Eurovision
Forum Zabava Muzika

PARTYzan PARTYzan   21.02.2018 u 14:05

Mene ni jedna pesma nije oduševila, bleđe su mi od onih što su nas predstavljale poslednjih par god. U pobedničkoj i Danica (koja je bila druga kad je Bojana pobedila) i ostali super pevaju, cvikeri su odlični . Pa nek je sa srećom
Zvezdas Zvezdas   21.02.2018 u 15:46

@cranium rts.rs/upload/story ... a.jpg
Cranium Cranium   21.02.2018 u 17:28

Odgledao sam pobednicki nastup. Kao sto sam i pretpostavio da ce biti. Pisem posle. j**eni side-chain.
atom atom   21.02.2018 u 18:00

Pesme su bile retardirane.
Cranium Cranium   21.02.2018 u 20:09

E vako...

Ocekujem apsolutni debakl nakon onoga sto sam cuo na beoviziji. Produkcijski...katastrofa. Nebo i zemlja studijska i live verzija. Cak je i studijska verzija slaba sto se tice masteringa, morao bi da se odradi neki drugi aranzman, tjst da produkciju uradi neko ko se razume u EDM. Ne znam ko je bio producent ove pesme, najverovatnije neko ko se po prvi put oprobao u zanru. Elem, studijska verzija i moze da se proguta, ako se malo doradi, moze tu dobro da se plasira. Ovako, sa vokalima koji su na 70% a matrica na 30% nemamo sta da trazimo na eurosongu. Totalno amaterski.

Druga stvar, mislim da su se zesce zaj**ali ovi iz Balkanike i sad su u problemu. Ako slusate studijsku verziju, cucete jasno da je u pesmi dodat sidechain, tjst efekat kompresovanja. Ako ne znate sta je sidechain, to je efekat koji stisava zvuk odredjenog kanala, neka to bude neki synth nor. u odredjenom trenutku, npr u trenutku kada se cuje kick. Tako da dobijamo synth koji "treperi" tjst utisava se i pojacava. Ne mora da bude kick, ali u ovom slucaju jeste taj koji kontrolise sidechain.

A u pevanju uzivo, nismo culi sidechain, nego neku improvizaciju sto ne valjaaaaa.

E sad, ne znam bas pravila eurosonga, sem da pesma mora da bude duga oko 3 minuta.
Mislim da ne sme da se pusti ovaj deo (voice lead) u matrici, tjst mora da se otpeva uzivo. A to nema sanse da ide uz sidechain. I zato nam je pesma automatski osakacena. Pored onoga sto cemo se blamirati sa losim zvukom i ozvucenjem.
FoX FoX   21.02.2018 u 22:07

Cranium (21.02.2018/19:09)
E vako...

Ocekujem apsolutni debakl nakon onoga sto sam cuo na beoviziji. Produkcijski...katastrofa. Nebo i zemlja studijska i live verzija.
Da znaš brt..evo tek sam sad primetio razliku...dosta siromašna ova live verzija zvuči...mada, moguće da je i do ozvučenja koje je uvek katastrofalno kod nas..
Cranium Cranium   26.02.2018 u 15:53

Jeste citali sto smaraju onu malu iz Balkanike kako je pevala na plejbek. Tebra, cuje se razlika izmedju dela gde joj je mikrofon na svom mestu od dela gde joj je spao. Gluposti ciste. Vise bih voleo da su isli svatovi jer mi je refren zaraza ziva, ali ipak je bolja generalno ova pesma. Inace, sad sam malo prostudirao dosadasnje predstavnike zemalja. 21 pesma dosad. Bice ovo kul evrovizija. Grci bi mogli da iznenade zeeestoko. Pokidala pesma. Drago mi je da dosta njih peva na maternjem. A za sada moji favoriti su svajcarska , grcka i slovenci ludi.
FoX FoX   26.02.2018 u 15:59

Hahah a video sam taj video sumnja se da je maja nikolic organizovala taj napad
Takodje se sumnja da je sanja ilic namesteno pobedio jer je clan sns...a i balkanika jedina gostovala na pinku malo pre beovizije..
Ko će ga znati .

Jest, svatovi imaju kul refren ,ulazi u uši..ali muzika mlaka, moglo je to dosta bolje..

Nisam prostudirao ostale...ma batalio sam eurosong poslednjih godina..
Oni pederi mi idu na zivce a sve ih je vise tamo..ali nadje se poneka ok pesma...
Cranium Cranium   26.02.2018 u 16:23

FoX (26.02.2018/14:59)
Hahah a video sam taj video sumnja se da je maja nikolic organizovala taj napad
Takodje se sumnja da je sanja ilic namesteno pobedio jer je c
Cista zabava, tu pobedjuje lobi. Ima kul pesmica ove godine. Ja mislim da bi trebala da osvoji Spanija ove godine ako je suditi po pregledima. Imaju milion ipo vec, ostali po 150 ili 200 hiljada. Ali grci su dominacija cista, steta sto ga nisu malo zabiberili na neki trap. Svajcarci su mi do jaja, ali to ni u finale ne ulazi. Kombinacija Imagine Dragons i Rag'n'Bone Man u zenskom obliku. I Slovenci ludi koji imaju skoror pola pola lajkova/dislajkova. BTW....mi smo bili deo iste zemlje???? Nista ne razumem jbt. Skroz su drugaciji od nas ostalih iz bivse juge.

Ma jedu govna, nego nismo mi sazreli kao narod bukvalno. Jedni drugima smestaju a svi zajedno da se skupe ne bi napravili dobru pesmu pa udri po maloj koja moze sve da ih uci pevanju.
Maja Nikolic i pevanje. Mentolka. Kaze, ja sam imala zahtevnu pesmu plus sam igrala. Ma nije brate sns, nego su nam pesme bile bezlicne. Ipak je pobedio najbolji. Biber je imao do jaja nastup i refren, ali neeedovoljno da se pobedi
Umesto da se skupi par talentovanih mladjih producenata sa nekim tipa sanja ilic ili nekim drugim ko se razume u tradicionalnu muziku i naprave haos, svako radi za sebe. Zato su nam pesme i mlake. Jedino ovaj biber i dj niko bravo otisli na tu foru, ali ko je j**eni dj niko???? Ja nikad cuo za njega. Verovatno neki drugar clana benda. Ali eto, uradise kul refren ako nista. E da se skupi jos par ljudi i rade na pesmi, da je naprave bolesnom onda bi to bilo to. Stetaaaa.
Cranium Cranium   10.03.2018 u 11:03

Sanja Vucic bila u zikinoj sarenici na rts. Pevala neki izvorni narodnjak. Eto kako prolaze oni koji se odluce na evroviziju predstavljajuci srbiju. Nista ne urade ni u srbiji jer smo cobani.

Forum početna