SEO optimizacija
Forum Tehnologija WapMaster Sekcija

chelios chelios   01.01.2013 u 04:44

Nova godina,novi pocetak,nova tema na BF forumu (prva u 2013 godini...ova vredi 2000 novcica foxy )..
Search Engine Optimization ilti skraceno SEO koristimo kako bi nasa wap/web stranica bila u vrhu rezultata pretrage google,yahoo,bing i ostalih web trazilica.. Koje se greske najcesce dogadjaju,kako napraviti optimizaciju,mukotrpna gradnja linkova kako napraviti dobar SEO??
chelios chelios   01.01.2013 u 04:46

Što je to SEO optimizacija?

SEO optimizacija ili Search Engine Optimization (eng.) predstavlja različite metode i tehnike koje se primjenjuju na web stranicu i izvan nje s ciljem postizanja što više pozicije na tražilicama kao što su Google, Bing, Yahoo.
SEO kampanja sastoji se od optimizacije vaše stranice (on-site optimization) i gradnje linkova (off-site tactics). Konkretno to će značiti napraviti potrebne izmjene i dopune na vlastitoj stranici, a u međuvremenu treba graditi linkove odnosno veze s drugih web stranica na vašu. Cilj ovih radnji je približiti web stranicu prvoj poziciji ili postići prvu poziciju za ciljane usluge ili proizvode. Kad internet korisnici pretražuju web, vaša web stranica trebala bi se pojaviti na prvom mjestu za one proizvode ili usluge za koje ste radili SEO pozicioniranje. Funkcija SEO kampanje je pomoći tražilicama da prepoznaju vašu ponudu kao najoptimalniju.
Proces SEO uključuje slijedeće aktivnosti: istraživanje ključnih pojmova ili pojedinačnih riječi, stvaranje sadržaja i gradnju linkova odnosno stvaranje veza.
chelios chelios   01.01.2013 u 04:47

Istraživanje ključnih pojmova
Istraživanje ključnih pojmova ili riječi je postupak u kojem se pronalaze pojmovi ili pojedinačne riječi koje imaju određenu mjesečnu potražnju. Smisao SEO kampanje je pozicionirati web stranicu za one pojmove koji imaju dovoljan broj mjesečnih pretraživanja. U suprotnom prvo mjesto na tražilicama neće imati vrijednost.
chelios chelios   01.01.2013 u 04:48

Stvaranje sadržaja
Sadržaj na stranici predstavlja temelj seo optimizaicije, sadržaj koji je napisan za čitatelje (korisnike), koji je fokusiran na ciljanu uslugu ili proizvod uvelike će skratiti kasniju gradnju veza odnosno linkova.
chelios chelios   01.01.2013 u 04:49

Gradnja linkova
Gradnja linkova odnosno stvaranje veza posljednja je u nizu aktivnosti koje je potrebno odraditi za visoko pozicioniranje web stranice. Ujedno je to i najteži dio SEO kampanje jer ne ovisi o vlastitoj web stranici, već o drugim web stranicama i njihovim vlasnicima. U ovisnosti od sadržaja koji se nalazi na web stranici, njegove zanimljivosti ili korisnosti, može se postići određen broj prirodnih linkova. Sav ostali posao gradnje isključivo je vezan za umješnost i tehnike SEO stručnjaka.
chelios chelios   01.01.2013 u 04:49

SEO optimizacija i vrijeme
Jedan od važnijih čimbenika vezanih uz SEO je vrijeme. Pozicioniranje traži vrijeme i ne postoji instant rješenje koje će dati rezultat za mjesec ili dva. Spomenuto se posebno odnosi na pojmove koji se vezuju uz puno privrednih subjekata koji su zainteresirani za visoke pozicije na tražilicama.SEO optimizacija je proces pozicioniranja pa jedna prosječna kampanja traje najmanje 3 – 4 mjeseca. U zahtjevnijim slučajevima to je proces koji traje od 8 do12 mjeseci pa i duže.
Tommy Tommy   01.01.2013 u 04:51

Nekad ne pomaže ni SEO, ni backlinkovi ni reklama, več samo sreča, evo npr napravio sam blog gledajmuckeonline.blogspot.com u 3. mjesecu prošle godine i prvi sam na guglu za pojam: mucke online, imam samo 3.backlinka i nisam se uopče trudio dok sa drugim stranicama nemam sreče
chelios chelios   01.01.2013 u 04:56

da tommy to nije sreca nego trazenje unikatnog pojma u tvom primjeru "mucke online" .istina mozes imat sve i svasta a da budes na 333 mjestu na bilo kojoj trazilici iako imas sve tagove definirane .ja sam napravio blog sa filmovima sa prevodom i kad sam upisao u trazilicu "online filmovi bez reklama " bio sam prvi u pretrazi dok sam trazio filmovi online nisam bio ni na prvih 24 stranice google pretrage
Edy Edy   01.01.2013 u 12:42

mali fazon koji vam moze pomoci meta tag koji stavljate za keywords ne mora bas biti samo sa rijecima tipa: <meta ... content="online, filomovi, zabava, muzika" ... ovako nuije the best jer se svrstavate u grupu sajtova sa kljucnim rijecima "zabava" i "online" a takvih je puno bolje napravite da su keywords grupe rijeci tipa content="free online filmovi, filmovi bez reklama, preuzmi besplatne fimove, razni domaci filmovi" kontate jer keywords ne moraju biti tacno rijeci nego mogu biti i grupe rijeci kao npr "New York" je jedan pojam za trazilice ali necete vi sada stavljati New, York tako i za kljucne rijeci ovako se plasirate u grupu tacno definisanih sajtova sa tim određenim opisom ... pored toga i pored backlinka postoji jos nesto od extra velikog znacaja, a to su dvije stvari:
1. HTML ATRIBUTI title, alt i naravno rel="follow"
i 2. sitemap.xml fajl bez ovog nema dobrog foruma a ni bloga inace msm da sitemap ima worpress i blogspot vec formiran tj. sam se generira (posebno vazi za blogspot posto je to guglov servis) zbog toga su blogovi tago cesto na vrhu pretrage
Edy Edy   01.01.2013 u 12:44

primjer tog pogodjenog opisa je rijec "zeljoteka" kada to ukucate na gugl izbacit ce vam blackfox među prvim stvarima u pretrazi

Forum početna