Odoh u nepušače
Forum Zdravlje Ostalo

Zvezdas Zvezdas   01.06.2016 u 00:40

FoX, Od nervoze strasno mi se pusi
cigareta bila bi resenje
palim vatru, a kad tamo pise
zabranjeno pusenje

Nervoza mi izlazi na usi
cigareta lek je za smirenje
palim vatru, ko ce da izdrzi
zabranjeno pusenje

Tommy Tommy   01.06.2016 u 13:56

Ima yutubu neka audio seansa, na obicnu pjesmu stavljena je sublinearna poruka, koju ti ne cujes ali tvoja podsvjest cuje, traje snimak sat vremena, poslusao sam jedanput i drugi puta 40minuta, inace moras da budes oputen i da sto vise slusas, mozes i kad spavas.
Tommy Tommy   01.06.2016 u 14:06

m.youtube.com/watch?v= ... rkWyA evo to je to.
FoX FoX   01.06.2016 u 16:00

Znači tommy i ti si rešio da batališ cigare
DR_
Dr_Psycho  
 01.06.2016 u 16:01

I ja slusam to ali za "misicni rast" msm za opustanje
Tommy Tommy   02.06.2016 u 09:24

@FoX (01.06.2016/14:00)
Znači tommy i ti si rešio da batališ cigare
moš si mislit, narucio sam si 50 rizli, to ti je 2500 listića, tek sam ih izmotao 250.
FoX FoX   30.12.2016 u 20:28

Welicak94 (31.05.2016/15:00)
Hahaha pa ti uvek malo malo pa prestajes, svaki put procitam u fazonu "evo vec peti dan", "evo vec sedmi" i tomsa razlikama od mesec dana Znaci ne
Već duže vreme planiram da ostavim post u ovoj temi i evooo...

Sproveo sam istraživanje na sebi Kako je to kad se ostavljaju cigare i da li je moguće potpuno ih ostaviti?

Znači krajem maja meseca sam odlučio da batalim pljuge nakon 5.godina.
Evo ni dan danas ne znam zašto mi se pojavila ta želja da ih ostavim..

Bila je borba u početku,prva tri dana su najteža,prvi dan je najgori,krajem dana se javljaju vrtoglavice jer se telo oslobodilo nikotina i ostalih otrova i pluća dobijaju više kiseonika zbog čega i dolazi do vrtoglavice,a ta vrtoglavica prolazi već sledećeg dana..drugi i treći dan se intezivno javljaju krize,na svakih 30,40minuta...nervoza,napetost,depresija,neprestano razmišljanje i zamišljanje kako bi prijalo da zapalim samo jednu cigaru.

Ali zatim sledi period od par nedelja koji isto nije lak ali je podnošljiv,krize se ređe javljaju ali ih ima.
Krize su takve da sam često osećao neku prazninu u stomaku,ta praznina je i objašnjena u knjizi lako je ostaviti pušenje.
Evo šta kaže jedan pasus u ovoj knjizi :

Čim završimo jednu cigaretu, nikotin
počinje da napušta naše telo i mi onda osetimo prve simptome pomanjkanja –
ne istinski bol, samo osećaj praznine. Mi ga nismo čak ni svesni, ali nikotin
deluje kao česma koja kaplje kap po kap u naš organizam. Naši racionalni
umovi to ne razumeju. Oni za tim nemaju potrebu. Sve što mi znamo je da
nam treba cigareta; kada je zapalimo, želja nestaje i mi ponovo postajemo
zadovoljeni tokom nekoliko minuta i sigurni u sebe kao što smo bili pre no
što smo postali pušači. To zadovoljenje je samo privremeno jer, da biste
ublažili tu želju, morate da isporučite više nikotina u vaše telo. Čim ugasite
cigaretu, želja se ponovo vraća i krug je zatvoren. To je doživotni lanac –
osim ako ga ne prekinete.

I sad zamislite šta se dešava nakon 2,3 meseca bez cigara...Telo se vraća na ono početno stanje na kom smo bili pre nego što smo zapalili prvu cigaru.Nikotin više ne postoji u našem organizmu,nema više ničega u telu što od nas traži da zapalimo cigaru...Jedina borba koja se tada odvija je u glavi,ali ta borba je smešna ako ste razumni i ako ste baš rešili da ostavite cigare.
Stvarno preporučujem od srca ovu knjigu Alena Carr-a(Allen Carr-Lako je prestati pušiti_na srpskom . pdf ima i na hrvatskom Allen Carr-Lako je prestati pušiti_na hrvatskom.pdf).

Stvarno iznosi logična objašnjenja iako na prvi mah naš isprani mozak neće to da prizna jer smo ga godinama trovali mišljenjem kako nam cigare pružaju zadovoljstvo!

Ako čovek u glavi reši da ostavlja cigare,sve je moguće i tvrdim da SVAKO može da ostavi cigare,samo je potrebno da raščisti sa samim sobom,da li će nastaviti da puši ili ne.Samo postavite sebi pitanje : Da li planiram da ceo život pušim?Da se ceo život trujem ili ću u jednom trenutku u životu rešiti da batalim cigare?Zašto taj trenutak ne bi bio baš sad?Zašto da trošim čitavo bogatstvo na ovo kad mogu i sad da ostavim cigare i uštedim pare i zdravlje?

Verujte mi da ćete već nakon mesec dana biti ponovo srećni i bez cigara.Samo je potrebno malo truda i volje.

Tamo negde u septembru sam zapalio jednu cigaru.Znači posle 3meseca apstinencije.
I ugasio sam je posle 30sekundi...podsetila me je na onu prvu cigaru koju sam zapalio kad sam krenuo sa pušenjem pre 5 godina...odvratan ukus u ustima,očekivao sam da će mi prijati jer znam kad sam bio pušač kako mi je prijala nakon dužeg perioda bez cigara...shvatio sam da sam se potpuno odvikao od cigara,da mi više nije privlačna,da mi ne pada na pamet da se opet navikavam na nju.Jer sećate se kad ste počinjali sa pušenjem,trebalo vam je malo vremena da naviknete vaš organizam na ovaj otrov.Posle nekog vremena niste ni primetili ali tada je već kasno,postali ste zavisnik.

Zašto sam nakon 3 meseca zapalio cigaru? Imao sam želju,iskreno.Hteo sam da vidim da li sam se odvikao od cigare,da li će mi prijati itd...ali jok,suprotno,nisu mi uopšte prijale...
Kada sam ih ostavljao bio sam ubeđen da ću kad tad opet početi i radovao sam se tom danu...ali ne planiram i nemam nameru ni želju ni volju da se opet navikavam,shvatio sam da one možda pružaju malo neko zadovoljstvo ali to zadovoljstvo nije vredno našeg zdravlja i evo posle par meseci bez cigara ja sam zadovoljan i bez njih,jest...javi mi se nakad želja,ali skapiram da ako zapalim sad cigaru,neće mi prijati...neće mi prijati ni naredna cigara...tek posle jedne pakle možda osetim neku prijatnost,ali zašto bih se opet vraćao u te vode kad mi je lepše ovako? Ne smrdim,ne trošim pare bzvz,nisam zavistan,zdrav sam,ujutru se budim bez šlajma itd.

Da li je moguće potpuno ostaviti cigare bez da imate krize svaki čas? Moguće je,bar u mom slučaju,a i možete i vi samo su vam mozgovi isprani i boli vas uvo
Cranium Cranium   30.12.2016 u 20:36

Tako je bre lisice, koji će ti ku**c cigare. I moj ortak ima iste probleme. Baš pre neko veče smo pričali o tome. Pitam ga jel možeš da ih ostaviš? On u fazonu, matori ne mogu, jednostavno ne mogu. Krenuo sam i u teretanu, kao porok se novim porokom suzbija, ali dzaba.
FoX FoX   30.12.2016 u 20:41

I to sam uspeo bez pomoći sa strane čak mi ni moji nisu pružili neku extra podršku Odem na posao a tamo kolege zadimile čitavu prostoriju a znaju da sam batalio pljuge i da već nedelju dana nisam zapalio boli ih uvo...jbg i pored svega toga sam uspeo Preporuči mu brt ovu knjigu,ako stvarno hoće da ostavi pljuge ,garantujem da će mu pomoći knjiga...samo neka je čita redovno i pokuša da je skapira
Zvezdas Zvezdas   30.12.2016 u 20:51

Jedino sam ti ja davao podrsku SVAKA CAST!!! samo treba jaka volja...

Forum početna