Drekavac, legenda ili...
Forum Misterije & Natprirodno Natprirodno

Edy Edy   10.06.2013 u 16:42

vampiri, demoni i sve ostalo... sve naučno nemoguće.. iskreno volio bi da je bar nešto istinito pa to čak bili demoni ali jbg kad ga nema onda nema ;) recite bilo koje mitsko čudovište i ja ću vam dati logično objašnjenje ;)
Edy Edy   10.06.2013 u 17:08

primjer: hr.wikipedia.org/wiki/Porfirije tzv. vampirska bolest... Ljudi sa ovom bolešću bi izgledali blijedi, sa izraženim neuropatijama, bolovima i grčevima zbog bolesti nervnog sistema, promjenjene boje raznih tjelesnih tečnosti... te kako sama stranica kaže: pojačane dlakavosti, ožiljaka, promjene boje kože, nakaznosti lica i prstiju, te stanjenje usana i uočljivijih očnjaka... oni ovdje kažu da je to mogla biti i bolest povezana sa vukodlacima (zbog promjena na licu i povećana dlakavost).. ali određene kliničke slike se isto tako mogu pripisati vampirima... ako dlakavost nije izražena i nema nekih previše izraženih abnormalnosti na licu onda... imamo vampira ;) jer sama bolest ima više varijacija i izuzetno je rijetka... neki su odbacili ovu teoriju jer vjeruju da ne pokriva sve detalje o vampirima i vukodlacima... ali je itekako slično i moguće objašnjenje još na en.wikipedia.org/wiki/ ... olves
Cranium Cranium   10.06.2013 u 18:14

Ovaj Edyka je nacitan samo tako. BRAVO MAJSTORE.
Podelicu i ja neka praznoverja i podvale.
Cranium Cranium   10.06.2013 u 18:30

Cinjenica je da milioni ljudi veruju u "Walkin' Dead" iliti zombije. To verovanje je posebno rasireno medju Africkim Vudu plemenima. Smatra se da vrac moze da ozivi mrtvaka. U mejnstrim vodama su zombiji predstavljeni kao krvozedni zivi mrtvaci koji sisu krv i jedu meso. Gluposti. Sta je sustina??? Ovako.... Na Haitiju se ova podvala otkrila. Mnogi vracevi kobajagi dizu iz mrtvih ljude. Stanovnistvo veruje u svemoguce vraceve, vradzbine itd. Ustvari je to ropstvo u 21 veku!!!! Ljudima se daje biljka zvana Callaloo koja izaziva nesklad izmedju simpatikusa i parasimpatikusa. Usporava se srcani rad, puls se jedva oseti , disanje prestaje. Covek je bukvalno mrtav. To traje dan dva. Covek nakod toga "ustaje iz groba" i postaje zombi. Koja je svrha ovoga? Ova biljka utice i na mozak. Stoga su ovi ljudi pogodni za manipulaciju. Moderni robovi. To je cela sustina. Nadrogirana masa. Zasto??? Koja je sustina odrzanja ove legende nemam pojma.
MAZ
maza  
 10.06.2013 u 19:02

nadodala bih da drekavac nije izmišljeno vec stvarno bice koje uglavnom djeluje po noci,može biti dosta opasno..inace parapsihologija,spiritualizam jest moje podrucje..tako da o tome dosta znam a i zanima me.
Cika Niki Cika Niki   11.06.2013 u 14:27

Zombi kad sisa krv on ubacuje otrov pri ugrizu i zrtva se pretvara u zombija
MAZ
maza  
 11.06.2013 u 15:21

hehehe..a da ne ubacuje nesta drugo.?
Cika Niki Cika Niki   11.06.2013 u 15:36

pa sta drugo moze?
Edy Edy   11.06.2013 u 16:15

maza (10.06.2013/17:02)
nadodala bih da drekavac nije izmišljeno vec stvarno bice koje uglavnom djeluje po noci,može biti dosta opasno..inace parapsihologija,spiritualizam jest moje podrucje..tako da o tome dosta znam a i za
imaš nekih dokaza osim priča što su ih babe i dede i slični pričali? cran, bar neko razmišlja kako treba ;)
Cranium Cranium   11.06.2013 u 16:38

SpAgEtE (11.06.2013/12:27)
Zombi kad sisa krv on ubacuje otrov pri ugrizu i zrtva se pretvara u zombija
Nije ti to kobra. Zombiji ne postoje brate, zar ne procita moj post? Takvi ljudi rade na plantazama pamuka i kafe negde daleeeeko. Mozak im je ostecen tim otrovom, biljkom ili sta je to vec. A pre tog ostecenja su bili u nekoj vrsti kome. Kao kec na jedanaest za vraceve i madjije. Ustali iz mrtvih, mozes misliti. Ono samo prestalo dejstvo.

Forum početna