Black-Box cms
Forum Tehnologija WapMaster Sekcija

Zakljucana tema
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 03:01

U svakom modul paketu se nalaze dva glavna foldera jedan frontend i jedan backend folder (folder sa skirptom i instalacijski folder).Kad se taj folder raspakuje frontend folder se stavi u sistemski _module/ folder a backend u instalacijski folder gde se procesuje preko admin sucelja iltiga interfejsa .Svi fajlovi u frontend folderu su mrtvi fajlovi ako db_query vrati da modul tog imena nije instaliran .U prilogu je interfejs koji prikazuje informacije iz info.xml fajla u instalacijskom folderu modula , info.xml fajl ima oko 15 redova kao autor modula,verzija,grupe koje mogu da koriste modul itd. sve sto pise u tom xml fajlu se preko mysqli-a ubacuje u bazu podataka nakon klika na instaliraj modul ,super admin na instalaciji nemoze da izmjeni zadane parametre

Priloženi fajl : chat_module_info.png (0.01 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 03:14

A ovako to izgleda sekund nakon sto kliknete "install" i sekund prije nego zapocne instalacija chat modula step 1/3 .svaka instalacija je drugacija pa ce i fajlovi za instalaciju bit razlicite velicine i sadrzaja,intalacijski fajl se brise nakon sto su sve sql komponente instalirane a vi vraceni na Super admin CP stranicu.cjeli folder modula bit ce automatski obrisan (install.php i info.xml) i vise ga nece pokazuje na listi modula za instalaciju tj modula koji nisu instalirani.sve informacije o modulu su spremljene u bazu podataka tjekom intalacija kao tko je napravio modul,koja verzija itd,ovaj prvi chat modul sam samo napravio radi testa i dokumentacije,sad sam shvatio da u paket modula moram da stavim dva jezicna fajla,jedan za frontend drugi za backend i administrativne komplikacije ,al sta se moze covek uci dok je ziv pa crkne glup ,fajl u prilogu "moment of truth " xaxaxaxax

Priloženi fajl : installing_chat_module.png (0.01 MB.)
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 03:32

..... kao u filmskom naslovu .... nekoliko minuta kasnije xaxaxaxx.... fckin syntax error iltiga moj zez ,al barem imate priliku da vidite kako to izgleda posto step by step intall nemogu da sastavim radi brzine instalacije

Priloženi fajl : mysqli_syntax_error.png (0.01 MB.)
SRB
Srbenda  
 05.11.2013 u 15:54

Hrabar potez. Da krenem odma sa hejtom ili...? esko: Kolko god da dobro izgleda ideja o nasem sopstvenom CMS-u mislim da treba previse vremena za tako nesto. Ja mislim da je pametnije da izmenimo vec postojeci open-source cms i time dobijemo mnogo vise opcija nego da se pravi sve od nule. S druge strane ovakav projekat moze da pomogne u usavrsavanju i mozda je jedan od (boljih?) nacina za ucenje PHP-a i MySQL...
Ako si vec cvrsto odlucio da sam radis zelim ti puno uspeha i voljan sam da se ukljucim pa mozda i ja naucim ponesto Ponajvise mi koji koristimo samo osnovni HTML i pravimo staticne stranice cisto iz hobija dok se tek upoznajemo sa bazama i php programiranjem.
Jedva cekam da vidim listu opcija i da vidimo kakvi su planovi (ako vec znas sta tacno hoces od tog cms-a) za dalje. Verujem da ce se vecina ovde dobro zabaviti i mozda neko odluci da se ozbiljnije pozabavi web programiranjem. Srecno!
Edy Edy   05.11.2013 u 20:48

kakav je problem sa JS-om? ako mene pitaš nemoj ga ni dodavat, ipak je to mobilna stranica
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 20:52

Ja se bavim kodiranjem iskljucivo u php-u kao hobijem nekih sad skoro 7 godina ,instalirao sam sve i jedan opensource cms,blog,skript,social proucio sam sve i jedan framework i mogu ti rec jedno samo ,mnogo vremena izgubis editovanjem tudjeg koda koji je u vecini slucajeva neuredan da prosto boli (kao jcms,rotorcms itd),nijedan cms nije napravljen da bude jednostavan iako moze da bude,razlog tome su da uporedim sa nekim ljudima ovdje cija imena necu da navodim e zbog takvih ljudi programeri zakomplikuju nesta sta moze da bude zaista jednostavno .cms kao content menagment sistem nemora nuzno da bude glavobolja ,ja radim ovaj jer volim to da radim a i vec sam dva napravljena obrisao jer mi se zgadilo sto rade neki ljudi cija imena necu da navodim jer su i ovdje clanovi,to je niza rasa ljudi kojima treba samo polomit ruke da nikad vise netaknu pc nista vise
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 20:55

@Edy ma mislio sam da skopiram jedan app od sa OVI NOKIA sto se tice interfeja al taj interfejs zahtjeva javascripta dosta pa se dvoumim dal da to skopiram ili ne .Vjerovatno imas pravo @Edy ionako sam htio da ovaj cms bude cist ko suza php (za mobilnu verziju) ,hvala na savjetu ,mnogo ako imate nekih sugestija ili ideja recite otvoren sam za sve prijedloge
Edy Edy   05.11.2013 u 20:57

ja mislim da ovakvih CMS-ova predviđenih za feature mobitele ima na pretek i stvarno ne vidim smisao u tome da se izbacuje još njih dok, na drugoj strani imaš ideja koje su itekako napredne, koje bi ja volio vidit u JCMSu, ali eto nema ih kao ovaj sistem za dodatke, treba nešto jednostavno možda čak lični fajl dodatak kao npr. da se moduli spakovani u .bbp formatu BlackBox Package to bi mogao biti obični fajlić sa zip kompresijom fino ubaciš PHP gzip biblioteku u CMS i eto ti ljepote osim toga, predlažem ti da za same module i sl. koristiš nešto kao Chrome sa dodacima ona ideja sa manifest.json fajlom (i slične stvari) je odlična... JSON je prelagan za obradit PHPom ;) šta ja znam... dobra su ideje, ali prema ovim slikama CMS i nije baš predviđen za "smart-fone tržište", koliko vidim....
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 21:02

ma jeste bas je za novije stvarcice samo ovo je kao fol neka beta verzija pa mi se nije dalo da gubim vrijeme na css ,a i nisam ga imao da gubim jer sam radio modul sistem ,i kad smo kod toga da mobilnih cms-ova ima na pretek pipni mi prstom jednog koji valja ,sve skart.niko nema ideju samo zbudje kod i misle to je to
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 21:10

Da nebude zabune i da malo pojasnim oko ovoga,ova stvar koju radim nije obican samo cms ,cms moze da bude bilo koja skripta u kojoj mozes da nesto uredjujes .Moj koncept je taj da svima koji to zele omogucim da naprave neki dodatak za Black-Box ,znaci treba imat neki sistem i neka pravila kako se to moze uradi .Php5 ima mnostvo stvari koje su super korisne .nema stvari koja se nemoze napravi samo od php-a zato ga se ja i drzim.Sto se tice ovog modularnog sistema (koji jos testiram,znaci bit ce jos bolji nego jeste) princip je da recimo neki programer x napravi dodatak/modul/aplikaciju ,zapakuje u zip i stavi na recimo official Black-box page,odatle se skine i u admin panelu taj se dodatak uploaduje ,automatski sam unzipuje i spreman za instalaciju

Forum početna