Linux vs Windows
Forum Tehnologija PC

Edy Edy   23.03.2013 u 22:27

Srbenda (23.03.2013/20:03)
najlakse je da ubacis prvo windows...sredis sve i odvojis dve particije za linux jednu od bar 15-20 GB za sistem i drugu od 1GB kao pomocnu "swap" particiju za linux. To je najbolje da odradis odma, u
ovdje si i mene malo zbunio mislis 15 giga da odvoji se za windows? a giga za backtrack? ma nek stavi 2 gige jest da je linux ipak minimalan ali ipak od viška glava ne boli za ubuntu bi mu bilo malo a što se tiče backtrack stvarno ne znam koliko je minimum potrebno mrsko mi gledat pa ne zamjeri ako je post suvišan
SRB
Srbenda  
 23.03.2013 u 23:14

Obe za Linux ova od jedan giga je "swap" pomocna particija slicno virtuelnoj memoriji kod windowsa... Znam da Linux uvek trazi jos jednu dodatnu od giga pri instalaciji...
KinG KinG   24.03.2013 u 08:44

ok gledacu da uradim to uz vasu pomoc za koju nedelju.... a pomocicete mi i da nadjem drivere za sve
KinG KinG   24.03.2013 u 08:48

e sad nesto sam razmisljao.... posto za linux nema virusa (valjda??) linux cu da koristim za net.... e sad... moje pitanje ide ovako.... ako je skinem neku igru sa torenta na linux... proverim sa linuxom jel ima virusa... obrisem ih... i ostavim instalaciju na hdd-u... i onda instaliram u windowsu... je moguce ovako ili ima brzi nacin
Edy Edy   24.03.2013 u 12:58

KinG (24.03.2013/07:48)
e sad nesto sam razmisljao.... posto za linux nema virusa (valjda??) linux cu da koristim za net.... e sad... moje pitanje ide ovako.... ako je skinem neku igru sa torenta na linux... proverim sa linu
odakle ti da ne možeš uhvatiti virus na Linux-u? logično da možeš to je urbana legenda da ne može jest doduše da ima manje virusa za linux jer je manje korišten ali ipak on je open source a to je ogroman nedostatak u pogledu sigurnosti ne kontam opet šta ti hoćeš? da koristiš linux da izbjegneš viruse? ma nema potrebe uzmi AV i malvarebytes šta se mučiš
Edy Edy   24.03.2013 u 13:14

e molim nekog iz administracije da preimenuje temu nigdje veze s vezom ili je nazovite "Linux vs Windows" ili nešto kao "Reinstalacija WinOSa" .. meni ovo prvo ima više smisla pošto smo davno pobjegli od prvobitne teme a treba da napomene se da je Windows prvo bio namjenjen kao desktop offline OS... znači ne okrenut ka Internetu, kao što je to slučaj sa Linux distribucijama... i to predstavlja nedostatak u vezi sigurnosti linuxa USPUT: bolje vam je da se ostavite tog hekliranja putem backtracka ne znam šta će vam to
SRB
Srbenda  
 24.03.2013 u 13:26

Samo u edukativne svrhe Edy
Edy Edy   24.03.2013 u 15:27

Srbenda (24.03.2013/12:26)
Samo u edukativne svrhe Edy
logično čudo pa niste počeli da otvarate teme tipa "Cain & Able [all about]", "Fishing Tutorijal" i teme kao "Brute Forcing sa - neki app" uh zaboravih najpoznatije: "SQL injekcije"
SRB
Srbenda  
 24.03.2013 u 15:36

Polako, prvo da nauce sta je IP adresa
Edy Edy   25.10.2013 u 03:21

evo skidam DSL - Damn Small Linux pa možda javim ovdje utiske

Forum početna