Radio Slovoljubve
Forum Nauka & Obrazovanje Knjige

Cranium Cranium   24.04.2013 u 00:34

Neznam gde da postavim ovu temu. Evo ovde cu. Ponekad slusam emisije na ovom radiju. To je crkveni radio, i ima dobre diskusije o veri i politici. Elem, danas je bila emitovana emisija iz doba opsade Sirta (agresija na Libiju) . Nebitno je ovo, nego izmedju emisija pustaju crkvene pesme. Bila je jedna uradjena po prorocanstvu oca Tadeja. SLEDIO SAM SE KAKO JE ISPALA. Neznam kako se zove i ko je otpevao, ali govori o proslosti, sadasnjosti i buducnosti Srba i Srbije. Ne pise nam se dobro dok se ne okrenemo bogu i veri. Niko od nas nije vernik kakvi su bili nasi preci. Ja npr. Idem nedeljom u crkvu samo, postim samo veliki post, o gresima necu da govorim. Tesim se da su drugi jos gori, ali opet. Probacu da nadjem ovu pesmu.
Cranium Cranium   24.04.2013 u 00:42

Evo pesme, samo pazljivo slusajte. :-( m.youtube.com/watch?cli ... svYHk
psy psy   24.04.2013 u 00:48

pazi ovako gresni smo dok smo zivi.. nije nam za utehu tudji gresi.. postim sredom i na veliki petak i pred Bozic ( sramota je ali sta cu tako je) sve se nema vremena za veru i Boga.. secamo se Boga samo kad nam treba i kad nam je tesko.. pljujemo se , zavisnost je na visokom nivou..mrzimo se medjusobno , sve sami smrtni grehovi oko nas, nisam sad bogomoljac niti veliki vernik, osecam da postoji ta visa sila, jednog Boga postujem i slavim.. gledam ljude oko sebe i zgrozavam se kad psuju Boga Oca i sina.. strasno.. danas se kumimo iz fazona , nosimo krstove i lance i brojanice iz fazona.. (cast izuzecima) u mom kraju (gastrabajterskom (na zalost) ) najvecu vernici su nekadasnje komunjare..i ovi sa zapada koji su pobegli trbuhom za ruhom..kod nijhove dece vidjam krstove od suvog zlata od po par stotina evra, tetovaze i sve neki veliki "SRBI I VERNICI" a nemaju pojma o nicemu.. no nebitno.. sustina cele price je da smo se udaljili prvo jedni od drugih potom od Boga.. svuda razvrat i haos.. zalim sebe a potom i ostale.. trudim se koliko mogu da promeni svest ljudi oko sebe ..
TamoNeki TamoNeki   24.04.2013 u 00:51

@psy pa da su samo obični ljudi takvi...Kad sam pročitao ovo za vladiku Kačavendu,zgadio mi se život...
psy psy   24.04.2013 u 00:54

ja se umalo nisam ispovracao na samu vest.. ne zelim o tome da mislim niti razmisljam.. @tamoneki
Cranium Cranium   24.04.2013 u 01:08

Ja verujem u boga, poshtujem , idem u crkvu. Ne da bih se "oprao" nego tako hocu. Ali opet, osecam da nisam dovoljno predan. Gresan sam puno. Nemogu da se otrgnem od toga, a bilo bi licemerno da sad budem veci vernik od patrijarha. Smatram da ce mi bog suditi jednom za sve moje grehe, i da mi ne vredi da sad izigravam "bogomoljku" da bi se iskupio. Jednostavno smatram da to tako ne funkcionise, nemoze meni dati oprost pop koji je isto tako gresan. Samo bog. Svestan sam da nisam dovoljno verujuci, ali eto. Nemam krst, imam brojanicu i iskreno, nosim je zbog mog i caletovog kuma koji je poginuo, nebitno kako. Takodje i zbog majke. Epilog svega ovoga je da nisam nimalo ravnodusan na pravoslavlje, imam lepa osecanja kada sam u crkvi , zbog ovakvih pesama pustim i suzu poneku, ali mi to nista ne znaci jer sam gresan generalno.
psy psy   24.04.2013 u 01:14

slazem se sa tobom @Cranbery .. i razumem.. ja sam uopsteno pisao malo pre.. nema toga ko nije gresan , polazim od sebe, pa tek na druge.. a to za crkvu je tacno sto pises, kad udjem u bilo koji pravoslavni hram ja se osetim sigurni i blazeno.. ni sam ne znam.. mada mi se desavlao (posto sam bio i u drugim zemljama) kad krocim u katolicki hram obuzmeme neko lepo osecanje..
Cranium Cranium   24.04.2013 u 01:21

Sama ta cinjenica me smiruje malo. a onda se vratim u realnost i setim se da pijem, duvam travu, kao mladji sam se tukao i ne kajem se nimalo. Nisam los covek, ali nisam ni svetac. Imam prgav karakter. Tebra, cekirali smo kartu za kazan i trozubac.
Cranium Cranium   24.04.2013 u 01:23

I evo sad je ispalo da sam opsovao, a nisam. Karrakter sam napisao. Slusajte liturgiju ovu sto sam postavio. Sve je receno.
psy psy   24.04.2013 u 01:28

odavno sam cekirao kartu za kazan i trozuac.. ali sta cu mora da se zivi.. kontam da si ok malo polupan od zivota ali ok.. nisam ocekivao od tebe ovako zrelo razmusljanje ;)

Forum početna