Black-Box cms
Forum Tehnologija WapMaster Sekcija

Zakljucana tema
ICE
IcE  
05.11.2013 u 21:10

Da nebude zabune i da malo pojasnim oko ovoga,ova stvar koju radim nije obican samo cms ,cms moze da bude bilo koja skripta u kojoj mozes da nesto uredjujes .Moj koncept je taj da svima koji to zele omogucim da naprave neki dodatak za Black-Box ,znaci treba imat neki sistem i neka pravila kako se to moze uradi .Php5 ima mnostvo stvari koje su super korisne .nema stvari koja se nemoze napravi samo od php-a zato ga se ja i drzim.Sto se tice ovog modularnog sistema (koji jos testiram,znaci bit ce jos bolji nego jeste) princip je da recimo neki programer x napravi dodatak/modul/aplikaciju ,zapakuje u zip i stavi na recimo official Black-box page,odatle se skine i u admin panelu taj se dodatak uploaduje ,automatski sam unzipuje i spreman za instalaciju
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
SRB
Srbenda  
 05.11.2013 u 21:42

@div Mogu samo da se slozim sa tobom sve to stoji sto si gore naveo.
@edy znao sam da ce nekima "dizajn" biti "smesan" al mora tako u pocetku dok provali covek sta i kako
Dizajn i sigurnost(i svi bagovi u skripti koje vecina nece ni provaliti, uglavnom ) dolaze na kraju. Ja bi reko da pokupis fore&fazone od ostalih cms koji su vredni paznje ipak postoji neki standard... Samo ne znam kolko je funkcionalan, jel to radis u lokalu i kad planiras da objavis link da vidimo kako to izgleda live hehe
Jel pravis i admin panel jaoo mogu da zamislim na koje si sve probleme naisao do sad Al vidim da si uporan.
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 22:00

ja vec imam gotovu skriptu @Srbenda ,napravio sam prije nekoliko mjeseci jedan full funkcionalan sajt ali... to je bio samo sajt .admin panel je u ovom cms-u state of art ,nijedan slican projekat nema nista slicno ,slicice koje sam potavio imaju zadanu temu tj dizajn bas kako rece radi debugovanja i lakseg snalazenja .Black-Box ce biti javan servis na pocetku godine tj poslje 1.1.2014 ,na vps 200 gb serveru jer ce odrdjen broj ljudi moc da ima taj sajt instalovan na mom serveru .mogao bi i prije da to pokrenem al treba da napravim dokumentaciju,smanjim broj stvari na sajtu ali ubacim dosta opcija koje nisu bas ceste niti se vide svuda na netu u ovakvom tipu skripte ,nisam htio da kopiram jcms ili bilo koji drugi,ja sam uvjek za nesto ako treba da se radi od nule ,tako uvjek znam da je sigurno ,ako se nesto pokvari ili neradi znam sta bi mogao da bude problem .isprogramirat ovakvo sta nije uopce tesko ,debug je zeznuta stvar .
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 22:05

Znam da je vama vecini smjesno da neko radi ovakvo nesto od pocetka jer zahtjeva mnogo truda .vama koji ste navikli na copy paste kodiranje jer vas mrzi da otvorite editor i startujete nesta svoje,vama je jednostavnije da prvo izgubite mjesec dana prevodeci one ruzno kodirane ruske skriptove pune kojekakvih da izvinete sranja,opet o ukusima se ne raspravlja .svi koji misle da sam budala sto ovo radim molim vas da ne komentujete jer vas komentar je suvisan .ja nisam copy paster i nikad nisam i nikad necu budem .ispod casti mi je da za sajt instaliram jcms a vec imam znanje da napravim nesta po svojoj mjeri i nesto sto koristi ,za mene je jcms beskorisna hrpa smeca koju rijetko ko moze da iskoristi i to samo ako dobro oznoji muda da ga preuredi kao BlackFox
ICE
IcE  
 05.11.2013 u 22:07

A da skoro zaboravih ,vi koji ste jako znalci u css ukucajte u google search flat css design pa citajte ,nije sve u gradijentu i tim sranjima
Edy Edy   06.11.2013 u 11:09

jest, ali gradient izgleda ljepše osim toga... može biti i flat css ali kad se izaberu jake svijetle boje ;) ovaj css što sad imaš je za mene poprilično bzvz mada, još je sve u fazi razvoja zar ne? ;) inače, kako to da je sad servis? zar nije trebalo biti open source?
Edy Edy   06.11.2013 u 11:15

da razjasnimo nešto JohnCMS nema ama baš nikakva svojstva CMS-a ama baš NIKAKVA to znači nije CMS CMS - content management system ... znači da je to software za upravljanje sadržajem... a koji sadržaj možeš mijenjati u JohnCMSu? Blog, Forum, Chat... to se ne računa jeli možeš putem JCMSa da, recimo, izmjeniš izgled početne stranice? ili da napraviš neku stranicu putem panela? NEEEE JohnCMS je samo gotova komjuniti skripta... sa svim što treba za mali mobilni "soušl komjuniti" jedino sadržaj koji možeš upravljati u JCMSu je zadana tema i da isključiš/uključiš pojedine dijelove CMS-a... ostalo? nema ništa ovi su fulili naziv totalno
ICE
IcE  
 06.11.2013 u 11:41

znaci ja nisam fulao naziv tj extenziju naziva.Black box glavni sajt ce bit servis koji generira sigurnosni kod,vecina se nebi zamarala sa time ali mora nekako da se sprece osobe koje besplatne skripte prodaju.vise o ovome cu kad uvatim vremena,bbox jest besplatan ali nije nezasticen,zato svaka sitnica u njemu podrazumeva installer.svaka kopija ce bit registrovana online
Edy Edy   06.11.2013 u 12:55

ali ako je opensource onda se i installer može izmjeniti jeli opensource ili nije?
ICE
IcE  
 06.11.2013 u 23:00

ajde nek neko od drugara iz administracije obrise ovu temu ,blackbox ce bude samo ime sajta posto sam zeznuo (citaj pobesneo i obrisao citam xampp) stvar i ne planiram da radim opet sve nanovo .jbg sorry na spamu
Edy Edy   07.11.2013 u 12:27

samo ćemo da lock inače, nisi ni ovo završio znači?

Forum početna