CIA i Oblast 51
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

Cranium Cranium   31.07.2020 u 17:31

zenon (31.07.2020/13:16)
Mozda je to bilo njihovo prorocanstvo da ce ljudi otici u svemir..nama ti crtezi lice na nesto sto je nama poznato a ko zna sta su oni u stvari crtali
Apsolutno se slažem sa zenonom. Ufologija je još uvek za mene pseudo nauka jer se poprilično oslanja na domen rekla kazala naučne fantastike. Ali da ima osnova, ima. Meni kao arhitekti jos uvek nije jasno kako su piramide u Gizi gradjene. Jer ono...ne pripada egipcanima. Sad, ko je to gradio, da li vanzemaljci ili zemljani, neka stara civilizacija koja je zivela u Egiptu pre Egipcana, to mi ne znamo i neko ne zeli da saznamo. Da, ja smatram da su te piramide u Gizi ukradene kao bastina Egipcana, iako veze nemaju sa njima, smatram i da su te piramide dosta starije od 4500 godina. Keopsova kao glavna, i jos dve ja msm. To se nije moglo izgraditi 2500 i neke godine pre nove ere. Diskutovao sam na ovu temu milion puta i uvek sam dolazio do zakljucka da je sa tehnologijom koju svet poznaje, to nije moglo da se uradi u onom vremenu. Pogledajte posle egipatske piramide na sta su licile. Smejurija. Ima jedan lik kojeg ja pratim na jutjubu, i koji se bavi ovim temama. Potpisujem sve sto je rekao, samo ja nisam toliki "zelim da verujem" zagrizenik u ufologiju. Ja sam upravo suprotno, ja trazim dokaze da je sve to ljudskih ruku delo, ali nekad ne ide.
zenon zenon   31.07.2020 u 17:46

Cranium (31.07.2020/15:31)
Apsolutno se slažem sa zenonom. Ufologija je još uvek za mene pseudo nauka jer se poprilično oslanja na domen rekla kazala naučne fantastike. Ali d
A ova teorija pada u vodu?
atom atom   31.07.2020 u 18:25

Cranium (31.07.2020/15:31)
Apsolutno se slažem sa zenonom. Ufologija je još uvek za mene pseudo nauka jer se poprilično oslanja na domen rekla kazala naučne fantastike. Ali d
Ja verujem da nismo sami u svemiru,99% sam siguran da postoji još civilizacija u svemiru jer,svemir je ogroman,i mi nismo istražili ni 1% svemira. A da li su neke od tih civilizacija bile na našoj planeti,pa vrlo je moguće da jesu. Zašto neko sada ne napravi piramidu sa svom ovom tehnologijom koju imamo? Šta kao ne možemo,a pre su Egipćani mogli uz pomoć štapa i kanapa? Jesu malo sutra...
zenon zenon   31.07.2020 u 18:37

Pa ne pravimo piramide jer ljudi danas prave dosta kompleksnije stvari koje sluze necemu.Koja je svrha sada napraviti piramidu?Jedino za neku vrstu turisticke atrakcije.
Ja bih voleo da postoje vanzemaljci ali nikako da se pojave,mozda i nisu toliko napredni pa ne znaju da nas nadju
atom atom   31.07.2020 u 19:13

Ne,nego ne bi mogli da ih naprave. To ti je isto kao sletanje na mesec,kao oni su bili na mesecu a ne žele da odu ponovo tamo,jer kao nema ništa zanimljivo. Ne,nego nisu ni bili na mesecu,misliš da Amerika ne bi napravila tamo baze, labaratorije itd? Kao sada žele da koloniziju Mars,a Mars isti k*rac kao Mesec,nema ništa osim peska,stena itd... Komedija! Šta mi to pravimo kompleksnije? Ajde mi navedi jednu građevinu koju smo napravili sa modernom tehnologijom a da je kompleksnija od piramide. Ti kad pogledaš piramidu izbliza(ja poznajem lika koji je video) to je ravno perfektno,kao da su stari Egipćani imali libelu,ili laserski merač za uglove... Do te mere su piramide perfektne.
zenon zenon   31.07.2020 u 19:40

Pa od gradjevina,dugacak je spisak.
Samo jedan deo

To je sto se gradjevina tice a gde su tehnoloske stvari,od mikro cipova do ogromnih masina koje olaksavaju posao u gradjevinarstvu.
Sletanje na mesec,negde je cranium napisao da je lakse ne otici na mesec nego zataskati da su bili na mesecu jer je u tom projektu ucestvovale 400hiljada ljudi.Deluje mi logicno ta teorija iako i ja imam sumnje u sve to ali ko zna.
atom atom   31.07.2020 u 19:56

Ma ne može me iko ubediti da su piramide gradili ljudi...a pogotovo Stounhendž. Da li znate da je jedan kamen kojim je građen Stounhendž visok 5m,a težak 25 tona a neki čak i više? Kojom logikom su ga oni podigli,a još važnije pitanje kojom logikom su stavili kamen od 25 tona odozgo preko dva kamena? Znači to je neolit,ljudi nisu imali gvozdene poluge,niti bilo kakva pomagala,sve su morali golim rukama...
zenon zenon   31.07.2020 u 22:06

atom 31.07.2020/17:56
Ma ne može me iko ubediti da su piramide gradili ljudi...a pogotovo Stounhendž. Da li znate da je jedan kamen kojim je građen Stounhendž visok 5m,a težak 25 ton
Sve su to dobra pitanja ali ne treba sad izmisljati razne teorije da bi odgovorili na ta pitanja.Postoji jedna pretpostavka da su ljudi u to vreme koristili vise mozak nego mi danas i bili su povezaniji sa prirodom.Egipcani su bili odlicni u matematici,svaki narod je imao nesto u cemu je bio dobar.Znaci daleko od toga da su bili glupi.Samo su razmisljali na drugaciji nacin nego mi danas.
Cranium Cranium   01.08.2020 u 01:13

zenon (31.07.2020 / 20:06)
Sve su to dobra pitanja ali ne treba sad izmisljati razne teorije da bi odgovorili na ta pitanja.Postoji jedna pretpostavka da su ljudi u to vreme koristili vis
Postoji samo jedan problem, sfinga je stara 9000 godina. To pokazuje erozija tla oko sfinge. A pre 9000 godina Egipatska civilizacija nije postojala. Neke jako napredne civilizacije su gradile piramide po celom svetu mnogo pre egipcana, a mi ne znamo koje. I cemu su piramide sluzile. Niti cemo u skorije vreme saznati sta se desilo jer neko svesno krije pravu istinu. Postoji i teorija da se svet resetovao pre 13000 godina zbog udara meteora, i da je ovaj nas moderni svet nastao od nule, i da su svi nasi izumi ustvari ponovo otkriveni izumi nasih predaka. Sve to zvuci zanimljivo, ali sta je istina....
zenon zenon   01.08.2020 u 01:35

Cranium (31.07.2020 / 23:13)
Postoji samo jedan problem, sfinga je stara 9000 godina. To pokazuje erozija tla oko sfinge. A pre 9000 godina Egipatska civilizacija nije postojala. Neke ja
Da to je neka nova teorija.Ali vecina naucnika prihvata datum 2494 pre hrista navodeci da nisu uzeli u obzir neke poznate cinjenice.
Sfinga je isklesana iz prirodnog krecnjaka visoravni Gize,vrlo brzo erodira,sto objasnjava zasto izgleda starije.Takodje postoji mogucnost izlivanja reke Nil.

Forum početna