Republika Srpska
Forum Politika Balkan

Edy Edy   18.08.2013 u 02:16

pa to je općenito... šta može jedan čovjek? ništa.. šta mogu više njih? svašta! ... šta je onda bolje? imati jednu cjelinu gdje se teži rješavanju zajedničkih problema ili imati komadića koji ne znaju gdje udaraju glavom? ... šta je dobro a šta zlo, eto da pojednostavim pitanje? ... dobro je trebalo biti jugoslavija... nema je više... dobro treba biti Bosna... neće je srbi, tačnije neće je srpski političari... uzmimo skandale u vezi matičnih brojeva... ko je štrajkovao? svi! Svi su se borili za svoju djecu, svi su ustali, od hrvata, preko srba, do bosanca (ili ti bošnjaka, šta već hoćeš )... a ko je izazvao problem? Republika Srpska više neće da dijeli matične brojeve, nego fino, mi smo svoji dajte nam da imao svoje nećemo da imamo zajendičko... eto to je politika koja je usporila čitavu državu, koja usporava sve... federacija ne usporava RS, RS usporava čitavu BiH svojom politikom! Kako sebe, tako i federaciju... ne kažem da je FbiH zlatna... pih koliko korupcije i lopovluka ima, te problemi sa Mostarom i upravom tamo.. ali kad uporediš... RS jeste već država u državi i želi da to još više utemlji.. čemu to vodi? boljem sutra? vrijeme će pokazati, moja prognoza: ništa dobro....
Edy Edy   18.08.2013 u 02:24

cranium (17.08.2013/21:51)
Pa vec sada je drzava u drzavi. Ima predsednika, vladu , svoj grb , himnu , svoje "granice"
Ma koliko to cudno bude zvucalo, Srbija nece dozvoliti da Republika Srpska postane nezavisna, tjst i ak
ne možeš silom natjerati da žive? a šta je onda pokušaj Srbije, odnosno Jugosalvije bio 90tih? ono nije bio pokušaj da se silom natjera da 3 grupe ljudi (čak i više) žive u istoj državi? aa ne, ni slučajno.... to nikako... pih to si zagovarao, da je bilo da se obrane granice Jugolavije kao države i da to nije bio rat u cilju istrebljenja, već da se očuva država u kojoj će svi da žive zajedno (tosvi uključuje 3+ naroda)... to si govorio... ono opravdavaš a ne opravdavaš da RS bude dio BiH? ...
Tvrtko Tvrtko   18.08.2013 u 02:24

Nemoj tako Edy, opet ce reci da je na sceni ustasko-dzihadska zavjera, pa se opet pitaju sto je propala Juga...Srpski traktor srpsku zemlju ore, maca Srpkinja, ptica Srpkinja
Edy Edy   18.08.2013 u 02:29

Tvrtko (18.08.2013/00:24)
Nemoj tako Edy, opet ce reci da je na sceni ustasko-dzihadska zavjera, pa se opet pitaju sto je propala Juga...Srpski traktor srpsku zemlju ore, maca Srpkinja, ptica Srpkinja
da pojasnim ovo Tvrtko hoće reći da je Jugo pao ne zato što se ćefnulo da se bude nezavistan, već evo ovom politikom... sve je srpsko i nema drugog, i šta su Bosanci trebali? reći ma može, nismo mi bosanci kad nam tako kažete? .. opet ponavljam, srbija je bila igračka amerike.. baš zbog ove politike... koje potkrijepio da ona krene? amerika... zašto? da nestane Juge... PS: dosad nije bilo psovki niti neke svađe valjda što nema krana nadajmo se da neće biti ni dalje da ne moramo brisati temu....
Tvrtko Tvrtko   18.08.2013 u 02:34

Cranium jedva ceka da mi spuca ban, ali ja s njim ne zelim nikakvu konverzaciju...Naravno da nema psovki, ali one ce vjerovatno doci kad ponestane argumenata te prijetnje banom
Edy Edy   18.08.2013 u 02:39

Tvrtko (18.08.2013/00:34)
Cranium jedva ceka da mi spuca ban, ali ja s njim ne zelim nikakvu konverzaciju...Naravno da nema psovki, ali one ce vjerovatno doci kad ponestane argumenata te prijetnje banom
nema nikog bana kad se ne vrijeđa ova prepucanja i nadmetanja i jesu cilj foruma... nažalost ona često eskaliraju kada su ove teme u pitanju... zašto bi ti dao ban kad nisi ništa uradio? inače držimo se teme malo sam i ja pretjerao sa zadnjim postom previše sam se uživio
Cranium Cranium   18.08.2013 u 03:11

Edy (18.08.2013/00:24)
ne možeš silom natjerati da žive? a šta je onda pokušaj Srbije, odnosno Jugosalvije bio 90tih? ono nije bio pokušaj da se silom natjera da 3 grupe ljudi (čak i više) žive u istoj državi? aa ne, ni sl
Ala ste se okomili. Postoji jedna i osnovna razlika. RAT! Jugoslavija se cepala u miru pa je izabran rat da se spreci cepanje, a RS je nastala u ratu , krvlju natopljena i branjena. Dejton je sklopljen koliko da se prekine rat. I sada imamo vestacku atmosferu 3 naroda koja su ratovala i prisiljena da zive zajedno. Eto ti osnovne razlike.
Cranium Cranium   18.08.2013 u 03:13

Edy (18.08.2013/00:29)
da pojasnim ovo Tvrtko hoće reći da je Jugo pao ne zato što se ćefnulo da se bude nezavistan, već evo ovom politikom... sve je srpsko i nema drugog, i šta su Bosanci trebali? reći ma može, nismo mi
PS...kada sam ja psovao u argumentima??
Tvrtko Tvrtko   18.08.2013 u 03:15

Natopljena krvlju istitinskih patriota BiH
Edy Edy   18.08.2013 u 03:16

ma znam da jesmo, zanio sam se sa zadnja 2 posta ma kakav mir? ne znam o kom miru govoriš mir nije bio 90tih... kada je onda mir bio? nije se cjepala u miru koliko ja znam... nije problem što su prisiljeni da žive zajedno već su prisiljeni da žive u toj atmosferi koja ruši sve što vrijedi ičemu... eto pročitaj gore navedene podatke... to je ono loše..

Forum početna