Lisičja dolina...
Forum BF Zajednica O članovima

Edy Edy   03.08.2013 u 02:21

... za to vrijeme, na nepoznatom mjestu ... Edy osjeti kako mu se dlake na tijelu dižu.. osjetio je da neko misli na njega, da ga priziva... ali nije imao vremena da se bavi time... morao je se posveti onom što je bilo ispred njega.... čudesni bunar iz kojeg je izvirala plavičasta svjetlost koja je obasjavala veliku spilju punu kristala... oko bunara su bili ugravirani neobični simboli, običnom čovjeku potpuno besmisleni... Edy priđe bliže, sjede na ivicu bunara i zatvori oči... Znao je šta treba da učini... morao je da se savjetuje sa izvorom mudrosti o svojim daljim akcijama, jer bi bilo previše opasno bilo šta raditi na svoju ruku...
Edy Edy   03.08.2013 u 02:31

... stajao ja mirno duže vremena... najednom plava sjetlost ispuni svaki ugao spilje... val toplote kao da je izvirao iz same vode... Onda se sve vrati kako je bilo... Edy ustade i otvori oči, te prošapta:
- "Prokletstvo... šta sam samo uradio ..." - njegovo lice izgubi onaj staložei izgled - "ubrzao sam proces... prije smo imali mjesece... a sada.... sada su u pitanju dani... ništavilo.... aah... " - osjetio je cjenu svoga postupka, bol u glavu koju je jedva podnosio..
- "Moram da ispravim stvar, sad znam šta mi je činiti... " ... pošao je da izađe iz ovog mjesta, ali na izlazu...
- "Ne!!! Zatočen sam! Magični štit se podigao kad sam aktivirao bunar... možda je ovo sudbina...."
pokušao je sve svoje trikove, ali ništa nije uspjevalo... bio je zatočen...
Edy Edy   03.08.2013 u 02:38

.. tri dana kasnije... nedaleko od Lisicnjena nevjerovatan broj ljudi je gradio logor za svoga narodnog heroja, grofa Kranivoja! Kranivoj ne samo da se vratio iz mrtvih nego je uspio da se suprostavi nadmoćnom Edyju, te su mu prepisivali i zasluge za to da je Edy nestao iz kraljevstva... već su se pričale junačke priče kako je Kranivoje samo mačem i voljom uspio da pobijedi maga Edyja.. na te priče Kran nije mnogo mario... znao je istinu... a to je bila da on nije imao ništa sa Edyjevim nestankom... iako, mu je baš to donjelo slavu potrebnu da prikupi dovoljno veliku vojsku za pohod na glavni grad...
.. iz daljine su se čuli poklici... vojska je stizala! Logor je bio završen....
Edy Edy   03.08.2013 u 02:45

Kralj Fox se preznojavao... znao je da će Kran da napadne uskoro, ali nije imao pojma koliko uskoro.... Dao je da se sva vojska, svaki slobodan čovjek u gradu, dignu na noge, svi su bili u pirpravnosti.. ali Kralj nije želio da se okršaj dogodi u samom gradu... nije želio da okalja krvlju ovaj dvni grad bez obzira ko pobijedio...
Zbog toga je tog jutra dao da se sva vojska prebaci pred zapadne zidine grada... baš u tom smjeru, nedaleko od grada, se nalazio Kranov logor... i nesrećne li sudbine.. desilo se ono najgore...
Edy Edy   03.08.2013 u 02:50

iako obadvojica vojskovođa nisu još planirali okršaj, desilo se ono neočekivano.. nekoliko Kranovih vojnika odvojili su se od logora kako bi pronašli nešto za jelo u ovim krajevima... bili su iz udaljene provincije i ne baš bistri pa su krenuli prema naselju, ne znajući da je u tom smjeru dvorac! ... i tako se desilo, da su ih ugledali! Kralj nije želio da ih ubije, želio ih je žive zbog informacija pa je dao ogromnu potjeru na te konjanike! ... ali kako rekoh prije nesreći nema kraja... Kralj Fox je bio toliko okupiran pripremanjem vojske da nije slao izviđače u skorije vrijeme pa je mislio da je grof udaljen još dobrih 3 dana hoda od ovog mjesta...
Edy Edy   03.08.2013 u 02:54

Foxova vojska se primakla vojnicima dovoljno blizu da su mogli da ih uhvate, ali onda ugledaše nedaleko nešto što ih je sve natjeralo da stanu... na drugoj strani brda ogroman logor se izdizao iznad zemlje! .. to je bio odlučujući momenat... Kran nije čekao, čim je ugledao Foxa i dio njegove vojske poslao je sve svoje ljude u pohod! ... to je bilo to... odlučujuća borba! ... Fox je nedugo zatim primjetio da nema povratka, pozvao je svu svju vojsku da se okupi tu... prvi redovi su trebali da izrdže dok podrška ne stigne...
Edy Edy   03.08.2013 u 02:59

Borba je bila strašna... ljudi su se svuda borili do kraja... Foxove snage su bile na izmaku, iako je stigla sva podrška koju su mogli dobiti, Kranova vojska je bila previše brojna... gubici na obje strane su bili veliki... onda se dvojica neprijatelja sretoše...
- "Sad je vrijeme da padneš, kralju... ili bolje da kažem bivši kralju?" kaže Kranivoje.
- "Sve dok je ovog zamka iza mene, moje kraljevstvo će da postoji!" - odgovori Fox...
baš kad su njih dvojica ukrstili oružja desi se nešto potpuno neočekivano...
Edy Edy   03.08.2013 u 03:07

nebo je postalo crno.. zemlja se počela tresti... odjednom zemlja poče da se rasdvaja.. svuda su počele zgrade da se ruše... ljudi su nestajali, ubadali kroz procjepe u zemlju... gromovi počeše da udaraju... vatra se proširi gradom.... odjednom, dvorac poče da se urušava! užaš se nastavio tako još neko vrijeme... kasnije od Lisičje doline ostale su samo ruševine bivšeg kraljevstva... velike vojske dvojice vojskovođa su se svele na desetine ljudi na svakoj strani... Fox i Kran još su bili tu... stali su sa borbom i gledali nevjerovatna dešavanja... nisu mogli vjerovati.. svuda oko njih svijet s promijenio.. sve što je nekoć bilo sad je nestalo...
Edy Edy   03.08.2013 u 03:16

- "Šta se desilo?" - upita Kranivoje svoga protivnika koji je sada jedini stajao u ruševinama svoga dvorca...
- "Ne znam... kako se ovo moglo desiti..." - izbezumljeno odgovori Fox...
na to čuše konja kako se približava iz daljine ali ne vidiše nikoga od dima koji se stvorio zbog velikih požara koji si do sada već utihnuli.... bio je to Edy! Približavao se brzo njima dvojici...

- "Bio sam zatočen, ali veliko ništavilo je oslabilo barijeru.. uspio sam izaći... sve je uništeno?!"
- "Da li ti znaš šta se desilo?" - upitaše ova dvojica gotovo uglas.
- "Neprijateljstvo između vas dvojice je dovelo ovaj svijet na rub uništenja... trebalo je sve da nestane, ali evo, ipak tu smo..." kaže Edy
- "Šta sad? Svi su nestali? ... sve što smo imali je sada prošlost..." - kaže Fox
- "Ovo je nova šansa. početak a ne kraj, moj Fox... ovaj put možete da ispravite svoje greške..." - kaže Edy
Dvojica neprijatelja se pogledaše... najednom u pogledima im se vidjelo staro prijateljstvo koje su imali nekoć davno...
Edy Edy   03.08.2013 u 03:19

- "Šta kažeš, Kranivoje, da ovaj put sagradimo carstvo, bez prosipanja krvi?" - predloži Fox ...
- "Sve za tebe, stara lisico!" - odgovori Kranivoje

na to se dvojica prijatelja rukovaše u miru i sa nadom za bolje sutra, dok je sunce izlazilo i označavalo početak novog dana... početak nove ere! ...

THE END za sada (možda bude nastavaka) odo spavat

Forum početna