Eurovision
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   11.05.2016 u 13:07

Meni je Azerka dooooobra.
Zvezdas Zvezdas   11.05.2016 u 13:18

hahahaha pa mogla bi da prodje ali mimo rusa nema sanse
DR_
Dr_Psycho  
 11.05.2016 u 15:58

@Cranium (11.05.2016/11:07)
Meni je Azerka dooooobra.
Uuuuhh uhuhu hu hu daaaaa
Cranium Cranium   12.05.2016 u 22:31

Ahahhahahah, vidi ga psajko što se uzdihao. E pa večeras još dobrih riba za psajku
Cranium Cranium   13.05.2016 u 21:32

Odlučen je raspored nastupanja za veliko finale i on izgleda ovako.

1 Belgium
2 Czech Republic
3 Netherlands
4 Azerbaijan
5 Hungary
6 Italy
7 Israel
8 Bulgaria
9 Sweden
10 Germany
11 France
12 Poland
13 Australia
14 Cyprus
15 Serbia
16 Lithuania
17 Croatia
18 Russia
19 Spain
20 Latvia
21 Ukraine
22 Malta
23 Georgia
24 Austria
25 United Kingdom
26 Armenia

Glasa se po sledećem principu, prvo žiri svake zemlje (46 ja mislim da ih ima) daje poene od 1 do 8, zatim 10 i 12. (Bez 9 i 11) :-). Ti poeni su poeni stručnog žirija. (Valjda ih je po četvoro). Kapiram da treba da glasaju tek ili su već glasali dok ovo pišem. Na polufinalima se već znalo da je žiri podelio poene jer su ih gledali na probama. I taj "drugi proba" nastup se uzeo u obzir prilikom podele žirijevskih poena u polufinalu. Ali da ne srljam u tri lepe. Dakle, za finale žiri daje svoje poene od 1 do 12 za 10 najboljih pesama. Ali nije gotovo. To je tek pola. Kako sam ja skapirao, kada se završi podela poena žirija , dodaju se poeni publike svih zemalja. Tako da je to opet 46 zemalja glasa, od 1 do 12 se rangiraju. I opet sabiranje jovo nanovo.
Ovaj drugi deo je na foru starih Evrovizija. Bratski poeni ja tebi, ti meni itd. A poeni žirija su tu da ublaže tipično ko je kome dao koliko poena i zašto. Žiri je tu zbog "objektivnosti". Videćemo kako će to da ispadne. Ja sam i za, i protiv.

Uglavnom, biće poena na pretek.
FoX FoX   14.05.2016 u 18:30

Evo šta kladionice predvidjaju
Inače,kladionice uvek pogode pobednika...

1.Rusija (Sergey Lazarev - You Are the Only One)
2.Australija (Dami Im - Sound of Silence)
3.Ukrajina (Jamala - 1944)
4.Francuska (Amir - J'ai Cherché )
5.Švedska (Frans - If I Were Sorry)
6.Jermenija (Iveta Mukuchyan - LoveWave)
7.Malta (Ira Losco - Walk on Water)
8.Holandija (Douwe Bob - Slow Down)
9.Ujedinjeno kraljevstvo (Joe & Jake - You're Not Alone)
10.Belgija (Laura Tesoro - What's the Pressure)
11.Italija (Francesca Michielin - No Degree of Separ… )
12.Letonija_latvia (Justs - Heartbeat)
13.Austria (Zoë - Loin d'ici)
14.Izrael (Hovi Star - Made of Stars)
15.Bugarska (Poli Genova - If Love Was a Crime)
16.Srbija (Sanja Vučič - "Goodbye (Shelter)

Pročitaj više
Cranium Cranium   14.05.2016 u 20:00

@FoX (14.05.2016/16:30)
Evo šta kladionice predvidjaju
Inače,kladionice uvek pogode pobednika...

1.Rusija (Sergey Lazarev - You Are the Only One)
2.Australija (Dami Im - Sound of Silence)
3.Ukrajina (Jamala - 1944)
Neće ovakav biti skor sigurno. Možda Rusi pobede (ne znam na osnovu čega) ali ovo su kvote za pobednika. Znači mi smo 16-i favoriti za pobedu. To znači da pobediti nećemo sigurno, ali ipak nema teorije da smo 16-i u konačnom plasmanu. Trebali bi da udjemo u top 10. Kako god, videćemo. Ja sam malo i promenio mišljenje o nekim pesmama što sam ih duže slušao. Ali o Rusima nisam. Brate ako ono pobedi. :-). Možda neposredno pred prenos pustim svojih top 26, mada se to menja. Uglavnom Ukrajina je poslednja sigurno.
Cranium Cranium   14.05.2016 u 21:37

E ovako, mojih top 26. Mada se menja to od slušanja do slušanja.

26. Ukrajina

Brate šta je ovo, očaj od pesme. Bukvalno kao da joj nabijaju užareni metal u dupe. Kapiram ja da ona peva o emocijama i da se unela ali ono je užas.

25. Gruzija.

Preglupa pesma, u svakom smislu.

24. Nemačka

Ne znam, nekako mi je pesma kao za dečiji Eurosong. This....is....ghost....of....you...and....this....is....ghost.....of.....me. Kako god da ide. Glupost.

23. Holandija.

Slooow down brother. Kao da smo u Teksasu, divlji zapad fazon. Glupost teška.

22. Italija.

Nemam pojma, nekako mi je ova Italijanka dosadna. Smara brate, prodje pesma, ona ništa rekla nije.

21. Austrija.

Isti slučaj. Slatko je to, ali smaaaara.

20. Litvanija.

Kako me nervira ovaj klinac. Plagijator.

19. Bugarska.

Ne znam što svi favorizuju ovu Bugarku, ništa posebno. Taman pomislš biće nešto pred refren i onda krene da se proserava po refrenu. Upropasti sve.

18. Švedska.

Aaa ovog malog sam zaboravio. Kao kad bi ja izašao da pevam. Veze nema sa pevanjem, samo izgleda kao šmeker mali. I on je kao peti favorit za pobedu.

17. Ujedinjeno Kraljevstvo.

Neeee, ipak ovi idu na mesto 19. Bugarka na mesto 18, a ovaj mali Švedjanin na mesto 17. Ova dvojica su kao neki Dzastin Biberi. Glupa pesma.

16. Malta.

Nije loša pesma, ali sada dolaze bolje pesme. j**iga.

15. Poljska.

Više mi se svidjala pesma, sada i nije nešto.

14. Kipar.

Nije loša pesma, samo je refren trebao da bude sporiji.

13. Izrael.

Nije loša pesma, samo me nekako nervira ovaj frik. Derpe je 100%

12. Belgija.

Iznenadjenje za mene. Nisam uopšte konstatovao ovu pesmu ranije. Na polufinalu sam bio u fazonu uuuu ovo je keči.

11. Češka.

Pala na top listi. Brutalan glas, ali se vrti sve jedno te isto. Smori posle nekog vremena. Da je malo brža pesma i da improvizuje, bilo bi ekstra.

10. Letonija.

Dobra je pesma, ali nekako mi je čudan ovaj lik. Bacaka se na bini. Kao da se previše trudi. Rileks matori.

9. Madjarska

Ova pesma mi se nije svidela uopšte u početku, sad mi je nekako gotivna.

8. Rusija.

Nastup je perverzija žešća. Kad je bilo polufinale, ja bio u fazonu kaaako ovo radi? Ali pesma kao pesma mi se ne svidja puno. Recimo u rangu Izraela je, ali nastup je ubedljivo najbolji. Brate isprsili se Rusi.

7. Azerbejdzan.

Ova pesma me podseća na neke soundtrack-ove iz 80-ih. Kao raining man itd. Odlična, iako znam da neće u top 10.

6. Hrvatska.

Maaalo razočarala sa nastupom jer je prenaglasila "jodlovanje" i gde treba i gde ne treba. Ne znam kako se to zove, ali znate na šta mislim. Studijska verzija ne zvuči tako. Ako to ispravi biće super.

5. Australija.

Odlična pesma, ali neee može Australija da nam osvoji Evropu. Neeeš ga majci.

4. Francuska.

Ova pesma mi se nije svidela uopšte prvog puta, ali posle par slušanja sam bio u fazonu faaak jeeeee. Ovo ulazi u uši. Jedino ga j**e što je očajno izveo nastup u polufinalu. Mada verujem da je ispravio to.

3. Jermenija.

Naaaajs. Audio-vizuelno sam prezadovoljan. Ništa posebno, ali ima nešto gotivno u pesmi.

2. Španija.

Say Yey Yey Yey. Po meni moralni pobednik Evrovizije. Brutalna pesma. Tako mi je gotivna nekako. Vesela, takve treba da budu pesme brate.

1. Srbija.

Naravno da Srbija mora da bude prva, iako nije. Računajte da mi je Španska pesma omiljena ali ipak, mora da se stavi majka Srbija na prvo mesto. Ne bih o tome na kom je stvarno mestu Srbija, jer onda moram sve ispočetka.
Cranium Cranium   15.05.2016 u 03:30

Evo krajnji skor Evrovizije 2016. To može da se analizira ovako i onako. Moje mišljenje je da je ovo jedna od odličnih Evrovizija sa očajnim glasanjem. Znači neverovatni rezultati. Ali o tome posle. Evo rezultata.

1. Ukraine
Jamala
1944

534

2. Australia

Dami Im
Sound Of Silence

511

3. Russia
Sergey Lazarov
You Are The Only One

491

4. Bulgaria
Poli Genova
If Love Was A Crime

307

5. Sweden
Frans
If I Were Sorry

261

6. France
Amir
J'ai cherché

257

7. Armenia
Iveta Mukuchyan
LoveWave

249

8. Poland
Michał Szpak
Color Of Your Life

229

9. Lithuania
Donny Montell
I've Been Waiting for This Nigh

200

10. Belgium
Laura Tesoro
What's The Pressure

181

11. The Netherlands
Douwe Bob
Slow Down

153

12. Malta
Ira Losco
Walk On Water

153

13. Austria
ZOË
Loin d'ici

151

14. Israel
Hovi Star
Made Of Stars

135

15. Latvia
Just
Heartbeat

132

16. Italy
Francesca Michielin
No Degree Of Separation

124

17. Azerbaijan
Samra
Miracle

117

18. Serbia
Sanja Vučić ZAA
Goodbye (Shelter)

115

19. Hungary
Freddie
Pioneer

108

20. Georgia
Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz
Midnight Gold

104

21. Cyprus
Minus One
Alter Ego

096

22. Spain
Barei
Say Yay!
077

23. Croatia
Nina Kraljić
Lighthouse

073

24. United Kingdom
Joe and Jake
You're Not Alone

062

25. Czech Republic
Gabriela Gunčíková
I Stand

041

26. Germany
Jamie-Lee
Ghost

011
Cranium Cranium   15.05.2016 u 04:03

Što se Srbije tiče, dobili smo 35 poena od "stručnog" žirija i još 80 poena od publike što je ukupno 115 poena i to je 18. mesto.

Od žirija smo dobili sledeće bodove:

Hrvatska - 2
Crna Gora - 6
Bosna - 8
Bugarska - 6
Makedonija - 7
Slovenija - 5
Ujedinjeno Kraljevstvo - 1

A od publike:

Crna Gora - 12
Hrvatska -12
Bosna - 12
Slovenija - 12
Makedonija - 12
Švajcarska - 12
Austrija - 4
Italija - 4

Suština, da nismo imali bivšu Jugu iza sebe, završili bi takmičenje sa 12 poena od Švajcaraca (publika) , jednim poenom žirija iz Kraljevstva i 6 poena Bugarskog žirija. I po 4 poena od Austrije i Italije Koliko smo bojkotovani u pm. To je ukupno 27 poena. Sramota kako su se neke zemlje i pesme bojkotovale. Španija dobila najveće ovacije tokom izvodjenja, i nakon izvodjenja pesme, a završili kao 22. Zašto? Jer su svi davali bratske poene jedni drugima, a i glasali za Australiju i Ukrajinu. Čak ni Rusi nisu uspeli sa onoliko bivših sovjetskih republika. Uglavnom, sistem takmičenja je i gori nego ranije. Sad imamo duplo bratske nameštaljke. Toga sam se i pribojavao, ali reko neće valjda, brate providno je. I Hrvati su naj**ali. Njima publika nije dala skoro ništa.

Forum početna