Recycle bin problem
Forum Tehnologija PC

Welicak94 Welicak94   01.05.2022 u 23:08

Imam jedan jako čudan problem sa korpom za otpatke (Recycle bin) na PC-u.
Tačnije, ne mogu više da bilo šta premestim prvo u korpu za otpatke, pa da taj fajl konačno obrišem kasnije ili čak i nikad, što mi se dešavalo. Tj. čim izbrišem fajl, umesto da se prebaci u korpu, izađe mi dijalog sa opcijom da li želim trajno da ga uklonim i to je to. Ako izaberem "Ne", ništa se ne dešava, fajl ne ide u korpu, dok "Da" naravno stvarno trajno briše fajl. Ne uspeva ni sa jednim fajlom, bilo koje veličine.

Takođe, ovaj problem sam sada primetio, ali mislim da je taj problem počeo od ranije, jer jednom prilikom mi se pojavilo neko čudno obaveštenje da mi je korpa za otpatke "corrupted" i izašla je opcija da je ispraznim, što sam uradio i sve je ostalo normalno, nisam primećivao neke promene ili viruse na računaru. Sve do sada, kada sam primetio da fajlove više ne mogu da prebacim u korpu. U suštini mi to ne smeta, ali ko zna, dešavalo mi se ponekada da u brzini greškom kliknem na opciju za brisanje i bez upozorenja se premeštao fajl u korpu, a trebao mi je. Sada ću morati da budem obazriviji. Eto, ako neko zna rešenje za ovo ili ima predstavu šta bi moglo da bude, neka napiše. Još jedna informacija: Kada mi se pojavila ta opcija za koruptiranu korpu, to se desilo nakon što sam PC (laptop) "probudio" iz hibernacije sa crnim ekranom, a pre toga sam skidao neke fajlove, da se sada i ne sećam šta tačno, ali to su bili zipovani fajlovi i ništa nisam instalirao ili pokretao .exe fajlove. Čudnovato.

Hvala.
FoX FoX   03.05.2022 u 20:57

Windows 10 je to  Ti si i dobro prošao. Drugaru je otišao ceo sistem jer je imao problem sa grafičkom. Naime, kad pali komp nekad mu ne baca sliku na monitor i onda mora da restartuje komp na dugme, nekoliko puta i onda se pojavi slika. A windows 10 kakav je nestabilan, posle par restartovanja neki fajlovi su postali corrupted i onda mu je samo izašla poruka da ne može da pronađe operativni sistem. I morao je ponovo da podiže sistem.

A ovo za recycle bin. Verovatno je neka greška u registriju. Znam da sa sd kartice ili eksternog diska nikad ne premešta fajl u kantu nego odmah briše. 

Tražio sam na guglu rešenje ali ima dosta rezultata tako da ako te ne mrzi, kucaj na engleskom pa možda nadješ rešenje posle nekog vremena.
Ja sam našao samo ovo, možda ti pomogne https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/del-function-doesnt-work-properly-it-permanently/eb046377-4462-4f4f-9d8d-62beb507994a
Welicak94 Welicak94   07.05.2022 u 19:12

Problem uspešno rešen.
Zahvaljujem, @FoX
Baš taj problem sam i ja imao kao u toj temi na Majkrosoftovom sajtu.

Ispisaću ovde na srpskom, možda još nekom nekad zatreba:
1. Idite na Start i ukucajte "cmd"
2. Desni klik na Command Prompt > Izaberite "Run as administrator".
3. Ukucajte: rd /s /q C:\$Recycle.bin i pritisnite Enter.
4. Restartujte kompjuter i moći ćete da koristite uredno korpu za otpatke.

Forum početna