrih filmova i serija. Ovo sa netom se nikad ne zna, danas sutra obrišu fajl, padne sajt, ostaneš bez neta. Još ako se obistini ovo što teoretičari spominju da se sprema "internet karantin"... Obezbedjen si

Probleme je i što je teško naći starije filmove i serije, slabo seedera. Fringe, jedna od mojih starih serija, za sezonu 3 ima samo 20 seedera, i to je odlično, ima za stargate samo 7 recimo. Slabo je to. Srećom imamo stvari kao seedbox od yifi ovih dana, ali koliko dugo će to biti u funkciji? Bolje skinuti stare serije i filmove dok još možete. Stargate SG1 ja nikako nisam mogao skinuti pa sam bio uzeo amazon prime nalog da ga gledam, jer nisam mogao nigdje da nađem download 720p serije koja ima 200+ epizoda.

Sad skidam recimo doctor who, fans među vama znaju koliko je to sadržaja

Lahko je naći stream za dosta ovog, ali to se brzo i briše, plus to se low quality stream, šta ću ja sa 420p streamom na nekom file sharing sajtu kad hoću da gledam na 4k televiziji da mi nije super mutno ili nema grčke subtitles.
Edy Edy   18.02.2024 u 16:31

Dobra alternativa za Plex je jellyfin.org/

Koji je potpuno besplatan i open source, za razliku od Plex, koji ima licencu limitiranu, i gura vas da platite za doživotnu licencu ili mjesečnu.

Došli smo do stvarno masnog broja servisa, da je piratovanje jedina opcija osim ako imate neke ogromne pare izgleda...
Priložena slika:

Forum početna