Eurovision
Forum Zabava Muzika

LUPE LUPE   14.05.2017 u 00:31

80 tih godina na evroviziji se pevalo na maternjem jeziku to je bio spetakl od evrovizije
Zvezdas Zvezdas   14.05.2017 u 00:31

Welicak94 (13.05.2017/22:11)
Ja sam jedino protiv toga sto je pevala na engleskom.
Sta koj ku**c pevas na engleskom ako imas svoj jezik. Pevaj na srpskom, iz Srbije si, predstavl
Slazem se ja sam tu ideju od pocetka zagovarao,ali kazu ovde peva na engleskom jer tako treba... pevao je zeljko joksimovic 2x na Srpskom i Marija Serifovic je pobedila pevajuci na srpskom...Milan Stankovic je bio 5-6 valjda sa pesmom balkan,imali smo Jelenu Tomasevic na srpskom pevala pesmu i bila je isto u top 10 pa cak i ono debelo cudo bilo 7 mesto

TREBA PEVATI NA JEZIKU ZEMLJE KOJU PRESTAVLJAS,TIME PRESTAVLJAS I NACIJU TE ZEMLJE I NAS LEPI JEZIK SRBIJE!

Edit: zao mi je samo one prelepe makedonke sto je ispala
PARTYzan PARTYzan   14.05.2017 u 04:10

Nznm na koje debelo cudo mislis Marko Kon jeste pevao na srpskom ali nije usao u finale. Bojana je pevala na eng. i bila je 10. Milan je bio u sredini. ispod 10. mesta. Razumem ako neko smatra da treba pevati na maternjem. Meni nije toliko bitno na kom je jeziku vec kakva je pesma. I najveci hit Evrovizije svih vremena-pre nekoliko decenija-švedske grupe Aba, nije bio na maternjem vec engleskom jeziku. Ni Šveđani ni ostatak sveta se nisu bunili, jer su dobili super pesmu a to je najvaznije Eto, sad je pobedio Portugalac, pevao na maternjem
FoX FoX   14.05.2017 u 05:16

Pobedio Portugal? Sad evo prvi put čujem tu vest i šokiran sam evo sad sam pogledao njegov live nastup...hahahah au jbt..lik je prso pesma je uspavanka,muzika i nije toliko loša ali ovo da pobedi..ne verujem.
Ali dobro,drago mi je..dosta je bilo više dens pesmica,ajd malo nešto kulturnije za promenu

Eto naša je izgleda imala 100x bolji scenski nastup od ovog

Ma kakav srpski bre..treba engleski da nas ceo svet razume ;)
Welicak94 Welicak94   14.05.2017 u 06:13

Srbija mora da peva na srpskom jeziku i nema tu raspravljanja!
Zvezdas Zvezdas   14.05.2017 u 15:33

PARTYzan (14.05.2017/02:10)
Nznm na koje debelo cudo mislis Marko Kon jeste pevao na srpskom ali nije usao u finale. Bojana je pevala na eng. i bila je 10. Milan je bio u sred
svi su oni bilo dobro plasirani bez ikakve dileme,uvek sam bio zagovornik da pevaju na jeziku zemlje koju prestavljaju nisam mislio na Marka Kona,on je pevao na nasem jeziku,bez obzira na plasman treba da peva na jeziku svoje zemlje... ja se tu slazem sa welickom,ja sam to pricao i ranije... a mislio sam na ono krme od zene Bojana Stamenov,mi nikada nismo imali goreg prestavnika nego nju, pa mozete da zamislite kada je na osnovu te slave usla na farmu u kojoj se nije okupala dok nije izisla,a bila je ako se dobro secam mesec dana...

PARTYzan (14.05.2017/02:10)
Nznm na koje debelo cudo mislis Marko Kon jeste pevao na srpskom ali nije usao u finale. Bojana je pevala na eng. i bila je 10. Milan je bio u sred
svi su oni bilo dobro plasirani bez ikakve dileme,uvek sam bio zagovornik da pevaju na jeziku zemlje koju prestavljaju nisam mislio na Marka Kona,on je pevao na nasem jeziku,bez obzira na plasman treba da peva na jeziku svoje zemlje... ja se tu slazem sa welickom,ja sam to pricao i ranije... a mislio sam na ono krme od zene Bojana Stamenov,mi nikada nismo imali goreg prestavnika nego nju, pa mozete da zamislite kada je na osnovu te slave usla na farmu u kojoj se nije okupala dok nije izisla,a bila je ako se dobro secam mesec dana...

2004 Željko Joksimović - Lane Moje - mesto broj 2 u finalu

2007 Marija Šerifović - Molitva - mesto broj 1 u finalu

2008 Jelena Tomašević - Oro - mesto broj 6 u finalu

2009 Marko Kon i Milan - Cipela - Nisu se plasirali u finale

2010 Milan Stanković - Ovo je Balkan - mesto broj 13 u finalu

2011 Nina - Čaroban - mesto broj 14 u finalu

2012 Željko Joksimović - Nije ljubav stvar - mesto broj 3

2013 Moje 3 - Ljubav je svuda - Nisu se plasirale u finale

2014 Nismo učestvovali

2015 Bojana Stamenov - Beauty Never Lies - mesto broj 10 u finalu

2016 Sanja Vučić - Goodbye - mesto broj 18

2017 Tijana Bogićević - In Too Deep - Nije se plasirala u finale
Cranium Cranium   14.05.2017 u 16:06

Meni je svejedno da li peva na maternjem ili na engleskom. Suština je da se zabaviš.
FoX FoX   07.08.2017 u 23:05

Napokon da odvojim malo vremena i napravim Eurosong - BEST OF Bio sam obećao

Bio sam veliki fan evrovizije tamo od 2004 pa do 2011, dok nije postala parada kiča i jednolične muzike..redovno sam pratio..
Pa da krenemo.

2004 :

Ova pesma mi se uopšte ne sviđa ali bila je baš popularna i pobedila je te godine...Ukrajina - Ruslana - Wild Dances

- Makedonija - Tose Proeski - Life

- SCG - Zeljko Joksimovic - Lane Moje Budjava ruslana nam ukrala pobedu jbg...

Isto kao sa ruslanom...nije moj favorit ali tada je bila baš popularna ova stvar Grčka - Sakis Rouvas - Shake It

2005 :
- Ukrajina - Greenjolly - Razom Nas Bahato

- Rusija - Natalia Podolskaya - Nobody Hurt No One

- Rumunija - Luminita Anghel & Sistem - Let Me Try

- Norveška - Wig Wam - In my dreams

2006 :

- Rumunija - Mihai Traistariu - Tornero

- Rusija - Dima Bilan - Never Let You Go

iako nisu otišli na eurosong, zaslužili su da ih spomenem - Flamingosi-Ludi letnji ples

2007 :

- Belorusija - Dmitry Koldun - Work Your Magic

- Moldavija - Natalia Barbu - Fight

- Finska - Hanna Pakarinen - Leave Me Alone

- Srbija - Marija Šerifović - Molitva

- Grčka - Sarbel - Yassou Maria

- Ova pesma mi je isto u to vreme bila kul nekako ulazi u uši Francuska - Les Fatals Picards - L'amour à la Française

ahahha te godine je nastupila i Ukrajina sa čuvenom pesmom Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai koja idiotska pesma ali zarazna

2008 : (eurovizija kod nas u BG najlepša bina po meni )

- Jermenija - Sirusho - Qele, Qele

Nije mi nešto ali bila je doosta popularna zbog prelepe Kalomire Grčka - Kalomira - Secret Combination

- Rusija - Dima Bilan - Believe

2009 :

- Simpatična balada Island - Yohanna - Is It True

- Legendarni Arash Azerbejdžan - Aysel and Arash - Always

- Simpatična pesmica, drugačija od ostalih i pobednik te godine Norveška - Alexander Rybak - Fairytale

Inače, sve tri pesme su bile TOP 3 te godine..Azerbejdžan na drugom mestu a Island na trećem

2010 :

Jedna od mojih omiljenih pesama sa Eurosong-a...
- Turska - maNga - We Could Be The Same

- Moldavija - SunStroke Project & Olia Tira - Run Away

evo i pobednice...nije loša Lena Nemačka - Lena - Satellite

- Ovaj dvojac mi je jedan od omiljenih sa Eurosonga, Paula ima glascinu...rumuni zakon Rumunija - Romania - Paula Seling & Ovi - Playing with Fire

2011 :

- Bosna i Hercegovina - Dino Merlin - Love In Rewind

- Nekako mi je kul ova pesma Estonija - Getter Jaani - Rockefeller Street

- Neobična pesmica...Nemačka - Lena - Taken By A Stranger

- Pobednik, nije loša pesmica... Azerbejdžan - Ell & Nikki - Running Scared

- Ima nešto u ovoj pesmi...još jedna od mojih omiljenih Ukrajina - Mika Newton - Angel

-Kao i ona od Estonije, i ova mi je nekako zanimljiva... Gruzija - Eldrine - One More Day

2012 :

Možda i najlošija evrovizija...

- Švedska - Loreen - Euphoria

- Srbija - Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar

realno dve najbolje i jedine ok pesme sa te evrovizije...

2013 :

Nijedna pesma mi se nije svidela...Znači 2012 godina i nije bila toliko loša ako uzmemo u obzir 2013...Najgora.
Dve uzastopno loše evrovizije...

2014 :

Isto kao i sa 2012...samo 2 ok pesme po meni...neverovatno kako je opao kvalitet evrovizije...kad je šugava brkata Končita pobedila onda je sve jasno...

- Opet moj omiljeni dvojac Rumunija - Paula Seling & OVI - Miracle
Ako vas ne mrzi poslušajte i akustik verziju... youtube.com/watch? ... 41Etc premotajte na 2:30 Zato gotivim ovu Paulu Opasna je

- Mađarska - András Kállay-Saunders - Running

2015 :

Ova me podseća na Bebu Rexhu jbt sličan glas nije nešto ova pesma ali eto, zanimljiva...

Slovenija - Maraaya - Here For You

Razmišljao sam da li našu Bojanu da ubacim...al ajd...
Srbija - Bojana Stamenov - Beauty Never Lies

- Srbin! Kul pesma i nastup Švedska - Måns Zelmerlöw - Heroes

- Kako mi je ova pesma zanimljiva jbt...totalno neobična Letonija - Aminata - Love Injected

2016 :

Možda jedino naša pesma Srbija - ZAA Sanja Vučić - Goodbye (Shelter)...mada nisam nešto pratio ovu evroviziju...gledam ovu rekapitulaciju ali nema ništa zanimljivo...

2017 :

Ni ovu evroviziju nisam pratio...gledam rekapitulaciju...hahaahah Rumunija ima baš retardiranu pesmu

ni ove godine nisam uspeo da nađem neku zanimljivu pesmu...možda eto jedino Francuska - Alma - Requiem slatka je ova pesma ništa special al eto..kad nema bolje...

Nije mi jasno kako naša Tijana Bogićević - In Too Deep nije prošla u finale...znači strašno...u šoku sam...jest da je nastup bio loš ali brt pesma je bolja od 95% pesama sa tog eurosonga...

P.S. 2h sam potrošio na ovaj post na tenane sam se obradio evrovizije od 2004 pa do 2017

Inače, ove pesme koje sam spomenuo, od 2005 pa do 2015 imam na kompu već godinama...sentimentalno sam vezan za evroviziju od 2005-2011
I daaa, realno...mislim da su ove pesme sa spiska jedine ok pesme sa navedenih evrovizija..ne verujem da neku dobru nisam spomenuo...
Cranium Cranium   08.08.2017 u 01:47

FoX (07.08.2017/21:05)
Napokon da odvojim malo vremena i napravim Eurosong - BEST OF Bio sam obećao

Bio sam veliki fan evrovizije tamo od 2004 pa do 2011, dok nije
Uuuuuuu, ovo ce da se cekira sutra.
Zvezdas Zvezdas   22.01.2018 u 22:20

Konkurs za "Pesmu Evrovizije 2018" završen je 10. novembra. Na konkurs se prijavilo 75 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere i odlučile ko će se pojaviti na Beoviziji.

vi radovi bili su potpisani šifrom tako da su imena autora bila nepoznata. Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije pristupilo se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta.

Izabrane pesme takmičiće se na festivalu "Beovizija 2018." koji će biti održan u drugoj polovini februara 2018. u centru Sava.

Radio-televizija Srbije ima pravo, da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača kompozicije.

Radovi koji su izabrani na konkursu:

"Ni sunca ni meseca" - Ivan Kurtić

muzika: Rastko Aksentijević
tekst: Rastko Aksentijević
aramžman: Rastko Aksentijević, Milorad Kocić

"Nema te" - Rambo Amadeus i Beti Đorđević

muzika: Aca Pejčić
tekst: Antonije Pušić, Tanja Kragujević
aranžman: Antonije Pušić, Aca Pejčić

"Vila" - Boris Režak

muzika: Boris Režak
tekst: Boris Režak, Nikola Raonić