Lisičja dolina...
Forum BF Zajednica O članovima

KinG KinG   19.06.2012 u 16:12

Zato što nismo mogli tb. Nije Hćelo
Cranium Cranium   26.07.2013 u 22:57

Ahahahahaha, sta smo duvali kad smo ovo pisali.
Edy Edy   26.07.2013 u 23:41

hahaha kad je ovo pisano ovo nisam vidio... eh evo malo ću da dodam misticizma i magije i sličnog belaja

OVO PRIJE JE ZEZANJE ;) Sada slijedi prava priča zasnovana na fikciji

Lisičja dolina! - Proljeće koje je odlučilo...
Edy Edy   26.07.2013 u 23:51

Rat između Grofa Kranimira i velikog kralja BlackFox-a je dostigao vrhunac... Na jugu su Kranimirove trupe uz pomoć nekih čudnovatih naprava koje uključuju ogromne topove visine 19 lakata, koji su prevagnuli i razrušili BlackFox-ovih 300 najboljih boraca... Velika borba na pašnjacima uskorogih bizona je trajala čitavih 58 dana i 67 noći, bila je odlučujuća, jer je tu zarobljen veliki broj Foxovih čistača mačeva i vojnih kuhara, zbog čega je vojska ostala bez dobre opreme i hrane... hranili su se mljekom uskorogih bizona, jer im je meso bilo previše kisleo ... ček odlutah od teme
Cranium Cranium   26.07.2013 u 23:56

Ahahaha, bitno da su pili mleko od bizona.
Edy Edy   26.07.2013 u 23:58

a da

... i tako se Foxova vojska vraćala nakon velikih gubitaka nazad u unutrašnjost zemlje, u glavni grad Lisicnjen, gdje je kralj Fox gubio svu nadu... Ali jednoga dana, na kapiji grada se pojavi stranac u crnoj bundi od lisice. :xD Lice mu je bilo prekriveno kapuljom kakvu nose samo oni čije je lice previše zastrašujuće da bi se ugledalo... Kada je prošao kroz kapiju, nebo iznad grada se smrači u trenu. Veliki crni oblaci se spustiše sve do najveće kule dvorca gdje je kralj planirao svoj sljedeći poduhvat. Stranac se polako kretao glavnom ulicom, gdje se nalazila pijaca... Lokalni narod je, iako je bio rat, uspio da u glavnom gradu održi dobru privredu i trgovinu... Prolazeći pored tezgi, navlačio je na sebe poglede naroda, na koje on nije uzvraćao...on je išao pravo, znao je svoje odredište... to je bio dvor kralja..
Cranium Cranium   27.07.2013 u 00:00

Da nisi ti taj, gujo izdajnicka. Platices mi glavom. U okove cu ja sa tobom.
Edy Edy   27.07.2013 u 00:07

Stigavši do glavnog ulaza dvora, pošao je pravo prema velikim čeličnim vratima obloženim dijamantima, no četa ljudi, Foxovi stražari dvorca mu zapriječiše put...
- "Ko si stranče?" - kaže brkati stražar.
- "Niko koga ti treba da poznaješ... Odvedi me do svog kralja, ako želiš da živiš.." - reče stranac, tihim zastrašujućim glasom.

Na to, tih 12 vojnika izvadiše mačeve iz korica, i pođoše na stranca... no on samo zamahnu lijevom rukom u smjeru kazaljke u satu, kao da bije muhu u letu, a ono se svi mačevi pretvoriše u puter od bizonskog mlijeka! ... vojnici se razbježaše od straha... Brkati pade na zemlju i poče da moli za svoj život... na šta mu stranca kratko reče: "Vodi me kralju" ..
Edy Edy   27.07.2013 u 00:32

e jbm mu sve... napišem i sruši se net sad opet...
Edy Edy   27.07.2013 u 00:44

... stranac i brkati Kapetan glavne garde Zvezdaš (ne zamjeri što si ovdje brkat :xD ) su se penjali na najvišu kulu uz bezbrojne stepenice.... Kapetan Zvezdaš je još bio u šoki zbog nevjerovatnih moći ovog čudaka... Znao je da je ovaj stranac sigurno jedan od "drevnih".... Drevni su bili narod koji je postojao na ovim prostorima davno prije stvaranja ovog kraljevstva, i govorilo se da znaju tajne Gornjeg Svijeta, ustvari, jedini čovjek na svijetu koji je nekad znao neke tajne Drevnih je bio sam Kralj Fox! Ali, on je svoje znanje izgubio upuštajući se u užitke ovdašnjeg svijeta... Nije mogao da povjeruje da ovaj stranac ima takvu moć...
Stigoše do vrha kule.
Ispred njih su bila jednostavna drvena vrata visine 4 lakta...

Forum početna