Lisičja dolina...
Forum BF Zajednica O članovima

Edy Edy   27.07.2013 u 15:45

... nastavljam ...
Milivoje, konjušar grofa Kranivoja je uspio da pomoću lukavosti svoga gospodara prodre u dubine dvorca... Dok je pokušao da nađe odaje tajanstvenog maga, naišao je na dvojicu pijanih vojnika.. na sreću, bili su toliko popili crvenog vina tokom slavlja koje je priređeno zbog dolaska velikog Edyke, da nisu primjetili vojni znak Kranivoja istetoviran na njegovoj desnoj ruci... pomislili su da je neki dvorski sluga i samo prošli pored njih... no Milivoje je od te dvojice pijanaca čuo nešto od njih što je mooglo da odluči o sudbini čitavog kraljevstva...
Edy Edy   27.07.2013 u 15:55

- "hjah.... ejjj jesamm ga popio uhhh... sreća da je došao ovaj Edyka, ovakvo slavlje nismo imali od Vrsinačke pobjede 73će..... ili je to bilo 69te? .. " - promuca jedan
- "Jest vala.. ufff, eno čuo sam od jedne kuharice da ... onaj... " - ovome pozli i ispovrati se u porculansku vazu koja se našla tu, te nastavi ... "uff... rekoše mi da je kralj zatražio da se makne sva straža iz kraljevskog krila, tako da ga niko ne ometa večeras ni sutra do ručka..."
.. dvojica pjanaca se odgegaše niz hodnik...
Milivoje, koji je došao da dovede maga do svoga gospodara, je najednom pomislio da je dobio priliku da preokrene čitav ovaj rat... želio je da ubije kralja Foxa sam i preuzme sve zasluge... počeo je da mašta kakve će sve nagrade da dobije ako uspije da ovo izvede... mislio je ... da li da izvede svoju misiju ili da potraži kralja i iskoristi priliku koju mu je dala sudbina? ...
Edy Edy   27.07.2013 u 16:01

...nije prošlo ni 15 minuta a Milivoje se već uspeo uz stube kule gdje su bile kraljevske odaje... znao je gdje se nalaze jer je natjerao jednog od pijanih vojnika da mu kaže... nakon čega ga je ovaj ubio kratkim potezom mača preko vratnih žila... bio je opijen krvlju i žeđi da je prospe još ali ovaj put kraljevsku krv... krv za koju je mislio da je kriva što je odrastao kao siroče, zbog koje je morao da se izbori za svaki komad hlj**a dok ga sudbina nije odvela do njegovog trenutnog gospodara... našao se pred vratima odaje... unutra je bila potpuna tišina, bar kako se njemu činilo... pomislio je da kralj spava, pa je uletio svom snagom i brzinom...
Edy Edy   27.07.2013 u 16:09

... tren kasnije, nevjerovatna scena se zbivala unutar odaja kralja, dok je čitav dvorac bio utonuo u san...
U jednom uglu pored vrata je stajao Milivoje držeći svoj mač u ruci... pribio ga je kralju na vrat i želio da uradi ono što je maločas uradio bezvrijednom stražaru za čije će se ime zaboraviti već sutradan... ali ipak, nešto ga je natjeralo da to ne uradi odmah.. znao je šta je to bilo... bio je to čudan pogled lika koji je stajao nasuprot njega... bio je to lik u crnom sa zastrašujućim pogledom u očima..
... Edyka je znao da je moćan, ali i da je njegova magija sporija od mača, posebno sada, kada je bio umoran od putovanja ovamo, zbog toga je morao da nađe način da natjera ovog da spusti mač sa kraljevskog vrata... srećom.... znao je šta da radi...
Edy Edy   27.07.2013 u 16:19

... kako je Edyka savladao vještine drevnih mogao pogleda u nečije oči vidi šta trenutno misli, pa je znao zašto ovaj želi da ubije Foxa...
- "Ja sam Edyka.. mag kojeg tražiš kako bi ga odveo svome gospodaru..."
Milivoje se strese.. osjetio je neki gorki okus u ustima... znao je da ovim što radi ne ispunjava zadatu mu naredbu ali ipak....
- "Znaj, da ako ubiješ kralja, nećeš izaći iz ovog dvorca živ.. onda blago i moć koju očekuješ kao nagradu od Kranivoja možeš da zaboraviš, osim ako se ne nadaš da ćeš je dobiti na drugom svijetu?"
.. Milivoje je bio tup, ali ipak shvatio je suštinu ovih riječi... on se nadao da je kralj sam... kao što su vojnici rekli, a ipak ovdje je bio neko, zbog kojeg je mogao da strada i ne dobije svoje zasluženo mjesto na ovom svijetu...
- "Šta onda predlažeš?" - reče Milivoje..
- "Dajem ti sebe, ako poštediš život kralja Foxa... kunem se svojom magijom da ću da pođem sa tobom, čak i u okovima ako želiš... "
... nešto u njegovom glasu je govorilo Milivoju da govori istinu... znao je da mu je ovo jedina šansa.. ili da umre vjeran bez ičega, zaboravljen... ili da ispuni naredbu svoga gospodara i dovede mu moć ovog maga pred noge.... odlučio je....
Edy Edy   27.07.2013 u 16:34

...nakon nekog vremena....

U vojnom logoru grofa Kranivoja su se vršile pripreme za napad na jedno obližjne selo.. cilj im je bio da zaplijene hranu i opremu jer je brod sa opremom koju je poslao Wozd Kralj potopljen zbog velikog cunamija... tako da je vojska Kranivoja sada bila u lošem položaju.... Vojnik na izviđačkom tornju je bio gladan ali ipak morao je da obavlja dužnost unatoč krizi u vojnom štabu, pa je pokušavao da pojede neke trave koje mu je donijela sestra u zadnjoj posjeti... bile su namjenjene za čaj ali čovjek u ovakvoj situaciji uzme šta ima.... najednom je opazio nekog u daljini.. bila su to dvojica ustvari... na konjima! .. upozorio je stražare na zemlji..
Edy Edy   27.07.2013 u 16:40

kada su nepoznati jahači stigli do kapije, jedan vojnik zadreknu "Kad tigar riče?" ... jedan od jahača odgovori tiho...
-"Kad napada svoj plijen" ... "Milivoje, grofov konjušar ovdje.. dovodim zarobljenika!" - reče Milivoje - "Gdje si Stefane, šta je bilo? I dalje žvačeš onu prokletu travu, vidim zubi su ti još više pozelenili..."
"Stanje je loše, ali haj ti do grofa da ne čeka" - odgovori vojnik Stefan...
Edy Edy   27.07.2013 u 16:46

... grof Kranivoje je baš završavao svoj sastanak sa Generalom svog 7og korpusa kada je u šator ušao Milivoje dovodeći zarobljenika koji je bio obučen sav u crno...
- "Gospodaru, dovodim vam maga, kao što ste tražili..." - reče Milivoje i odgurnu Edyja tako da je ovaj paoa na zemlju..
Edyka je bio u okovima, na prvi pogled mag je bio za neprepoznat.... Kao da je izgubio svu žestinu u svom pogledu....

- "Bravo Milivoje, znao sam da mogu računati na tebe... eno uzmi iz onog sanduka iza mene zlata koliko možeš ponjeti i ostavi nas same..." - reče Kranivoj...
Na to Milivoj polako ode u zadnji dio šatora, i dalje pognut pred svojim gospodarom...
Edy Edy   27.07.2013 u 17:10

- "A sad da vidimo tebe, o veliki Edyka" ... znaš, ne činiš mi se tako velikim kada te je Milivoje uspio uhaviti, hehee " - zacereka se grof...

- "Nemoj da me podcjenjuješ, jer to će da ti bude najveća greška... ili bolje da kažem bila je najveća greška?" - odgovori Edyka, dižući pogled, najednom, kao da se povratio iz sna...

Kranivoja uhvati jeza... tokom života vidio je mnogo čudnih ljudi, jakih, slabih, svih vrsta... ali nikada nije vidio ovakav pogled ni u jednog od njih...
Edy Edy   27.07.2013 u 17:10

Najednom... grof Kranivoj osjeti tup bol u slabinama, kao da ga nešto prereza u bubrezima... To je bio Milivoj koji je zario mač u svog Gospodara!
"Izdan će biti onaj koji izdaje svoga prijatelja, grofe moj.. trebao si ostati na strani Kralja Foxa, jer svakog izdajnika čeka ista sudbina..." - odgovori Edyka, otvarajući okove bez imalo muke....
- "... podcjenio sam te.... kako sam to mogao..." - odgovori Kranivoje padajući na zemlju, držeći se za ranu dok mu je krv tekla niz tijelo...

Edyka izađe iz šatora, uzevši neki prah i prosuvši ga po zemlji... najednom vatra poče da se diže i zahvaća sve u blizini... uze konja i odjaha kroz vatru prema brdu... na tren se osvrnuo kako bi vidio čitav logor u plamenu i ljude razbježane na sve strane... Znao je da je učino sve što je sudbina dozvolila...

Forum početna