Lisičja dolina...
Forum BF Zajednica O članovima

Cranium Cranium   27.07.2013 u 17:17

Aloooo bre, sto me ubi!
Edy Edy   27.07.2013 u 17:40

cranium (27.07.2013/15:17)
Aloooo bre, sto me ubi!
ne kvari mi priču ko je rekao da sam te ubio čekaj malo pa nastavi ;)
Edy Edy   27.07.2013 u 17:47

Dok je Edyka putovao nazad prema dvorcu, osjeti neki čudan osjećaj kako ga obuzima.... vratio se u ovo vrijeme jer je vidio budućnost ovog kraljevstva i želio je da promjeni ništavilo, ali nije bio siguran kako... nadao se da ako promjeni historiju u ovom vremenu onda bi se i budućnost promjenila kako bi došlo do ravnoteže između dvije sile... stvar je u tome što nije bio siguran da li je ovo bila prava stvar... da li će to da promjeni tok događaja kako bi spasio kraljevstvo od sigurno propasti? ... nije znao, to je u njemu budilo strah kakav on nije dotad poznavao... znao je da ima samo ovaj pokušaj, morao je da da sve od sebe.. zastao je... okrenuo je konja u drugom smjeru i zajahao prema drevnoj šumi kraljevstva da razbistri um...
Edy Edy   27.07.2013 u 17:55

za to vrijeme, u gomili pepela i smeća koje je nekada bio veliki logor, šaka ljudi je pokušavala da pronađe tijelo svog grofa... U ostacima šatora su kopali kako bi naišli na ostatke tijela koje bi imalo na ruci prsten grofa sa njegovim znakom... najednom jedan reče "Ejj, ovamo! Našao sam ga!" ...
Ljudi podigoše napola zagorjeli štit... ispod njega su bili pocrnjeli ostaci tijela... u ruci je držao mač, ali gdje je prsten? ... jedan od njih po imenu Stefan reče: "Ttto je mač konjušara Milivoja!" ... drugi dobaci: "Ako je ovo Milivoje, gdje je grof Kranivoje?" ....
Edy Edy   27.07.2013 u 17:57

to be continued... ( @Cranium ... nastavi ba )
Cranium Cranium   27.07.2013 u 18:00

Buahahaha, tako je to kad se petljas sa mocnim Kranivojem.
Edy Edy   03.08.2013 u 01:22

nisam ništa pisao odavno ugasio se onaj plamen kreativnosti... čekaj da vidim mogu li ga ponovo zapaliti
Edy Edy   03.08.2013 u 01:31

... sedmicu dana kasnije... noć... u malenoj kolibi u šumi, u blizini starog zatvorenog rudnika, bila su upaljena svjetla... bjesnila je oluja! Vjetar je duvao tako žestoko da su se grane na drveću lomile dok je kiša padala, da bi čovjek gledajući je pomislio, da nikad neće stati... Unutra, lijepa djeva u haljini od crvene svile, prala je zavoje, tako da joj je kosa padala pred lice... u krevetu je, nasloljen na zid, ležao lik jake građe, sa umornim izrazom na licu...
- "Nemoj da se mučiš sa tim bona, uzmi drugi, bit će ti lakše..." odgovori grof Kranivoje...
- "A gdje da ga nađem, stara mrcino? Nemoj da brineš ti za mene, misli na svoju vojsku, koliko će im trebati da krenu jedan na drugog, ako nemaju nekog da ih vodi?" odgovori ona.
.. na to Kranivoje okrenu glavu u stranu i duboko se zamisli....
Edy Edy   03.08.2013 u 01:47

Znao je da mora brzo ustatu iz ove proklete postelje za koju je prikovan od onog dana... prisjećao se... Na sreću, uspio je da se pridigne na konja i odjaše dalje od logora prije nego što je ovaj postao pepeo... nije želio da se javi svojim vojnicima iz dva razloga, jer je morao da što prije nađe utočište zbog rane i jer se bojao da će ga neprijatelj slijediti ako sazna da je živ... Na samo pomisao na strah Kranivoje se namršti, zbaci krpe sa sebe i kaže:
- "Odoh malo da prošetam."
- "Ali čekaj, tvoja rana... a vani pada kiša smočit ćeš se..." poleti djeva.
- "Ne brini za ranu, još malo pa će ostati samo ogrebotina od nje... a za kišu... čisti čovjeku misli... "

i sa tim riječima Kranivoj uze kaput i ode u olujnu noć...
Edy Edy   03.08.2013 u 02:11

...za to vrijeme, u dvorcu u Lisicnjenu... Kralj Fox je gledao svoj predivni grad utonjen u mrak... Čuo je glasine o zbivanjima u glavnom logoru njegovog gorkog neprijatelja Grofa Kranivoja... isto tako je čuo da je Kranivoj navodno nestao, te da njegovi generali misle da je mrtav... ali on je znao drugačije... znao je da je ovaj još živ... ali ono što nije znao je, gdje je Edy?! kako su mu glasnici prenjeli, znalo se da je Edy napustio Kranov logor netaknut, te da je pošao u nepoznatom smjeru.. isprva je mislio da je skrenuo sa puta ili naletio na neku prepreku, ali znajući Edija... on je otišao negdje drugo, a to je mučilo Foxa, jer je znao, da bi bez Edyja, mogao da izgubi ovaj rat...

Forum početna