FL STUDIO
Forum Zabava Muzika

FoX FoX   21.03.2012 u 19:06

Program napravljen za pravljenje muzike....jako je dobar,ali ne znam da ga koristim...gledao sam par klipova na ytb ali ne mogu da ukapiram bas sve.....imam verziju 10.08,ako nekome treba link do programa i crack za program,nek mi pise u pp...ako ima neko bilo kakwog iskustwa sa programom nek pise owdee
Rapper Rapper   21.03.2012 u 20:29

ma imam bre i 8 i 9 i 10 ali mi se ne swidjaju mnogo su slozeni
DR_
Dr_Psycho  
 22.03.2012 u 01:29

Da,jeste. Veoma slozen program...ali ja na njemu sve znam...fl studio je keva...sto se tice trance-a! tako je slozen,precizan i komplikovan...imas npr dosta dobrih VST plug-in-a,koji ti pospesuju program,tj dobijas dosta zvukova...skidaj i sample-ove(psytrance)za fl studio...mozes iz njih da izvedes neki novi zvuk(svoj zvuk),unikatni...za pocetak,kao pocetnik...unapredjuj osnovu za pesme...koristi sintisajzere..(preporucujem toxic biohazard)ako ikada budes exportovao pesmu...koristi resample 512-sync...24-bitni WAV zvuk...exportovanje ti najduze otprilike moze trajati oko sat vremena(sve zavisi koje koristis sintisajzere i miksete u sklopu programa)
DR_
Dr_Psycho  
 22.03.2012 u 01:41

Jos nesto,cuo sam za novi plug-in za fl studio..zove se predator..imas u njemu sve!nazalost,nemam ga..al ima ga moj ortak..znaci fantastican je! imas u njemu drum plug-in,piano plug-in,sound fx plug-in,guitar plug-in..i svasta..realno sve je to u sklopu..najveci trance izvodjaci su nekad radili na fl studio programu,a i sad rade..znam tacno,kad cujem neku trance stvar,kako je odradjena i iz cega..i odakle pripadaju ti zvukovi,a bar pola zvukova pripadaju fl studio programu...eh da...ako vise volis da budes univerzalan...da ne skidas sample-ove i razne plug-in-e,onda lepo,mozes i da sviras(bubnjeve,gitaru,klavir itd)u midi fazonu,kasnije to prebacis u mp3/WAV file(mada preporucujem WAV sound,i to 24-bitni i to sa najkvalitetnijim resample-om,vec sam naveo gore koji je..) Sve zavisi i od resample,koliko ce trajati exportovanje..po iskustvu,od 8 meseci tacnije,znam da nekad linear ili 6-point hermite,ispadne bolji resample,nego 512-sync...zato sve mora lepo da bude uskladjeno.,.
DR_
Dr_Psycho  
 22.03.2012 u 01:50

Sj**o sam text,skacem sa podteme,do podteme... sve u svemu..ja sam se patio puna 2 meseca,dok nisam shvatio sustinu i rad programa,pa jos mesec dana,da radim na piano rollu(da crtam),kasnije sam cackao oko MIDI-a..pa me smorilo,i poceo sam da koristim razne plug-in-e i miksete...i tu sam se pronasao! i sve do sad,jos se usavrsavam...za nedelju do dve mogu napraviti cudo...za 3-4 dana...napravim malo vise od jednostavnog...1-2 dana...uradim osnovu,i napravim pesmu,mada bude suvise jednostavna,a to ne valja jbg sta da kazem,moraces sve sam otkriti,tj svako ima svoj fazon.
DR_
Dr_Psycho  
 22.03.2012 u 15:46

Evo danas imam novi projekat... trance projekat...fl je keva za to! samo jos nesto da kazem...ako hocete da radite remixe na fl studio-u,onda zaboravite! to je skoro nemoguca misija,najjednostavnije je,da u fl ubacite pesmu...sredite pitch,pan,volume,loop-ove...exportujete i ako imate virtual dj...tu izmiksate...mixevi,se vec mogu raditi...al sve je to komplikovano i zauzima dosta vremena...fl studio je program za izradu,iskljucivo svog zvuka(tona,ritma itd)
DR_
Dr_Psycho  
 22.03.2012 u 15:51

Nadam se da sam pomogao u necemu...mada sve je to sto sam naveo...samo osnova za pocetnike! ima toga jos
CheMpaX CheMpaX   23.03.2012 u 00:54

e dajte link meni treba za muziku jer pisem textowe
88Power 88Power   06.04.2012 u 21:06

link
DR_
Dr_Psycho  
 07.04.2012 u 00:46

E ima neko link za vst sintisajzere za fl studio,hocu malo da obogatim program..al da su dobri

Forum početna