Misterija prvog albuma
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   27.09.2012 u 10:32

Kladim se da ste i vi razmisljali o ovome. Koja je tajna prvog albuma? Zasto je upravo prvi album vecini muzicara uglavnom i najbolji? Toliko je primera...evo nekih. Akon - Trouble , Linkin Park - Hybrid Theory, 50Cent - Get rich or die tryin' , Ja rule - Venni Vetti Vecci, Alicia Keys - The Diarry of Alicia Keys, Rihanna - Music of the sun , Evanescence - Fallin itd. itd. Otkud ovo? Dal su se ispraznili na debiju, pa nemaju onu zelju? Neki su promenili stil radi boljeg uspeha kao Rihanna i LP. Neki su i dalje svoji kao Alicia Keys, Evanescence i 50cent, a neki su se pogubili u lutanju kao Ja Rule. Neki su promenili stil nabolje kao npr. Pink ciji je prvi album bio neki tezak pop, a od drugog prelazi na njen reon pop rock. Tu sam se setio i Christine Aguilere ciji je prvi album bio neki pop koji je ipak mogao da se slusa, od treceg pronalazi svoj fazon i postaje "dirty" Dalji rad nisam pratio. Ima i kod nas primera za ovo...ja konkretno znam za nase repere. VIP,Struka, Marchelo , Shorty , Deniro , Hartmann , Juice. Svima su prvi albumi bili klasici...sada? Nije to to. Dajte i vi neke primere...zanima me.
FoX FoX   27.09.2012 u 21:46

i ja se ponekad zapitam,ali ne znam su cemu je fora...cisto sumnjam da se ispucaju za prvi album...
AKON AKON   28.09.2012 u 02:18

ne black ja stwarno mislim da se ispucaju na prwi album jer da se ne ispucaju bili bi dobri do kraja
Serz Serz   28.09.2012 u 03:41

Uuu, o tome bi mogli da filozofiramo do ujutru.
Nešto što je bitno, je da imaš novac... i novac, i još malo novca. A ako ga imaš previše, hoće to da udari u glavu, pa "izbacuju" čisto da budu aktuelni ako neko sluša to i ako je postala poznata ta grupa, pevač.
Sve je u novcu! Svi sviraju/pevaju za pare. Neki sviraju iz ljubavi prema muzici. Ti "neki" su švorc!
Tommy Tommy   28.09.2012 u 05:28

Srki (28.09.2012/01:41)
Uuu, o tome bi mogli da filozofiramo do ujutru.
Nešto što je bitno, je da imaš novac... i novac, i još malo novca. A ako ga imaš previše, hoće to da udari u glavu, pa "izbacuju" čisto da budu aktueln
istina, prvi album izbace kad su anonimni, a posle im slava lupi u glavu a i previše očekuju od njih
SRB
Srbenda  
 28.09.2012 u 13:57

Pa kad slusate samo komercijalu Da, postoji izraz "prodali su se" a to se desava sa velikom vecinom bendova koji predju u pop kulturu i rade ona mtv sranja...
Bez obzira na to uvek ce biti prave, dobre muzike koju lako mozete pronaci samo ako se malo potrudite... ;)
Cranium Cranium   28.09.2012 u 14:16

Kao npr? Sta ti danas nije komercijala?
Edy Edy   28.09.2012 u 19:01

Cranbery (28.09.2012/12:16)
Kao npr? Sta ti danas nije komercijala?
foxovi tri-sekundni mixevi u fl playeru
Cranium Cranium   28.09.2012 u 19:24

Axaxaxa! Brate toga se nisam setio.

Forum početna