Kako povećati memoriju androida
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Cranium Cranium   09.10.2014 u 13:45

Ja sam se dugo dugo patio jer mi je interna memorija samo 1 gigabajt. Pa nisam mogao ništa da igram od boljih igara iako imam memorijsku od 32 giga jer se sve čuva u internoj. Eeee danas sam namestio tjst zamenio mesto čuvanja i to kako? Nisam siguran 100%, ali meni je uspelo i nije posebno teško. Treba vam:
1. Rutovan telefon (Lagano se rutuje, samo nemojte da se zalećete i skidate posle ruta kojekakve aplikacije jer ćete sj**ati telefon)
2. Treba vam program ES File Explorer i možete ga naći na Google Play Marketu.

1. Za rutovanje vam je potrebno 5 minuta posla. Skinete 3 programa. Framaroot, Root checker i Supersu.
Instalirate i pokrenete Framaroot, odaberite ono prvo što vam piše i idite na Boromir. Pisaće vam nešto u fazonu, uspelo je rutovanje. Izadjite iz Framaroot i udjite u Root Checker da proverite da li imate rutovan telefon. Ako imate. To je to. Program Supersu koliko sam ja skapirao služi da dozvoli raznim aplikacijama root pristup. Samo zbog toga vam treba, i ponavljam. Oprezno sa skidanjem dok je telefon u rutu.

2. Sada kada ste rutovali fon, imate sve potrebno da krenete u akciju.

Pokrenite aplikaciju ES File Explorer i idite na glavni meni sa folderima. Pre toga, proverite u postavkama da li je root on ili je off. Stavite na on. Onda udjite u system, pa u etc i tu nadjite fajl vold.fstab. Kliknite na njega i odaberite tekst edit. Izbaciće vam pun ku**c teksta i kodova. Nadjite 2 linije gde piše.

dev_mount sdcard /storage/sdcard0 emmc @fat /............

dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 auto /................

Samo treba da zamenite cifre. (u prvoj liniji treba da stavite sdcard1 umesto sdcard0, a u drugoj obrnuto). Save and exit i to je to. Ugasite fon, upalite ponovo i memorije su zamenile mesta. Kada proverite da li je uspelo, a meni jeste predlažem da opet odete u framaroot i izaberete unroot opciju i kliknete Boromir. Opet ste limitirali fon, što je sigurno sigurno. Ove aplikacije što ste poskidali obrišite, Supersu koji verovatno nećete moći da obrišete standardnim putem onemogućite kao što sam ja i to je to. ;-)
GrofTame   09.10.2014 u 19:24

i radi sve 100%?
SRB
Srbenda  
 09.10.2014 u 19:53

Radi sve, gubis garanciju 100%
GrofTame   09.10.2014 u 20:04

ma sta ce mi garancija. pitam zato sto imam 3 smartphona za root spremne
Zvezdas Zvezdas   09.10.2014 u 20:48

Pa neznam ja sam uz fon dobio 2gb memorijska kartica kao poklon... Ali imam problem sa memorijom.... Jbg nikad se ne zna kada će garancija da zatreba
GrofTame   09.10.2014 u 21:40

ja imam za aplikacije app mgr 3 pro verziju. sve pucam na memory i sve radi. ali trebam vece ovlasti da dublje udem u sustav
atom atom   09.10.2014 u 21:42

Ja imam android tablet,ima 8GB svoje memorije tako da mi je super i neću da čačkam ništa
Cranium Cranium   10.10.2014 u 00:04

Ne provaljuju oni ništa za garanciju. :-)
Cranium Cranium   10.10.2014 u 00:05

Grof, ako znaš šta radiš, radiće. Ako ne znaš, sj**aćeš fon
GrofTame   10.10.2014 u 00:09

pa imam 3 za isprobat cu sutra pa javim,sve sam navedeno skinuo

Forum početna