Slušalice za fon
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Cranium Cranium   20.05.2017 u 03:09

FoX (20.05.2017/01:06)
Imaš pretragu na početku foruma
Ali pretražio sam i ništa..u par tema spominješ da imaš sony sluške ali nisi napisao tačan model to si mi vero
Ma neću da ih ganjam, samo da ih imam. Da ne čačkam preamp ako je neka pesma tiša. Sj**em sve u ekvilajzeru (limit mi isključen)
Cranium Cranium   20.05.2017 u 03:10

FoX (20.05.2017/01:06)
Imaš pretragu na početku foruma
Ali pretražio sam i ništa..u par tema spominješ da imaš sony sluške ali nisi napisao tačan model to si mi vero
Jel se sećaš da sam ti slikao račun brate i okačio. Meeeh, ne verujem ja u aliexpress
FoX FoX   20.05.2017 u 05:01

Aha e pa onda ok.Mada ja sa ovim philipsovim nemam puno problema što se toga tiče.
Skoro sve pesme su mi dobrog kvaliteta tako da se podjednako glasno čuje svaka.
A limit je meni uključen,jbg ne primećujem razliku sa isključenim,tjst sa isključenim mi ne odgovara jer često dolazi do distorzije.

Potražiću.Pa ti bacio taj račun?

Ma šta ne veruješ Ja kupio par puta i prezadovoljan sam..pre neki dan mi stigli neki kablovi...kvalitet je vrhunski a cena smešna..dok npr ti isti kablovi kod nas papreno koštaju a kvalitet 0.
Planiram da pazarim fon uskoro preko aliexpressa

Aliexpress je sličan kao kupindo,limundo itd.znači nadješ prodavača koji je pouzdan i od njega kupiš i nema brige.
Paket stiže za 10-30dana poštom,dostave ti na tvoju adresu.
Cranium Cranium   20.05.2017 u 10:28

FoX (20.05.2017/03:01)
Aha e pa onda ok.Mada ja sa ovim philipsovim nemam puno problema što se toga tiče.
Skoro sve pesme su mi dobrog kvaliteta tako da se podjednako glasn
Ma mrzi me da trazim sada, lakse je pretraziti forum nego moje fioke. Msm da je slika u temi plejeri za fon. Sad cu da vidim. Ma sta znam, vise volim da ja fizicki vidim sta kupujem nego ovako preko neta.
FoX FoX   21.05.2017 u 22:16

Juče sam testirao ove naše sluške na mom starom fonu,huawei g300,instalirao poweramp,podesio ekvilajzere identično kao na mom soniju iiii...sranje..razlika u zvuku nebo i zemlja..
Znači i fon je bitan kod sluški..i najskuplje sluške zvuče sranje na neki fonovima koji imaju slab audio izlaz.
Cranium Cranium   23.05.2017 u 19:26

FoX (21.05.2017/20:16)
Juče sam testirao ove naše sluške na mom starom fonu,huawei g300,instalirao poweramp,podesio ekvilajzere identično kao na mom soniju iiii...sranje..ra
Pa da, neke hifi sluške uopšte ne reaguju na slabe fonove. Msm, reaguju ali zvuk je izobličen, tup. Ja sam 100 puta razmišljao o tome, da mi se ne desi da nabasam na prejake sluške.
Welicak94 Welicak94   24.05.2017 u 16:44

Od danas pocele da me j**u moje slusalice, prekida jedna slusalica. Izgleda da cu i ja ubrzo morati da kupim nove, ali ja cu neke do 1000din...

Dosta su i istrajale, dve godine trajale, jedan mesec fali.
Cranium Cranium   24.05.2017 u 19:18

Sluške kupljene, kupio sam svoj plan B koji po logici stvari treba da bude plan A , ali ipak u specifikacijama je lošiji u jednoj stavci od mog plana A , tjst plana B ako bi gledali model. (Ove koje sam kupio su noviji model od ovih koje sam hteo). . Sony nisam uzeo. Nisam smeo da rizikujem pa se zeznem kao prošli put. Kad ih testiram, javim se.
Cranium Cranium   24.05.2017 u 21:48

Quick review by mister Cran.

Kupio sam Philips SHE3850 , crne. U Tehnomaniji su 1990 kinti. Hteo sam da uzmem Philips SHE3800 , jer imaju otpor od 16 oma, ali nije ih bilo. Pa sam uzeo ove koje imaju otpor od 28 oma, što je lošije ali fuck it.

Elem......

Prvo kad sam ih utaknuo, hteo sam da se roknem. Nije se lepo utaklo, i zvuk je bio ubi bože. Tihi eho zvuk. Tih par trenutaka razočarenja ne bih poželeo nijednom audiofilu.

Ali posle sam provalio da nije do sluški, nego do kontakta. Hoće s' vremena na vreme da mi se čuje taj retardirani eho, ali malo čačneš priključak i full kvalitet.

E kad sam čačnuo.

Prvo što sam provalio je to da su jake u pm. 107 decibela jbt. Preamp ne mora da bude ni na 0. Što mi savršeno odgovara jer mogu konačno da budzim neke frekvence, a preamp spustim na -4 ili -5 decibela. I dalje je jako, a limit ne mora da bude uključen. (Preamp budzi sve frekvence podjednako, i ako si nabudzio u ekvilajzeru bas za recimo 4 decibela, preko preampa si ga opet nabudzio za 5-6 decibela). Samo si hteo jači zvuk, a dobio si bass distorziju. E sada konačno imam više slobode da ugasim j**eni limiter i osetim full sound i subbass.

Drugo, što se tiče frekvencija, mnogo su osetljivije na promenu u ekvilajzeru. Msm da će petljanje sa ekvilajzerom na ovim sluškama baaaš napraviti razliku u zvuku. Tako da sve ove presete što sam pravio za stariji philips mogu da obrišem. Preeeejak treble rodjaci. A na starom philipsu ga nije bilo. (Bar na mom fonu, nznm za tebe Lijo)

Zvuči kao ku**c trenutno, ali to sve treba da naštelujem. Nisam probao druge kapice, videću i to ima li nekog efekta.

Zaključak, nisam se pokajao što sam kupio ove sluške. Mislim da će izaći bolje nego stari philips.

Bass je više "punchy" nego jak, što sam ja bezuspešno pokušavao da napravim sa starim philipsom.

Pfffffff, sad me zanima svašta. I viper, i ostali plejeri. Sve to moram da čekiram kad budem imao vremena.
FoX FoX   24.05.2017 u 23:56

Izgleda da ih ja neću pazariti 28 oma?Puno brt..mislim da mi se bass ne bi svideo uopšte jer ja volim dubok bass a to se jedino može postići sa manjom "omažom".. npr zvučnici u većini automobila imaju 4-8oma i bass ubija...

Jel su bar udobne? ne ispadaju iz usiju?

Forum početna